INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  FCSB

EUROPA LEAGUE. FCSB, într-un pericol imens! Aflate în posturi similare, două echipe au pierdut la „masa verde”

EUROPA LEAGUE. Slovan Bratislava și Pristina au pierdut la „masa verde
EUROPA LEAGUE. Slovan Bratislava și Pristina au pierdut la „masa verde" după ce s-au aflat în posturi asemănătoare cu cea în care este acum FCSB

Articol de , , - Publicat marti, 15 septembrie 2020 16:18 / Actualizat marti, 15 septembrie 2020 20:05

EUROPA LEAGUE. Slovan Bratislava și Priștina au pierdut la „masa verde" după ce s-au aflat în posturi asemănătoare cu cea în care este acum FCSB.

  • Fundașul central Andrei Miron, Anton Petrea (Antrenor principal), Thomas Neubert (Preparator fizic), Horea Codorean (Preparator fizic), Sorin Cristof (Kinetoterapeut), Bogdan Stoica (Analist video) și Marius Ianuli (Team Manager) au fost confirmați cu Covid-19;
  • Backa Topola - FCSB (turul doi preliminar Europa League) este programat joi, de la ora 22:00, liveTEXT pe GSP.ro și televizat de Look Plus

FCSB trăiește periculos după ce un fotbalist și aproape întreg staff-ul tehnic au fost testați pozitiv cu coronavirus. Din perspectiva autorităților din România, lucrurile sunt în regulă, fiindcă în urmă cu o lună s-a anunțat clar, după un ordin comun MTS-Ministerul Sănătății, că pentru echipele din cupele europene, persoanele care au test negativ sunt eligibile pentru a merge și a juca la o competiție UEFA, indiferent dacă există alte cazuri pozitive ale colegilor sau ale altor nume din club.

FCSB, într-un pericol imens

Totuși, FCSB trebuie să se supună normelor care există în Serbia, unde nici măcar UEFA nu poate impune reguli peste ale autorităților de la Belgrad. Și, din păcate pentru FCSB, există deja exemple care arată că Florinel Coman și compania se află într-un pericol real. 

E foarte posibil ca autoritățile sârbe să considere că la FCSB există un focar și că echipa poate răspândi virusul după ce intră în țara lor, astfel că pot decide să o retesteze pe FCSB. Conform protocolului UEFA, rezultatul testelor trebuie să vină până cu 6 ore înainte de meci, iar o echipă trebuie să aibă cel puțin 13 jucători, inclusiv un portar, pentru a putea disputa un joc.

Există două cazuri, în actuala ediție e cupelor europene, în care UEFA s-a văzut nevoită să acorde victoria la „masa verde". Și să elimine din competiție două formații care n-au putut intra pe teren, în principal din cauza legilor din țările în care urmau să evolueze.

1. Slovan Bratislava

  • Trebuia să joace în august, în deplasare, în Insulele Feroe, cu Klaksvik. La sosirea în Feroe, un singur test a ieșit pozitiv, cel al fizioterapeutului. Restul au fost negativi, însă autoritățile din Feroe au decis să carantineze întreaga echipă.
  • UEFA n-a putut interveni și i-a mai dat o șansă lui Slovan: a amânat jocul cu două zile. Degeaba, fiindcă meciul nu s-a putut disputa nici atunci, iar UEFA a decis joc pierdut pentru Slovan. 
  • La întoarcerea la Bratislava, Slovan a făcut teste de sânge fizioterapeutului și n-au ieșit anticorpi, deci testul lui fusese fals pozitiv. „Știm că nu se mai poate schimba hotărârea UEFA, dar am vrut ca adevărul să fie cunoscut. Ni s-a făcut o mare nedreptate. Suntem dezamăgiți" a fost poziția clubului.

2. FC Priștina

  • Echipa din Kosovo s-a testat înainte de a pleca în Gibraltar, unde avea meci cu Lincoln Red, și toate testele au fost negative. După ce au ajuns, cei din Gibraltar, conform legislației, au solicitat retestare, iar câteva persoane, printre care și jucători, au ieșit pozitiv, motiv pentru care toată echipa a fost nevoită să se carantineze.
  • UEFA a amânat jocul cu 4 zile, pentru a-i permite lui Priștina să aducă alți jucători din cadrul clubului, ceea ce s-a și întâmplat, doar că și printre ei au fost teste pozitive.
  • Meciul nu s-a mai putut juca și Priștina a pierdut cu 0-3.

