INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  "OPTIMI", RETUR // INTER - FRANKFURT 0-1 (ÎN TUR 0-0)

Hațegan, apreciat și de italieni: „Fără greșeală!” » Poate arbitra o semifinală de Europa League! Nu finala! 

Ovidiu Hațegan
(foto: Guliver/Getty Images)
Ovidiu Hațegan (foto: Guliver/Getty Images)

Articol de - Publicat vineri, 15 martie 2019 11:32

Îndepărtat din Champions League pentru că Liga 1 nu are VAR, arădeanul Ovidiu Hațegan este în cursă spre un joc în penultimul act al celei de-a doua competiții continentale. Fără finală, unde se va folosi tehnologia video.

Acesta ar fi putut fi sezonul în care Ovidiu Hațegan să avanseze foarte mult în cupele europene. Dar VAR îl împiedică pe arbitrul în vârstă de 38 de ani să spere la meciuri mari în Champions League sau la finala Europa League! 

Trei partide în primăvara EL

După patru meciuri în grupele CL în toamnă, arădeanul a fost îndepărtat de pe lista celei mai importante competiții continentale, pentru că în Liga 1 nu există Video Assistant Referee. Și a primit trei partide în primăvara EL (două în „optimi” și una în „sferturi”). 

E bine poziționat în Europa League și bine văzut la UEFA, însă poate prinde cel mult o semifinală. La ultimul act, se folosește VAR!

„Iar a ieșit rău pentru noi”

Joi, Hațegan și brigada lui au fost excelenți pe „Giuseppe Meazza”. Era a treia oară când conduceau o echipă italiană (Inter, în două rânduri) și, de fiecare dată, squadrele au pierdut. După Inter, 0-2 cu Barcelona în deplasare, și Juventus, 1-2 acasă cu Man. United (ambele în Champions), Inter a fost învinsă și de Frankfurt, în returul „sferturilor” EL: 0-1.

Totuși, ziarele peninsulare au apreciat prestația arbitrilor. „Iar a ieșit rău pentru noi cu Hațegan la centru, dar românul a fost fără greșeală”, a comentat Corriere dello Sport. În timp ce Gazzetta descrie „un meci care nu a evidențiat situații critice, jucat în limitele corectitudinii. Prestație bună a lui Hațegan, echilibrat în acordarea cartonașelor”. Trei pentru gazde, trei pentru oaspeți.

În plus, „centralul” a anulat golul de 0-2 al lui Eintracht. Sebastian Gheorghe, asistentul de pe acea parte, a observat ofsaidul lui Haller. 

9 meciuri continentale a arbitrat Ovidiu Hațegan în acest sezon: 4 în Champions, 4 în Europa League și 1 în Liga Națiunilor (Germania - Olanda 2-2)

6,5a fost nota primită de Hațegan, Șovre și Gheorghe în Gazzetta dello Sport (Radu Petrescu și Colțescu au fost adiționali; Ghinguleac: al 4-lea oficial)

Citește și:

EUROPA LEAGUE // VIDEO și FOTO Inter Milano și FC Sevilla, out din „optimi”! Frankfurt și Slavia Praga au reușit surprizele serii » Iată cele 8 sfertfinaliste!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează