INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  FCSB - HAJDUK 2-1

FCSB - HAJDUK SPLIT 2-1 // INTERVIU EXCLUSIV Gnohere: "Frate, nici nu știu de unde am venit și cum am dat cu capul în acea minge!" :) + Explică gestul de după goluri

Foto: Raed Krishan
Foto: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat sambata, 18 august 2018 10:31

Atacantul Harlem Gnohere (30 de ani) a vorbit degajat pentru GSP despre "dubla" prin care a calificat-o pe FCSB în play-off-ul Europa League, după 2-1 cu Hajduk pe Arena Națională. 

- Harlem, ești atât de fericit!
- Evident, frate! Dar nu mai pot.... Pe cuvânt că nu mai pot, sunt fericit rău. Doamne, ce meci a fost, incredibil! Un meci nebun. E din nou o seară minunată pentru noi, pentru suporterii noștri care au venit în număr mare la stadion. E greu să uiți meciul ăsta. Incredibil...

- Mihai Pintilii spunea că nu mai spera... Că era dezamăgit. Tu cum ai trăit finalul de meci?
- Eram plin de nervi... Am condus tot meciul, am luat un gol... Mă și gândeam: "Cum să nu meargă Steaua mai departe?!". Am luptat ca niște eroi, am atacat până în ultima secundă și-am marcat. Nici nu știu de unde am venit și cum am dat cu capul în acea minge... Important e că Steaua s-a calificat.

927730 111
Filmul golulului calificării, în imagini succesive surprinse de fotoreporterul GSP Raed Krishan

- Cel mai important gol al carierei tale?
- E un gol care ne-a adus calificarea! Deci e foarte important. Sunt în cel mai bun moment din cariera mea, marchez în campionat, în cupele europene! Sunt extrem de bucuros că-mi iese, dar cel mai important este că am trecut de Hajduk.

- Te-ai bucurat din nou cu ochii închiși și mâinile la urechi.
- Da. Nu are sens să intru prea mult în această discuție, dar persoanele respective se cunosc. Eu doar îmi fac treaba pe teren, nu mă interesează altceva.

- Te simți eroul echipei?
- Eu, erou? Nu, nu! Toți din echipă suntem eroi pentru că am crezut în calificare.

- Au existat mai multe oferte pentru tine.
- Nu sunt în măsură să răspund dacă plec sau nu.

- Patronul cerea 3 milioane, acum probabil s-a mărit suma.
- Ha, ha, ha! Mă simt bine la Steaua și sunt fericit aici.

- Urmează o "dublă" cu Rapid Viena pentru calificarea în play-off.
- Vom lupta așa cum am făcut-o și în această seară. E bine că meciul decisiv îl jucăm la București, vreau un stadion plin, care să creeze o atmoferă fantastică. Avem o șansă importantă și trebuie să profităm de ea, trebuie să ajungem în Europa League! 

"Îi mulțumesc lui Benzar pentru centrare, o aşteptam, este formidabil să marchezi în ultimele minute. E enorm că am marcat, în ultimul minut, în faţa acestui public minunat"
Harlem Gnohere, atacant FCSB

"Vreau să fiu cel mai bun și o să fiu cel mai bun. Vreau să bat toate recordurile, să scriu istorie, să-și amintească fanii de «Bizon» și de ce-a făcut pentru Steaua și fotbalul românesc. Important e să marcăm meci de meci, să câștigăm. Pentru că vrem titlul"
Harlem Gnohere, atacant FCSB

TALISMAN  / Mereu alături de copii

După fiecare gol pe care-l marchează în tricoul vicecampioanei, Harlem arată în tribună spre copiii lui, care-s nelipsiți de la meciurile tatălui lor. Și joi seară, aceștia s-au aflat în tribunele Arenei Naționale, iar la final au coborât pe gazon ca de fiecare dată, au salutat galeria, au bătut palma cu fanii de pe margine. Restul jucătorilor i-au purtat pe brațe în timp ce puștanii aplaudau suporterii din peluză. Gnohere are doi băieți: Romeo, cel mai mic, are 3 ani, iar cel mare, Kaaris, 5 ani. De la meciuri nu lipsește nici nepotul "Bizonului", băiatul fratelui acestuia, Adonia. "Familia face naveta între Belgia și România, copiii mei sunt în Belgia la școală. Era mai complicat pentru ei să fie în România la școală", spune Harlem.

FINANCIAR / Calificarea îi modifică salariul

Gnohere a adus calificarea în play-off-ul Europa League după un gol fabulos în minutul 90Ă2, iar reușita i-a adus "Bizonului" modificarea contractului. "Pentru treaba asta, Gnohere nu va mai fi vândut vreodată de la Steaua. Va avea mărire de salariu. I-am transmis că îi dau și 10.000 de euro pentru fiecare kilogram în minus. De câte ori dă un kilogram jos, pac 10.000 de euro! Îi iau banii înapoi dacă se îngrașă, trebuie el să îmi dea. Îi măresc și contractul la 30.000 de euro", a spus Becali.

CUM A AJUNS ÎN ROMÂNIA / "Avea 100 de kilograme la 1,83m"

Harlem a ajuns în România în 2015, adus la Petrolul de agentul Mihai Joița și de antrenorul Tibor Selymes. Gnohere n-a progresat suficient, nu a slăbit îndeajuns și patronul Dan Capră l-a dat afară. L-a recuperat imediat Mircea Rednic pentru Dinamo. "Știam eu că avea niște kilograme în plus, dar când l-am văzut cât de rău se îngrășase nu-mi venea să cred! Am avut emoții când i l-am prezentat lui Negoiță", a povestit Rednic. Gnohere a slăbit, până la urmă, și a devenit golgeterul "câinilor" înainte să fie cumpărat de Becali cu 250.000 de euro. "Eu mereu am avut probleme cu greutatea, dar am muncit, am tras de mine pentru a ajunge la greutatea ideală. Din nefericire, unii nu au avut încredere în mine", a dezvăluit Harlem.

PERFORMANȚĂ / Intră într-un club select!

Gazeta Sporturilor i-a dat nota 10 lui Gnohere după meciul cu Hajduk. Cazurile în care ziarul a dat nota 10 unui jucător sunt foarte rare, mai ales în meciurile din cupele europene. Daniel Niculae este primul care a primit o astfel de notă în urmă cu 12 ani, după victoria superbă din Giulești cu Hamburg. Iar din 2016, de la meciul FCSB - Sparta Praga, când Stanciu a luat 10 după o "dublă", nimeni n-a mai primit această notă în Gazetă.

Daniel Niculae
2006: Rapid - Hamburg 2-0 (a marcat golul de 1-0 și i-a pasat decisiv lui Mugurel Buga, care a înscris cu călcâiul)
Nicolae Dică
2006: Dinamo Kiev - FCSB 1-4 (a marcat două goluri în ultima victorie a echipei în Champions League)
Mirel Rădoi
2008: FCSB - Galatasaray 1-0 (a fost cel mai bun jucător de pe teren, a reușit 19 intercepții, cele mai multe)
Mario Felgueiras
2012: Manchester United - CFR Cluj 0-1 (a apărat senzațional în fața "diavolilor")
Iasmin Latovlevici
2013: FCSB - Ajax Amsterdam 2-0 (a marcat primul gol al meciului)
Vlad Chiricheș
2013: FCSB - Ajax Amsterdam 2-0 (a marcat un gol senzațional de la 22 de metri)
Claudiu Keșeru
2014: FCSB - Aalborg 6-0 (a marcat de trei ori și a scos un penalty)
Silviu Lung jr.
2016: West Ham - Astra 0-1 (a apărat senzațional, și-a salvat echipa în mai multe rânduri)
Nicușor Stanciu
2016: FCSB - Sparta Praga 2-0 (a marcat o "dublă, unul dintre goluri fenomenal, șut de la 25 de metri)

6
fotbaliști au primit nota 10 în Gazeta Sporturilor după prestațiile excelente la meciurile din Liga 1: Costin Lazăr, George Țucudean, Nuno Claro, Claudiu Keșeru, Hamed Kone și Denis Alibec

4
jucători ai lui Dinamo au luat nota 10 la victoria cu Slovan Liberec, 3-0 în deplasare: Florin Matache, Djakaridja Kone, Marius Niculae și Andrei Cristea, acesta fiind singura dată în istorie când s-a întors o diferență de trei goluri în deplasare

OVAȚIONAT LA FINALUL MECIULUI

  1. Peste 200 de persoane l-au așteptat pe "Bizon" la ieșirea de la vestiare
  2. Cei mai norocoși copii au făcut câte un selfie cu Gnohere
  3. Avalanșă de blitzuri înainte de urcarea în autocar

    FOTOGRAFII de Raed Krishan

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (14)
cetateanul_surmenat
cetateanul_surmenat  •  18 August 2018, 22:03
Postat de balauru48 pe 18 August 2018, 11:05

jos vestele, GGigistilor!

Vai de capul tau, la IQ negativ pe care il ai cu cine puteai tine? Doar cu rinam0, bineinteles.

cetateanul_surmenat
cetateanul_surmenat  •  18 August 2018, 22:01
Postat de hitman222 pe 18 August 2018, 11:30

Scoateti ba steaua nesimtitilor la articol cu clona fcsb!

De cate ori sa iti repet ca steaua e echipa de amatori din l4 si suntem jigniti sa fim confundati cu ea? Noi jucam in EL, echipa voastra supranumita "De 3 X femeie" sau "Nesscafe 3 in 1" joaca le islaz cu alte echipe de amatori. Doar ca voi platiti (degeaba) jucatorii iar ceilalti joaca for fun. NU VA MAI FACETI RECLAMA PE PERFORMANTELE NOASTRE!

cetateanul_surmenat
cetateanul_surmenat  •  18 August 2018, 21:58
Postat de eugen555 pe 18 August 2018, 17:39

lasati-o mai moale cu Steaua ca e FCSB !

Asave prietene, ai dreptate, va rugam sa nu ne confundati cu echipa de amatori din Liga 4 care nu a fost in stare sa promoveze dupa ce i-a batut rapidul de 3 ori (femeie)! Ne jigniti, noi jucam in EL, voi cu FC Asfalt, asa ca nu vrem sa va faceti reclama pe spatele nostru!

Vezi toate comentariile (14)
Comentează