EUROPA LEAGUE  ·  CS UNIVERSITATEA CRAIOVA - HONVED

Honved a dus-o pe Craiova la UEFA! Ungurii au invocat tratatul de la Trianon

Vineri, 20 Septembrie 2019, 19:35

Ungurii de la Honved Budapesta n-au trecut nici acum peste eliminarea din Europa League în fața Universității Craiova și au făcut apel la UEFA pentru a încasa daune din partea oltenilor, dar și pentru a câștiga meciul cu 3-0 la „masa verde”.  

Cei de la Honved au invocat faptul că jucătorii lor au fost afectați moral de scandările și mesajele oltenilor din tribune. Unul dintre mesajele menționate de maghiari a fost considerat extremist și era legat de tratatul de la Trianon.  

Mai mult, pe site-ul oficial al lui Honved scrie că avocatul Craiovei nu știa ce înseamnă Trianon, iar în replică acesta le-a transmis că majoritatea jucătorilor de la Honved n-au habar de acest tratat. 

În cele din urmă, UEFA a respins apelul lui Honved, care va trebui să plătească cheltuielile de procedură în valoare de 1.000 de euro. 

„Nu degeaba am intrat în această luptă”

„Am făcut un videoclip despre cele întâmplate în timpul meciului, dorind să arătăm ce au trebuit să suporte jucătorii şi suporterii echipei noastre în acel meci. Am subliniat pagubele pe care acest scandal le-a provocat, nu numai echipei, ci şi fotbalului maghiar şi chiar european. Avocatul Craiovei nu a înţeles de ce ne plângem de „Trianon” pentru că nici măcar nu ştia ce înseamnă asta. 

Dar fanii din tribune şi jucătorii sunt conştienţi de semnificaţia acestui cuvânt. Avocatul UEFA a spus că procesul a devenit lipsit de sens, din moment ce Craiova a fost eliminată din Europa League. Dar nu degeaba am intrat în această luptă. Suntem încrezători că am contribuit la creşterea atenţiei UEFA în cazuri extremiste. 

Am subliniat că atmosfera de la Craiova îi intimidează pe arbitri, iar când aceştia vor să întrerupă meciul li se spune că nu se poate din motive de securitate. Nu vrem să mai fie alte echipe într-o astfel de situaţie, dar mai ales o echipă maghiară, am pornit pe un drum pe care nu l-a mai parcurs nicio altă echipă din Ungaria”, a fost poziția clubului maghiar, citat de Prosport. 

CS Universitatea Craiova a câștigat la loviturile de departajare meciul cu Honved, scor 0-0 (3-1 după penalty-uri).

Ce este tratatul de la Trianon 

Tratatul de la Trianon a fost semnat pe data de 4 iunie 1920, când Transilvania și Banatul reveneau României. Tratatul a fost semnat în Palatul Marele Trianon de la Versailles de către 16 state aliate inclusiv România și Ungaria. Tot atunci s-au stabilit și frontierele noului stat Ungaria.

Citește și:

CRAIOVA // Presat de Victor Pițurcă, primarul Mihail Genoiu cedează: „Urmează o întâlnire în 3”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!Clipuri șocante și indecente cu Margherita, făcute publice. Greu de privit pentru un tată. Reacția halucinantă a lui Ioniță din Clejani

Libertatea

Comentarii (58)

Kocsis Tibor  •  22 Septembrie 2019, 00:51
Postat de amicu pe 21 Septembrie 2019, 10:01

Adică un popor asiatic nomad, se stabilește în Europa, cucerește teritorii. Iar după ceva timp anumite state își recapătă acele teritorii. Și tu spui"cadou"? Pai de croați de ce nu spuneți nimic? Că și ei și-au primit teritoriile FURATE?

Amicule habar nu ai de istorie cum sa recapeti ceva ce nu a fost niciodata inainte al tau , romanii ca natie exista doar de la unirea principatelor 1857 dar asa e daca cunosti istorie de la Vadim si filmele lui Sergiu Nicolaescu un mare falsificator.

Kocsis Tibor  •  22 Septembrie 2019, 00:47
Postat de doubleti pe 21 Septembrie 2019, 08:45

Romania nu a primit cadou niciodata nimic. Dacs un hot iti fura un bun si tu recuperezi, nu înseamnă ca-l primesti cadou, ci cs intri in posesie. Este greu de inteles pentru unii a căror istorie începe pe cai prin stelele mongole. Legat de plângerea plangaciosilor care au stat 180 de minute doar cu ***'n poartă, cred ca au greșit rezumatul. Trebuia cu meciul din tur in care romanii au fost agresați încă de la gară si pe întreg parcursul meciului. În toată istoria voastra nu ati facut decat sa lătrați si sa vz aciuiati pe langa cei puternici. Oportuniști fara coloana vertebrală.

Oportunisti fara coloana sper ca iti faci autocritica pt, ca voi suneti cunoscuti ca tradatori si vanzatori de tot restul Europei toata istoria voastra e numai o tradare si vanzare .

Kocsis Tibor  •  22 Septembrie 2019, 00:42
Postat de miki123 pe 21 Septembrie 2019, 09:04

Cred că li acordă prea mare importanță ungurilor și maghiarilor din România! România este o țară mare și puternică în comparație cu mică așezare ***, care se numește ***! Nomazii au capitala la *** și au rata cea mai mare de sinucigași!?! Restul este can can!!

Ha ha ha ha zice unul din poporul de hoti,proxeneti .comercianti de carne vie si criminali care au speriat Europa.

Vezi toate comentariile (58 )

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal European

Digi 1
19:30 Fotbal, Bundesliga

Leipzig - Hertha Berlin

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
19:30 Fotbal, Bundesliga 2

St. Pauli - Heidenheim

Digi 2
19:30 Fotbal, Bundesliga 2

Bochum - Holstein Kiel

Digi 4
21:30 Fotbal, Bundesliga

Fortuna Dusseldorf - Schalke 04

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
21:30 Fotbal, Bundesliga

Hoffenheim - Koln

Digi 2, Telekom 2, Look Sport
21:30 Fotbal, Bundesliga

Union Berlin - Mainz

Digi 3, Telekom 3, Look Sport 2
21:30 Fotbal, Bundesliga

Augsburg - Padeborn

Digi 4, Telekom 4, Look Sport 3
Program TV complet

Liga 1