INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  FCSB - MILSAMI ORHEI

FCSB - MILSAMI ORHEI // Riscul partidei de diseară: rușinea istoriei FCSB!

FCSB a ratat grupele Europa League în sezonul trecut, dar a depășit ușor primul tur în care a evoluat, 6-0 la
FCSB a ratat grupele Europa League în sezonul trecut, dar a depășit ușor primul tur în care a evoluat, 6-0 la "general" cu slovenii de la Rudar Velenje

Articol de - Publicat joi, 11 iulie 2019 09:00

FCSB, clubul lui Gigi Becali, a pierdut numele și palmaresul vechii formații Steaua, dar e cea mai puternică marcă europeană din Liga 1: din 2003, de când a devenit Gigi patron, echipa a trecut întotdeauna de primul tur în care a intrat, indiferent de competiție.

FCSB trebuie să apere azi, la Giurgiu, o marcă independentă de hotărârile din justiție: tradiția europeană fantastică a celui mai de succes club românesc de după Revoluție. Echipa a fost constant bună în cupele europene, nu s-a făcut de râs niciodată, nu a clacat în fața adversarelor cotate mai slab, cum e Milsami.

Nimeni nu mai e ca FCSB

Ba a mai produs și surprize, așa cum a fost eliminarea lui Galatasaray din Champions League în 2008. Și când n-au izbutit să ajungă până în grupe, roș-albaștrii tot nu au părăsit competiția din primul tur! Frecvența cu care au depășit măcar o fază în fiecare sezon din cupele europene le-a cimentat coeficientul, mereu cel mai bun al unei formații din România, și le-a păstrat statutul de cap de serie chiar și în stagiunea curentă, în care doar FCSB e favorită la tragerile la sorți. Restul reprezentantelor Ligii 1 în Europa au traseul împânzit cu capcane, cu "monștri" greu de trecut, din cele mai bune campionate de pe continent. Pentru că niciun alt club n-a adunat puncte și coeficient așa cum a făcut FCSB!

Doar coeficientul îl interesează

Bogdan Andone și jucătorii lui au de protejat astăzi și renumele pe care și l-a câștigat clubul din 2003 încoace, de când Becali e patron, și coeficientul pe care Gigi îl consideră averea lui principală în fotbal. Când a aflat că Tribunalul i-a atribuit Clubului Sportiv al Armatei palmaresul Stelei, Becali tot la statutul din cupele europene s-a gândit prima oară: "Pierd două puncte din coeficient, puncte pe care le aveam datorită Cupei Campionilor Europeni din 1986. Cu altceva nu mă afectează decizia Tribunalului, că doar nu e palmaresul ceva ce ții în sertar, îl scoți și-l duci la CSA!".

Echipele probabile

FCSB: A. Vlad I Belu, Planici, I. Cristea, M. Roman I Oaidă, L. Filip, Ov. Popescu I Man, Hora, F. Tănase
Rezerve: Bălgrădean, Bălașa, Perianu, D. Nedelcu, R. Ion, F. Coman, Cr. Dumitru
Absenți: Al. Stan, Momcilovici, Pintilii, Moruțan, Gnohere (accidentați)
Antrenor: Bogdan Andone

Milsami: Chirinciuc I Jardan, Ba, Bolohan, C. Bogdan I M. Antoniuc, Stână, Onica, Al. Antoniuc, Pătraș I Nazar
Rezerve: R. Mitu, Cușnirenco, Zagaevschii, M. Plătică, S. Plătică, Andronic, A. Rusnac
Antrenor: Veaceslav Rusnac

Arbitru: Kristoffer Hagenes / Asistenți: Magnus Lundberg și Andeers Dale (toți din Norvegia)

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (36)
1_0_1_0
1_0_1_0  •  11 Iulie 2019, 16:41
Postat de forcesteauaforever pe 11 Iulie 2019, 12:53

Toti invidiosi vorbesc de meciurile pierdute cu 5-0 si 5-1 dar uita sa spuna ce echipe erau alea cu care ei viseaza sa joace macar amical. Sunt mandru ca sunt stelist si anul asta o sa luam si campionatul.

Poti sa te mandresti si ca esti ***...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

btolteanu
btolteanu  •  11 Iulie 2019, 15:36

Steaua e Steaua. CSA e un *** pe bani publici.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

100002473541087
Danut Ognean  •  11 Iulie 2019, 13:18
Postat de vladut12 pe 11 Iulie 2019, 13:08

Cine are cele mai multe victorii in Europa mah baiete? Nu Steaua!? Unde a pierdut cu 5-0, altii de la noi pierdeau cu 10-0!

steau dar steaua din liga a patra nu fcs!asa ca gura mica gigelule!fortza orhei

Vezi toate comentariile (36)
Comentează