INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  „OPTIMI” / TUR / RANGERS - LEVERKUSEN, JOI, 22:00

Ianis Hagi, analizat de un fost fotbalist belgian „Nu a așteptat să devină un star la Genk. Simțea presiunea naționalei”

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat miercuri, 11 martie 2020 13:05

Thomas Buffel, fost jucător la Rangers și Genk, spune: „E o ușurare pentru Hagi acum că e la o echipă unde își poate recupera jocul, unde poate crește”

Evoluțiile lui Ianis sunt în scădere la Rangers, după un start excelent, dar Hagi continuă să fie în prim-plan-ul presei scoțiene.

„Știa că trebuie să fie pe teren”

Cotidianul The Herald a realizat un interviu cu fostul fotbalist belgian Thomas Buffel, care a jucat în carieră și la Rangers (2005-2008), și la Genk (2009-2018). Și acesta a vorbit numai despre situația lui Ianis.

„Uneori, totul este legat de «timing» în fotbal. A fost dificil pentru Hagi la Genk, însă câteodată jucătorii trebuie să aibă un pic mai multă răbdare. Antrenorul avea mai multe soluții și a fost nevoie să aleagă. Cred că Ianis nu a vrut să aștepte să devină un star la Genk.

De ce? Poate pentru că a simțit presiunea naționalei României. Știa că trebuie să fie pe teren și vedea că nu i se dau șanse. Nu cred că i-a spus cineva să plece la club. El nu a mai dorit să aștepte”, a declarat flamandul. 

„Era foarte promițător”

Buffel apreciază calitățile lui Ianis, dar subliniază că a căzut în același timp cu restul colegilor: „Și la Genk, a început cu un joc direct, are o bună viziune și a înscris chiar de la debut. Era foarte promițător. Când a apărut perioada dificilă, au pierdut meciuri, iar încrederea atinsese nivelul minim. Mai mulți jucători evoluau sub nivelul obișnuit”.

Împrumutul la Rangers i-a deschis o nouă cale

Fostul fotbalist belgian crede că Ianis Hagi are parte de o mare ocazie pentru a demonstra de ce este în stare: „A pornit foarte bine. E o ușurare pentru el că e la o echipă unde își poate recupera jocul, unde poate crește. Sper să continue la fel”, a încheiat Buffel.

„Când a ajuns la Rangers, mulți erau mirați în Belgia că joacă atât de bine, întrebându-se de ce a renunțat Genk la un asemenea jucător." În trecut, au mai fost jucători la Genk care au avut nevoie de adaptare. Apoi, odată ce s-au integrat, și-au făcut un nume acolo și au fost vânduți pe sume mari. Uitați-vă la Koulibaly, la Ndidi!”
- Thomas Buffel, fost jucător la Genk și Rangers

Citește și

Ianis Hagi, criticat public de Steven Gerrard: „Voiam mai mult!”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează