INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  FCSB

Lovită dur de coronavirus, FCSB nu e părăsită de aliatul său tradițional în Europa: norocul! Roș-albaștrii au misiune ușoară

FCSB a avut mare noroc la tragerea la sorți pentru play-off-ul Europa League: a evitat nume precum Tottenham, Galatasaray și Standard Liege, iar posibilul adversar se va alege dintre ciprioții de la APOEL și bosniacii de la Zrinjski. +16   FOTO
FCSB a avut mare noroc la tragerea la sorți pentru play-off-ul Europa League: a evitat nume precum Tottenham, Galatasaray și Standard Liege, iar posibilul adversar se va alege dintre ciprioții de la APOEL și bosniacii de la Zrinjski.

Articol de , , - Publicat duminica, 20 septembrie 2020 10:56 / Actualizat duminica, 20 septembrie 2020 11:49

FCSB a avut mare noroc la tragerea la sorți pentru play-off-ul Europa League: a evitat nume precum Tottenham, Galatasaray și Standard Liege, iar posibilul adversar se va alege dintre ciprioții de la APOEL și bosniacii de la Zrinjski.

  • FCSB îi înfruntă pe cehii de la Slovan Liberec în turul 3 preliminar al Europa League, joi, 24 septembrie. 

Lovită dur de coronavirus, FCSB nu e părăsită însă de aliatul său tradițional în Europa: norocul. Vineri a avut loc tragerea la sorți pentru stabilirea țintarului meciurilor din play-off. Fază în care FCSB a fost prima echipă de sub linia capilor de serie. A avut același coeficient cu Standard Liege, care a prins urna favoritelor, dar Coman și compania au fost dezavantajați de parcursul mai slab de anul trecut, care face diferența în acest gen de egalități.

Pe lista posibilelor adversare se aflau nume extrem de tari, însă FCSB a avut parte de multă șansă. Mai întâi, când UEFA a împărțit formațiile în subgrupe. Atunci FCSB a scăpat de Wolfsburg, PSV, Sporting, Beșiktaș. Apoi, în subdiviziunea în care a făcut parte, avea 4 variante: Tottenham, Galatasaray, Standard Liege și APOEL Nicosia. Le-a evitat pe primele 3 și a dat peste formația cipriotă. 

Bonus: meciul, dacă se va califica în play-off, îl va disputa pe teren propriu. Spre deosebire de Champions League, unde se joacă tur-retur, play-off-ul UEL se decide într-o manșă unică.

APOEL, start slab de sezon

APOEL, care are și de ea jucat în turul 3, acasă cu Zrinjski, nu e doar cel mai slab adversar posibil din toată lista capilor de serie, ci și o grupare care nu are un început de sezon prea bun. În campionat are doar 4 puncte în 3 etape și e la jumătatea clasamentului, în vreme ce în Europa s-a chinuit teribil în turul 1 și a fost aproape de o eliminare rușinoasă: a învins în deplasare, abia în prelungiri, modesta Gjilani, din Kosovo. În schimb, joi, în turul 2, a defilat în Kazahstan, 4-1 cu Kaisar.

În lotul ciprioților există peste 80% străini, de pe aproape toate continentele. Sunt și două cunoștințe ale FCSB-ului: croatul Jakolis, care n-a mai jucat însă din februarie, și portughezul Artur Jorge, adus chiar în această vară. Vedeta e atacantul congolez Dieumerci Ndongala, cel care în anii trecuți a evoluat la cluburi precum Gent, Genk, Charleroi, Standard și Kasimpașa. 

1,6 milioane de euroe cota celui mai valoros fotbalist din lotul lui APOEL: iordanianul Musa Al-Tamari, 23 de ani, cumpărat în 2018 cu 400.000 de euro de la Al Shabab-Ordon

20 de milioane de euroe valoarea întregului lot pe care îl are APOEL, în vreme ce FCSB face 29 de milioane de euro

APOEL, primăvară europeană în sezonul trecut

APOEL a avut un parcurs remarcabil în 2019-2020, în competițiile organizate de UEFA. Din postura de campioană, a început în preliminariile Champions League, unde le-a eliminat pe Sutjeska și Qarabag, după care a jucat cu Ajax în play-off. A pierdut calificarea, 0-0 acasă și 0-2 în Olanda, dar a mers în grupele Europa League, unde a reușit să facă 10 puncte într-o grupă cu Sevilla, Qarabag și Dudelange. A accesat primăvara europeană, dar a fost scoasă în "16-imi" de către Basel, 0-3 și 0-1.

Ce veste: Coman e OK!

Schimbat în repriza secundă cu Backa Topola și suspect de entorsă la gleznă, Florinel a aflat că nu are nimic serios și are șanse mari să joace chiar și în meciul cu Liberec, de joia viitoare. Coman a acuzat o intrare extrem de dură a unui adversar în minutul 70, iar după ce a primit îngrijiri medicale a fost schimbat. A șchiopătat până pe bancă, unde i s-a pus piciorul într-o atelă și era suspect de entorsă la gleznă. Investigațiile au arătat că nu are nimic serios.

Citește și alte știri despre FCSB: 

FCSB. VIDEO EXCLUSIV Detalii despre transferul lui Florinel Coman: „Ăsta e prețul corect! Dar se pot întâlni la mijloc”

Sorin Cârțu nu are milă de FCSB: „Să bage echipa de la meciul cu CFR ”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
965157786852203
Catalin Arhire  •  21 Septembrie 2020, 11:52

Sa ai același coeficient cu Standard Liege ( care a prins urna favoritelor ) nu e noroc ci munca si rezultate !!! De asta a prins adversar mai slab cotat nu datorita norocului ....

orlick
orlick  •  20 Septembrie 2020, 21:13

Ce tot îi dați înainte cu norocul Stelei? Steaua a pierdut la limită calificări importante, începând de la returul cu Middlesbrough și încheind cu Rapid Viena.

983732924972315
Soos Vilmos  •  20 Septembrie 2020, 18:05

Din pacate noi nu avem norocul sa scapam de mizeriile celor trei saltimbanci.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează