EUROPA LEAGUE  ·  „OPTIMI” / TUR / RANGERS - LEVERKUSEN, JOI, 22:00

Ianis Hagi, analizat de un fost fotbalist belgian „Nu a așteptat să devină un star la Genk. Simțea presiunea naționalei”

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat miercuri, 11 martie 2020 13:05

Thomas Buffel, fost jucător la Rangers și Genk, spune: „E o ușurare pentru Hagi acum că e la o echipă unde își poate recupera jocul, unde poate crește”

Evoluțiile lui Ianis sunt în scădere la Rangers, după un start excelent, dar Hagi continuă să fie în prim-plan-ul presei scoțiene.

„Știa că trebuie să fie pe teren”

Cotidianul The Herald a realizat un interviu cu fostul fotbalist belgian Thomas Buffel, care a jucat în carieră și la Rangers (2005-2008), și la Genk (2009-2018). Și acesta a vorbit numai despre situația lui Ianis.

„Uneori, totul este legat de «timing» în fotbal. A fost dificil pentru Hagi la Genk, însă câteodată jucătorii trebuie să aibă un pic mai multă răbdare. Antrenorul avea mai multe soluții și a fost nevoie să aleagă. Cred că Ianis nu a vrut să aștepte să devină un star la Genk.

De ce? Poate pentru că a simțit presiunea naționalei României. Știa că trebuie să fie pe teren și vedea că nu i se dau șanse. Nu cred că i-a spus cineva să plece la club. El nu a mai dorit să aștepte”, a declarat flamandul. 

„Era foarte promițător”

Buffel apreciază calitățile lui Ianis, dar subliniază că a căzut în același timp cu restul colegilor: „Și la Genk, a început cu un joc direct, are o bună viziune și a înscris chiar de la debut. Era foarte promițător. Când a apărut perioada dificilă, au pierdut meciuri, iar încrederea atinsese nivelul minim. Mai mulți jucători evoluau sub nivelul obișnuit”.

Împrumutul la Rangers i-a deschis o nouă cale

Fostul fotbalist belgian crede că Ianis Hagi are parte de o mare ocazie pentru a demonstra de ce este în stare: „A pornit foarte bine. E o ușurare pentru el că e la o echipă unde își poate recupera jocul, unde poate crește. Sper să continue la fel”, a încheiat Buffel.

„Când a ajuns la Rangers, mulți erau mirați în Belgia că joacă atât de bine, întrebându-se de ce a renunțat Genk la un asemenea jucător." În trecut, au mai fost jucători la Genk care au avut nevoie de adaptare. Apoi, odată ce s-au integrat, și-au făcut un nume acolo și au fost vânduți pe sume mari. Uitați-vă la Koulibaly, la Ndidi!”
- Thomas Buffel, fost jucător la Genk și Rangers

Citește șiMotivul perchezițiilor făcute azi la mai multe locuințe ale Duduienilor. Întâlniri secrete desfășurate între șefi ai Poliției Române și interlopi periculoși. Ce ar căuta, de fapt, poliția
Libertatea
Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
15:00 WTA Praga
Simona Halep - Barbora Krejcikova
Digi
Program TV complet

Liga 1