INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  SFERTURILE DE FINALĂ

FC Porto - Spartak, Benfica - PSV, Villareal - Twente şi Braga - Kiev se joacă în sferturile Europa League

Cristi Săpunaru
Cristi Săpunaru "merge" pe filiera rusă: după ŢSKA, Porto întîlneşte acum pe Spartak

Articol de GSP - Publicat vineri, 18 martie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 18 martie 2011 15:01

UPDATE ORA 14:15 // În urmă cu cîteva minute s-a desfăşurat tragerea la sorţi pentru sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Iată meciurile:

Sferturile de finală
FC Porto - Spartak Moscova
Benfica Lisabona - PSV Eindhoven
Villareal - Twente
Braga - Dinamo Kiev

Meciurile tur vor avea loc pe data de 7 aprilie, iar returul va avea loc pe 14 aprilie

Semifinale
S1: Braga/Dinamo Kiev - Benfica / Eindhoven
S2: Porto/Spartak Moscova - Villareal/Twente

Semifinalele se vor disputa pe 28 aprilie şi 5 mai.

Finala
Cîştigătoarea S2 va fi considerată gazdă. Finala va avea loc pe 18 mai la Dublin, pe stadionul Aviva.

UPDATE ORA 14:08 // Ronnie Whelan este ambasadorul Europa League 2011 pentru finala de Dublin. Fostul internaţional irlandez va face tragerea la sorţi.

UPDATE ORA 14:05 // Gianni Infantino prezintă echipele calificate în sferturile de finală ale competiţiei. Doar două echipe care au cîştigat în trecut Cupa UEFA sau Europa League se mai află în cursa pentru trofeu, aşadar sînt şanse destul de mari ca un nou nume să fie inscripţionat pe trofeu la finala de la Dublin.

Acum, la Nyon, se desfăşoară tragerea la sorţi pentru sferturile de finală ale Europa League. Tragerea la sorţi este transmisă de Sportro şi este liveTEXT pe gsp.ro

Cele 8 echipe calificate în sferturi sînt: Benfica, FC Porto, Sporting Braga, Spartak Moscova, Dinamo Kiev, Twente, PSV şi Villareal

EUROPA LEAGUE

Fără Anglia, Italia, Germania
Villarreal e singura reprezentantă a primelor patru campionate europene în sferturile Europa League. "Submarinul galben" a trecut fără emoţii de Bayer Leverskusen, 3-2 şi 2-1, şi e una mare favorită la trofeu. Liverpool a dezamăgit aseară, nereuşind să întoarcă avantajul de 1-0 obţinut de Braga. "Cormoranii" pot rata participarea în Europa pentru sezonul viitor dacă nu reuşesc să termine campionatul cel puţin pe locul 5.

Portugalia dă 3
"Lusitanii" domină a doua competiţie europeană. Porto, Benfica şi Braga fac din Portugalia principala candidată la trofeu. Ar fi al treilea trofeu european în ultimii zece ani pentru iberici, celelalte fiind cucerite de Porto (Cupa UEFA 02/03, Liga Campionilor 03/04), principala favorită în acest moment.

Din nou Estul?
Europa de Est trebuie să egaleze balanţa. În ultimii 7 ani, trofeul Europa League a oscilat între spaţiul ex-sovietic şi Peninsula Iberică, patru triumfuri spaniole, respectiv trei ale Rusiei şi Ucrainei. Dinamo Kiev încearcă să repete parcursul fabulos din 2009, cînd au fost eliminaţi de Şahtior în semifinale. Celălalt pariu al Estului este Spartak Moscova, singura supravieţuitoare dintre cele trei echipe ruseşti calificate în optimi.

Tabloul este completat de olandezii de la PSV şi Twente, care încearcă să treacă pas cu pas neobservate pe sub radarul "granzilor".

Cotele la cîştigarea Europa League
FC Porto 3.25
Villarreal 4.50
Dinamo Kiev 7.00
Benfica 7.00
PSV Eindhoven 9.00
Spartak Moscova 11.00
Twente 11.00
Sporting Braga 15.00
*cote Gamebookers

VEZI AICI CE AU DECIS SORŢII ŞI PENTRU SFERTURILE DE FINALĂ ALE LIGII CAMPIONILOR

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
vladutzzz89
vladutzzz89  •  18 Martie 2011, 17:29

porto are o echipa foarte foarte buna....

catalin8304
catalin8304  •  18 Martie 2011, 17:07

Meciuri in semifinale frumose ar fi Fc Porto - Benfica si Villareal - Kiev, ii urasc pe olandezi, cel mai urat si oportunist fotbal posibil. Mi-ar place sa castige Fc Porto sau Dinamo Kiev. Ar fi frumoasa o supercupa Shahtior cu Dinamo Kiev, ar inebuni toata Europa ar fotbalul european un lac ucrainian :))). Poate o sa cada si o echipa romaneasca in preliminariile C.L. cu Metalurg Donetsk sau Karpati Lvov sa avem si noi sanse sa ne calificam :)).

soopafly
soopafly  •  18 Martie 2011, 16:07

Villareal e cea mai puternica dupa parerea mea. Ei sau Porto au cele mai mari sanse sa castige trofeul

Vezi toate comentariile (7)
Comentează