INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  GUIMARAES - FCSB 1-0

GUIMARAES - FCSB 1-0 // FCSB, out din Europa League după o prestație penibilă! Cronică de Remus Răureanu: „Calificarea ar fi aruncat la gunoi logica, toată teoria din fotbal și bunul simț”

Articol de - Publicat joi, 29 august 2019 21:00

FCSB a ratat calificarea în grupele Europa League, după ce a fost învinsă în Portugalia, scor 0-1 în fața celor de la Guimaraes.

CRONICA PARTIDEI // Doamne, iartă-l, că nu știe ce face! 

Cu citate din Biblie și cu supuși incompetenți în locul angajaților specializați, Becali a desființat numele Stelei, acum i-a topit și aura europeană, e al doilea an la rând în care echipa rămâne în afara grupelor. 

O echipă din liga a treia e masacrată la Guimaraes în Cupa Portugaliei, oaspeții îmbrăcați în roșu ies rar din terenul lor și se apără ca niște condamnați care se roagă să se întâmple ceva după pronunțarea sentinței, un spirit salvator să apară pe teren și să sufle mingea peste poartă, pe bară, în mâinile portarului.  

Echipa ca de „Divizia C” e FCSB, de fapt, cel mai bogat club românesc a alcătuit o formulă ca de ligi inferioare și se cam face de râs. Guimaraes e la periferia lui Porto și geografic, și fotbalistic, nici nu se apropie ca valoare de „uriașii” Portugaliei, însă Vitoria e irezistibilă datorită slăbiciunii vicecampioanei României, atacanți fără nume faimoase își fac rost de ocazii oricând vor ei.  

Le cam ratează, ceea ce prelungește suspansul în acest duel pornit după 0-0 la Giurgiu. Pepe, Rochinha, Duarte, Davidson o țin artificial pe FCSB în calculele calificării cu ratări din toate pozițiile și cu toate procedeele posibile în fotbal. Bălgrădean salvează unu la unu cu un adversar, apoi mingea sare în bară, unde revine și într-o altă fază. Din bară, balonul ricoșează la linia careului mic și de acolo e expediat peste poartă!  

Masacru! Masacru! Masacru! 

Când Cristi Borcea repeta țipând acest cuvânt în direct la TV, el nu anticipa că nașul Becali avea să o transforme pe Steaua într-un ghem cu care se va juca a cincea clasată din Portugalia ca o pisică leneșă, relaxată pentru că jucăria din mâinile ei nu are cum să reacționeze în vreun fel. Vitoria o întoarce pe FCSB pe toate părțile, o dezbracă de tactică, de talent, de cotele imaginate la zeci de milioane de euro. Și o elimină din Europa.  

Măcar din penalty nu mai ratează Guimaraes! 

Tapsoba transformă o lovitură de pedeapsă pe care a produs-o Mihai Roman cu un fault la Davidson. Diferența de un gol e prea mică, pentru cum s-a jucat, tabela sfidează povestea meciului în care FCSB n-a prea existat pe teren, mai mult s-a rugat să fie cruțată. E o diferență suficientă, însă, pentru eliminarea din Europa a echipei lui Becali. Calificarea ar fi aruncat la gunoi logica, toată teoria din fotbal și bunul simț. 

Guimaraes - FCSB 1-0

  • A marcat: Tapsoba 53
  • Vezi AICI statistici
  • Aproximativ 22.000 de spectatori au asistat la această întâlnire.

FINAL!
min. 90+3 Arbitrul pune punct acestei întâlniri! Guimaraes - FCSB 1-0. Portughezii se califică în grupele Europa League. 
min. 90+3 Cristea are o ocazie uriașă pe final! Plonjeazăîn fața porții, dar trimite cu capul direct în brațele portarului.
min. 90+2 Planic vede și el cartonașul galben pe final de partidă.
min. 90 Arbitrul prelungește partida cu 3 minute.
min. 90 Ocazie uriașă a lui Teixeira! Acesta trimite cu capul în bara porții lui Bălgrădean.
min. 86 Ultima schimbare la Guimaraes: intră R. Suares, iese Davidson
min. 83 Coman încearcă un șut din afara careului, dar mingea trece pe lângă poarta portughezilor. 
min. 78 A doua schimbare la Guimaraes: iese Da Silva, intră Pereira. 
min. 74 Portughezii fac prima schimbare: iese Pepe, intră Teixeira.
min. 74 Moutinho îl faultează pe Rochinha și vede cartonașul galben.
min. 71 Ultima schimbare la FCSB: intră Moutinho în locul lui Soiledis.
min. 68 Panțîru îl faultează pe Rochinha și vede cartonașul galben.
min. 67 Portughezii execută o lovitură liberă, Bălgrădean se înalță și reține, dar este faultat de unul dintre adversari.
min. 64 Davidson șutează puternic din afara careului, dar mingea trece pe lângă poarta roș-albaștrilor. 
min. 61 Rochinha pătrunde în careu și șutează la colțul lung, dar nu nimerește spațiul porții. 
min. 55 Portughezii din tribune continuă ironiile și întreabă în direcția ziariștilor români: „Unde e Becali?”, imitând în același timp gestul de tăiere cu degetul în dreptul gâtului. 
min. 53 GOL! Tapsoba transformă lovitura de la 11 metri. Guimaraes - FCSB 1-0! Jucătorul celebrează golul ducând mâna la gât, aluzie la declarația patronului FCSB, care a spus că își taie capul dacă portughezii înscriu.

