INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  RANGERS - SPARTA PRAGA 2-0

„Ianis Hagi, mai mult decât meritată titularizarea. Superbă alunecarea la pasa de gol”. Dar și un motiv de îngrijorare!

Ianis Hagi a creat cu pasele sale cele mai periculoase faze ale lui Rangers, foto: Imago
Ianis Hagi a creat cu pasele sale cele mai periculoase faze ale lui Rangers, foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 26 noiembrie 2021 14:20 / Actualizat vineri, 26 noiembrie 2021 14:40

Ianis Hagi a creat cu pasele sale cele mai periculoase faze ale lui Rangers, fiind apreciat de scoțieni. „Are o abilitate tehnică special croită pentru stilul lui Van Bronckhorst”, a observat The Scotsman. Dar și noul manager l-a înlocuit, exact cum o făcea Steven Gerrard.

La debutul său ca manager al lui Rangers, Giovanni van Bronckhorst a făcut doar două modificări față de meciul precedent al albaștrilor, la care a asistat din tribună. 

O singură schimbare în ofensivă: a ieșit Arfield, a intrat Ianis Hagi. Și jocul echipei s-a transformat în patru zile, de la 1-3 cu Hibernian pe „Hampden Park", în semifinalele Cupei Ligii, la 2-0 cu Sparta Praga, în Europa League. Victorie grație căreia depășește faza grupelor în EL, de pe locul secund.

„Cicâldău căpitan” » După meciul cu Marseille, turcii cred că „tricolorul” va conduce Galatasaray!
Galatasaray - Marseille 4-2
„Cicâldău căpitan” » După meciul cu Marseille, turcii cred că „tricolorul” va conduce Galatasaray!

„Ianis Hagi, până la capăt la fiecare șansă"

„Hagi a fost atât de motivat încât a mers până la capăt la fiecare șansă", a remarcat Daily Record. Șeptarul nu a apărut la finalizare, dar a creat trei dintre cele mai periculoase acțiuni.

  • Minutul 15: după lansarea pe culoar a lui Tavernier, Ianis Hagi era în poziție de al doilea vârf, însă mingea era prea lungă, ar fi ajuns la stoperul advers. A plonjat în alunecare, pasându-i ideal lui Morelos, singur cu portarul. Golul de 1-0.
  • Minutul 24: încă un balon de la Tavernier l-a găsit pe „tricolor" în banda dreaptă. A centrat perfect pentru Aribo. Și el era față în față cu goalkeeperul. A tras peste transversală.
  • Minutul 51: la 2-0 (Morelos a făcut „dubla" după o gafa cehului Panak), o altă fază excelentă declanșată de Hagi. Aflat în cercul de la mijlocul terenului, i-a pasat direct lui Kent, lung și precis, la firul ierbii, printre apărătorii Spartei. Și el scăpase spre gol, însă nu a înscris.

Ianis Hagi, de 14 ori titular în 18 meciuri. Doar 4 meciuri integralist!

„Inspirată decizia de a-l titulariza pe Ianis. Mai mult decât meritată. Superbă alunecare la deschiderea pentru Morelos și a continuat să străpungă defensiva pragheză", l-a caracterizat The Herald. „Are o abilitate tehnică special croită pentru stilul lui Van Bronckhorst", a completat The Scotsman.

Un singur motiv de îngrijoare. Și noul manager l-a înlocuit (în minutul 66), la fel ca Steven Gerrard. În 18 meciuri jucate în acest sezon, Hagi a fost de 14 ori titular, dar numai de patru ori integralist!

3 goluriși 4 assisturi are Ianis Hagi în acest sezon la Rangers; a marcat și a pasat decisiv și în campionat, și în Europa League, și în Cupa Ligii Scoției

Notele lui Ianis Hagi vs Sparta

  • The Herald 8 
  • Evening Glasgow Times 8 
  • Daily Record 7 
  • The Scotsman 7

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Cântăreața care i-a cerut ajutorul lui Cristiano Ronaldo: „Ți-ar plăcea să le schimbi viața?” » Răspunsul înduioșător al fotbalistului

După eșecul CFR-ului, Mihai Stoica propune o idee radicală: „Cum zicea Hagi, așa putem reveni în câțiva ani”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
polistul68
polistul68  •  26 Noiembrie 2021, 20:43
Postat de tristan pe 26 Noiembrie 2021, 17:34

mediocru raportat la ce nivel?la nivelul echipei Rangers nu e mediocru...e clar in primii 3-4 jucatori ai lui Rangers...nu prea stiu cu mingea nicicare de la Rangers mai bine ca el...poate is mai buni la alte capitole...

DOAR tehnica era un criteriu pe vremea lui |Dobrin...acum principalul criteriu e viteza..de gandire, de deplasare, de executie...Ianis din pacate doar vtiza de gandire are..cel putin asa cred..in rest..nu are forta, nu e bataios, nu e dispus la efort...doar din glezna se mai joaca pe maidane...in fotbalul mare , in campionatele puternice, in UCL, nu vezi jucatori fara viteza si forta. Restul sunt "clasificari" subiective..mai bun ca...intre primi 4 de la....seamana cu...deocamadata Ianis nu a fost decisiv in nici un meci mai importnt, nici la Rangers, nici la nationala..iar faptul ca e schimbat primul..spune multe.

dobrin
dobrin  •  26 Noiembrie 2021, 18:37
Postat de tristan pe 26 Noiembrie 2021, 17:34

mediocru raportat la ce nivel?la nivelul echipei Rangers nu e mediocru...e clar in primii 3-4 jucatori ai lui Rangers...nu prea stiu cu mingea nicicare de la Rangers mai bine ca el...poate is mai buni la alte capitole...

Sunt slabi tehnic mai toti. In plus, Morelos ala e un ratangiu notoriu. Dar totusi au mai multa vana ca Ianis. Ianis tot timpul pierde un tempo, n-are viteza necesara pentru fotbalul de top.

2373090662702614
Constantin Mosnegutu  •  26 Noiembrie 2021, 18:09

Doamne unde am ajuns! Am ajuns s-al facem erou si superstar si atunci cand se loveste mingea de el si ricoseaza din intamplare... Chiar nu mai aveti nici un dram de buns simt si de realism?

Vezi toate comentariile (6)
Comentează