INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  PROIECT

După eșecul CFR-ului, Mihai Stoica propune o idee radicală: „Cum zicea Hagi, așa putem reveni în câțiva ani”

Mihai Stoica, la Telekom Sport // foto: captură YouTube
Mihai Stoica, la Telekom Sport // foto: captură YouTube

Articol de GSP - Publicat vineri, 26 noiembrie 2021 09:32 / Actualizat vineri, 26 noiembrie 2021 09:47

Mihai Stoica (56 de ani), managerul general de la FCSB, spune că fotbalul românesc necesită un „moment zero” după eșecul CFR-ului din Conference League, 1-2 cu Randers, care a eliminat campioana României din grupele competiției europene.

Oficialul FCSB trage un semnal de alarmă în privința numărului mare de fotbaliști străini fără calitate din fotbalul intern și cere prioritate pentru tinerii jucători români. Astfel, îi dă dreptate lui Gică Hagi, care a declarat recent că tinerii fotbaliști români, care au talent, trebuie ajutați.

Dan Petrescu își arată colții după eliminarea din Conference League: „În ultimii 5 ani doar CFR a făcut ceva. Cluburile 0, naționala nimic!”
RANDERS - CFR CLUJ 2-1
Dan Petrescu își arată colții după eliminarea din Conference League: „În ultimii 5 ani doar CFR a făcut ceva. Cluburile 0, naționala nimic!”

Mihai Stoica: „Trebuie regândit tot, așa cum zicea Hagi!”

„Eu cred că e nevoie de un nou moment zero. A fost unul, nu ştiu cât s-a ţinut cont de el, atunci a fost vorba să se renunţe la aranjamente, influenţe. Acum trebuie regândit. Avem prea mulţi fotbalişti străini, nu sunt de calitate.

Acum e greu să găseşti o echipă care să facă faţă în Europa şi să găseşti trei jucători români de valoare. Cum zicea şi Hagi, trebuie regândit tot. Trebuie academii. Trebuie să îndreptăm copiii spre fotbal, iar în câţiva ani putem să redevenim ce am fost”, a spus MM Stoica la Telekom Sport.

Mihai Stoica: „Dan Petrescu a abandonat de mult lupta în Europa”

Managerul general de la FCSB crede că Dan Petrescu era resemnat cu ideea eliminării din Conference League chiar înainte de meciul cu Randers. MM spune că „Bursucul” este interesat strict de campionat, unde echipa sa „arată foarte bine”.

„Au fost salarii mari la CFR, cu repercusiuni foarte mari şi cu probleme mari din ce am înţeles. Faci fotbal ca să poţi să exişti. Dacă te duci în fiecare an cu deficit, nu este o soluţie. O soluţie este să creşti jucători, cinci, şase ani.

S-a făcut o competiţie (n.r. - Conference League) pentru noi şi alţii ca noi. Nu ai cum să nu te califici dintr-o grupă din competiţia asta. Trebuie să treci doar de Gibraltar în preliminarii.

Petrescu a abandonat de mult lupta în Europa. Sigur, nu putea să o declare. Sigur, a introdus jucătorii de valoare. E clar că e interesat de campionat, iar acolo arată foarte bine.

Nu mai sunt banii de acum 10-12 ani. Porumboiu avea salarii de 500.000 de euro, Marian Iancu investea sume colosale. Craiova lui Mititelu avea salarii, cu fraţii Costea, erau salarii mari. Rapid îl aducea pe Peseiro, investea 8 milioane şi ceva. Nu mai vorbim despre Dinamo, cu o grămadă de bani, îl aducea pe Lobonţ înapoi”, a încheiat Mihai Stoica.

Mai multe știri din fotbalul intern: 

Cristi Balaj, tranșant după un nou meci rușinos al CFR-ului în Europa: „Nu meritam să câștigăm. Vom face schimbări în viitorul apropiat”

Tinerii preiau puterea la FCSB » Tandemul Budescu - Keșeru, surclasat de cuplul puștilor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (45)
dodo001
dodo001  •  28 Noiembrie 2021, 09:10
Postat de sibelius pe 26 Noiembrie 2021, 18:08

Care e legatura dintre faptul ca in Europa sunt praf si in liga I fac pe zmeii? E intrebare retorica(te las sa cauti singur ce inseamna asta).

Ce vrei si tu acum, au avut un sezon mai modest! Din Romania sunt cei care pot sa se considere zmei, au facut ceva mai mult decat altii. De fapt, mult mai mult.

117408933961919
Stan Saitan  •  26 Noiembrie 2021, 23:15

asa, si ce am fost ca eu nu stiu sa fi contat in ierarhia mondiala!

sibelius
sibelius  •  26 Noiembrie 2021, 18:08
Postat de andy_dm pe 26 Noiembrie 2021, 15:21

Dupa ce i-a batut pe aia din Gibraltar au sters pe jos cu clona becaliota, 4-1. Dar ca toti gigistii ai memorie selectiva :))))))))

Care e legatura dintre faptul ca in Europa sunt praf si in liga I fac pe zmeii? E intrebare retorica(te las sa cauti singur ce inseamna asta).

Vezi toate comentariile (45)
Comentează