+23 FOTO

min. 52 Roman îl faultează pe Davidson în afara careului, arbitrul consideră că a fost contact în interiorul acestuia și acordă penalty (DETALII AICI).
min. 46 FCSB face a doua schimbare: intră Gnohere în locul lui Pintilii.
Începe repriza a doua! Secundul Dacian Nastai le-a explicat jucătorilor dezorientați tactica, în timp ce Bogdan Vintilă își făcea cruce pe marginea terenului (DETALII+FOTO AICI).

„Nu mă așteptam la FCSB să iasă din jocul pe care ni l-a arătat în ultimele meciuri, să ne surprindă cu ceva, dar poate pe un noroc, pe cuibul berzei...” - Gabi Balint, la pauza meciului, la TV Digi Sport

Statisticile primei reprize: Posesia este 64% - 36% în favoarea portughezilor. Aceștia au avut 15 ocazii de gol, în timp ce FCSB a fost periculoasă doar de 2 ori. Guimaraes a șutat de 4 ori pe spațiul porții roș-albaștrilor, iar echipa lui Vintilă a avut doar un astfel de șut.  

PAUZĂ!
min. 45+8 Arbitrul pune punct primei reprize. Guimaraes - FCSB 0-0
min. 45+2 Roman este faultat la mijlocul terenului și arbitrul acordă posesia FCSB-ului. 
min. 45 Arbitrul acordă 3 minute de prelungire.
min. 45 Sacko centrează în fața porții de pe partea dreaptă pentru Duarte Da Silva, acesta trimite cu capul în bara transversală, mingea ajunge la Poha, dar acesta trimite balonul mult peste spațiul porții. 
min. 40 Pintilii îl faultează pe Poha, dar arbitrul îl menajează de această dată pe căpitanul FCSB-ului, care este nemulțumit că jocul a fost întrerupt.
min. 38 Davidson trimite pentru Pepe în fața careului, dar mingea îl prinde cu spatele la poartă și nu reușește să fructifice faza. Portughezii sunt periculși în jumătatea FCSB-ului.
min. 36 Tapsoba și Planic se ciocnesc în careu la un corner, iar jucătorul FCSB-ului se prăbușește și acuză dureri în zona cefei. În cele din urmă se ridică și continuă partida. 
min. 35 Mari emoții pentru FCSB! Rochinha primește în careu și șutează către poarta românilor, dar mingea ajunge în plasa laterală.
min. 34 Soiledis este faultat și protestează că arbitrul nu îi avertizează adversarul, astfel că jucătorul FCSB-ului vede cartonașul galben.
min. 33 Roman se luptă cu Pepe pe partea stângă, jucătorul portughezilor nu reușește să pătrundă în careu și mingea este respinsă în corner. 
min. 30 Roman este deposedat pe partea stângă și Hanin centrează în careu, dar Soiledis este atent și respinge în afara terenului.
min. 27 FCSB face rapid prima schimbare: intră Roman în locul lui Crețu, care risca să fie eliminat.
min. 26 Două ocazii legate pentru portughezi! Rochinha și Pepe, din nou aproape de gol, dar Planic și Panțîru sunt atenți în apărarea roș-albastră. 
min 24 Popescu centrează în fața porții pentru Cristea, dar adversarul său deviază cu capul și îndepărtează pericolul.
min. 19 O nouă ocazie a lui Pepe! FCSB scapă fără gol și de această dată.
min. 13 Pintilii încearcă un șut pe jos din afara careului, dar mingea ajunge în brațele portarului advers.
min. 7 Tănase primește în fața careului, pătrunde, dar cade și cere penalty. Arbitrul semnalizează ofsaid.
min. 3 Crețu îi pune piedică adversarului său și vede cartonașul galben.
min. 1 Ratare uriașă a lui Pepe, care a scăpat singur cu Bălgrădean!
A început partida! Aproximativ 20.000 de fani asistă la meci.

Echipele de start:

Guimaraes: Douglas - Sacko, Tapsoba, Bondarenko, Hanin - Poha, Al Musrati, Pepe - Rochinha, Duarte Da Silva, Davidson
Rezerve: Silva, Venancio, R. Soares, Teixeira, Pereira, L. Soares, Almeida
Antrenor: Ivo Vieira

FCSB: Bălgrădean - V. Crețu, B. Planic, I. Cristea, A. Soiledis - Ov. Popescu, M. Pintilii, I. Panțîru - I. Vînă, F. Tănase, F. Coman
Rezerve: T. Niga, H. Gnohere, T. Moutinho, R. Oaidă, M. Roman I, A. Marc, A. Popa
Antrenor: Bogdan Argeș Vintilă

Stadion: „D. Afonso Henriques”
Arbitru: Irfan Peljto / A1: Senad Ibrišimbegović / A2: Admir Šehović (toți din Bosnia)

„Va fi o linie de mijloc cu Popescu, Pintilii, Panţîru. El va fi folosit pentru a acoperi zona din spatele lui Coman. Vînă va fi avansat. Popescu va acoperi zona din spatele lui Vînă. Mi se pare un sistem foarte echilibrat, se poate transforma şi în 4-5-1. Foarte bine a ales Vintilă, a fost inspirat” - Ilie Dumitrescu, înainte de meci, la TV Digi Sport.

UPDATE: În Portugalia, termometrele arată 25 de grade, gazonul de pe Stadionul „D. Afonso Henriques” arată impecabil, iar spectatorii au început să își facă apariția.

+2 FOTO

„Nu cred că vor fi daţi jucători afară, dar atmosfera va fi foarte rea. Cred că ceva mai rău nu se poate. E o partidă decisivă din toate punctele de vedere. O calificare ne poate scoate din această amorţeală şi altfel vom trata următoarele trei jocuri. Dacă nu ne calificăm, următoarele partide vor fi infernale” - Helmuth Duckadam, înainte de meci, la TV Digi Sport

UPDATE: În această dimineață, componenții lotului FCSB-ului n-au efectuat tradiționala plimbare prin oraș. În schimb, băieții lui Vintilă au rămas în hotel, unde au făcut și un antrenament lejer. Decizia luată de staff-ul vicecampioanei României este una stranie, rar întâlnită, luată probabil pe fondul tensiunii și a mizei uriașe a meciului de astăzi.

FCSB și-a schimbat antrenorul, dar criza roș-albaștrilor pare una fără sfârșit. În campionat, aceștia au 5 înfrângeri la rând, dar speră să spele rușinea startului de sezon dezastruos cu o calificare în grupele Europa League. Miza e una imensă și are inclusiv ramificații financiare: o eventuală calificare în grupe ar aduce peste 8 milioane de euro în conturile clubului.

Dacă FCSB a dezamăgit crunt în campionatul intern, situația portughezilor nu e cu mult mai roz: Guimaraes are două egaluri în noul sezon, 1-1 cu Boavista și 1-1 cu nou-promovata Famalicao. 

Bogdan Vintilă, bonus uriaș pentru calificarea în grupele Europa League

Bogdan Vintilă (47 de ani) a avut parte de un debut dezastruos la FCSB, scor 0-4 cu Gaz Metan Mediaș, dar are promis un bonus uriaș pentru calificarea în grupele Europa League.

Potrivit surselor GSP, Bogdan Vintilă are un salariu de 5.000 de euro lunar la FCSB, iar pentru un singur meci, cel care va decide calificarea în Europa League, patronul i-a promis antrenorului un bonus de 60.000 de euro, adică salariul pe un an pe banca vicecampioanei. 

#UEL #vitoriafcsb #ready #takeoff✈️ Roș-albaștrii au plecat marți după amiază spre Portugalia, acolo unde o vor...

Publicată de FCSB pe Marţi, 27 august 2019

Vezi și:

VIDEO EXCLUSIV Florinel Coman, agresat verbal și filmat la un butic de cartier: “Bă, nenorocitule, visezi la Chelsea?! Mbappe, să moară viața mea…” 


AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (646)
mosvasile
mosvasile  •  30 August 2019, 18:36

Nuu nene!Calificarea lui Guimaraes nu are nici o logica!Ia ziceti voi,ati mai vazut vreodata vreo echipa care sa se califice,cu toate ca in cele doua meciuri-cumulate- nu a reusit sa nimereasca poarta decat odata?Si atunci,doar din penalty?Si ala cu noroc,mingea stergand stalpul portii?

shark_34
shark_34  •  30 August 2019, 11:44

Fotbalul când se joacă pe rugăciuni și cu lingăi se alege praful de el.MM s-a retras presimțind dezastrul.Era singurul care îl mai tempera și-l mai ținea în frâu pe Gigi Atoateștiutorul sa nu facă praf de tot echipa.Odata el plecat,dezastrul s-a produs.Drum lin spre insolvență și faliment,Gigi!Ți-ai bătut joc de cea mai titrată echipa de fotbal din Romania!Acum culegi ce ai semănat!

1745flo
1745flo  •  30 August 2019, 11:38

Ziua de 29 august va ramane in istorie pentru eliminarea ***!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (646)
Comentează