Citește mai multe știri despre FCSB:

Idol pentru MM, dușman pentru Gigi Becali » Gestul din week-end nu i-a picat bine patronului de la FCSB

FCSB are acum două mari probleme înaintea meciului cu Topola, dar Rădoi sare în ajutorul nașului Becali: „Am uitat de el!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (318)
adriann_
adriann_  •  16 Septembrie 2020, 18:03
Postat de badeadorian pe 15 Septembrie 2020, 19:15

Becali in prostia si lacomia lui a tinut un club de fotbal in prima liga . Sunt rapidist ...nu suport Steaua ...nu suport Dinamo .... dar vreau o prima liga cu ambele acolo !!! Vreau ca Rapidul sa joace cu Steaua si cu Dinamo nu cu Voluntari si Clinceni !!! .... Becali in prostia si lacomia lui a facut greseli cand a preluat clubul de la Paunescu ... Acum plateste asta cu secesiunea dintre suporteri !!! Nu doresc asta nici Rapidului nici 'dusmanilor' lui !!! ... Sa spui ca esti STELIST si sa ataci echipa lui Becali NUMAI DIN PUNCT DE VEDERE AL DECIZIILOR JUDECATORESTI ( GRESITE SAU NU ) este aiurea-n tramvai !!! . Becali este om si are BUNE SI RELE ( bine , bine ..mai mult rele ) ... dar !!! . Se vede de la o posta ca Talpan si acolitii lui au dorit sa-l jumuleasca pe Gigi de zeci de milioane de euro ( taxa pe prostia lui )...ATAT ...vorba celor de la Kaufland !! . In rest cand a fost vorba sa salveze clubul de la prabusire au plecat in concediu .... Eu SUNT RAPIDIST ...retiniti asta inainte de a comenta ce am postat !!! Si este in interesul fotbalului romanesc ca FCSB sa elimine ''Topologii'' . Seara buna ... :)

Eu incep sa cred ca asta e un cont de "rapidist" folosit pentru mesaje pro-cioban in momente critice. Nu cred ca exista rapidist serios care sa nu fi fost in tribuna la barajul cu Steaua din liga a patra, acolo au fost 37000 de oameni, vreo 25000 de rapidisti si 12000 stelisti. Pai ciobanul n-a mai avut in tribune la un meci de liga 1 12000 de oameni de ani buni. Deci despre ce discutam aici?

corectu
corectu  •  16 Septembrie 2020, 07:55

Se exagerează pe undeva.Protocolul zice că pe lista cu cei prezenți la meci trebuie să fie minim 13 ”negativi”.

roja_azul76
roja_azul76  •  16 Septembrie 2020, 00:57
Postat de catalynn pe 16 Septembrie 2020, 00:06

Ilegal sigur nu e, dar despre “moralitatea” respectivei “inginerii” se poate discuta ... Dacă era ilegal FRF ramanea cu vreo 5 membri afiliați :-)))) Cum am bănuit , “buba” era de fapt o fâsâială care s-a spart la faptul ca CSA era Instituție Publica deci nu putea decât externaliza și NU înstrăina Secțiile sale. Pornind de la acest detaliu simplu și clar orice acte citezi tu care presupun trecerea in privat a secției de fotbal a Stelei sunt doar simple interpretări după ureche. Actele la control către cine!? Către ASS?! E ASS parte din proces ul care va avea loc pe 16 Noiembrie!? Penibil ... :-))) Inca odată, cum îți imaginezi tu, ditamai juristul, ca CAB (sic!) își va repudia propria motivare pe care “madam Clătită” (sic iar!) și-a fundamentat “constatarea”!? Aici chiar ca avem o ... BUBĂ :-))))

Ce legatura are un dosar cu altul?Asociatia cere CSA-ului prezentarea unor documente de interes public!

Vezi toate comentariile (318)
Comentează