FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Tinerii preiau puterea la FCSB » Tandemul Budescu - Keșeru, surclasat de cuplul puștilor

Octavian Popescu, în FCSB - FC Botoșani // foto: Imago Images
Octavian Popescu, în FCSB - FC Botoșani // foto: Imago Images

Articol de , , - Publicat vineri, 26 noiembrie 2021 08:59 / Actualizat vineri, 26 noiembrie 2021 09:16

Cuplul puștilor Octavian Popescu - Ianis Stoica are un randament mult peste ceea ce au produs veteranii din ofensiva lui FCSB: tandemul Constantin Budescu - Claudiu Keșeru. 

Se schimbă liniile la FCSB. Fotbaliștii foarte tineri din atacul vicecampioanei pun tot mai multă presiune pentru a fi preferați în fața unor nume consacrate, iar argumentele pe care le au încep să țină și de randamentul din teren, nu doar de perspectiva pe care o au în privința unor posibile vânzări pe sume foarte mari.

Becali susține că a primit o ofertă uriașă pentru Ianis Stoica! Ce le-a răspuns „tunarilor”
FCSB
Becali susține că a primit o ofertă uriașă pentru Ianis Stoica! Ce le-a răspuns „tunarilor”

Octavian Popescu și Ianis Stoica, peste Keșeru și Budescu

În acest moment, la mai bine de 4 luni de când a debutat acest sezon, cei doi puști-minune pe care îi deține FCSB, Octavian Popescu și Ianis Stoica, au cifre mai bune decât cuplul deja consacrat al echipei, format din fotbaliști trecuți de 30 de ani: Keșeru și Budescu.

În primul rând, cifrele sezonului îi propulsează pe cei doi foarte tineri jucători între cei mai importanți din întreg lotul FCSB-ului, nu doar într-o comparație cu Keșeru și Budescu.

Ianis Stoica are nu mai puțin de 7 goluri produse, iar Tavi Popescu 5. Cumulat, nivelul celor doi e aproape de două ori mai ridicat decât la jucătorii cu experiență.

Randamentul celor 4

JucătorGoluriPase de gol
I. Stoica61
Oct. Popescu41
Keșeru41
Budescu11

Inclusiv la minutele petrecute în jocuri, cei doi stau, de asemenea, bine. Budescu și Keșeru au venit mai târziu, fiind transferați la începutul lunii septembrie. Octavian Popescu a avut și el o perioadă destul de lungă de timp în care a lipsit din cauza unei accidentări. 

Chiar și în ciuda absenței, el a jucat de 3 ori mai mult decât Budescu, în vreme ce Ianis Stoica, în ciuda unei concurențe dure, dar și a vârstei pe care o are, a fost pe teren aproape la fel de multe minute ca și Claudiu Keșeru.

Cât au jucat cei 4

JucătorMinute
Oct. Popescu1.037
I. Stoica584
Keșeru637
Budescu361

Tinerii preiau puterea la FCSB

Contrastul dintre cele două perechi e și mai intens analizat din perspectiva vârstei lor. Cei doi puști sunt ambii născuți în aceeași lună și același an: decembrie 2002. Vor împlini luna viitoare 19 ani. De partea cealaltă, media lui Keșeru și Budescu trece de 33 de ani.

JucătorVârsta
Oct. Popescu18 ani şi 11 luni
I. Stoica19 ani
Budescu32 de ani și 9 luni
Keșeru35 de ani

Octavian Popescu e deja mai valoros decât Budescu și Keșeru

Progresul fantastic pe care l-a realizat în ultimul an, prestațiile deosebite, dar și raportarea la vârstă, toate aceste lucruri l-au propulsat pe Octavian Popescu să fie în momentul de față mai bine cotat decît coechipierii săi cu un nume infinit mai mare. 

Conform transfermarkt, un site specializat în a calcula valoarea virtuală, la zi, a fotbaliștilor din întreaga lume, Tavi Popescu face acum 1,6 milioane. Cu 100.000 peste Keșeru și Budescu.

JucătorCota (euro)
Oct. Popescu1.600.000
Keșeru1.500.000
Budescu1.500.000
I. Stoica450

Prăpastie salarială: 50.000 versus 10.000

Cea mai dezechilibrată comparație între cei 4 e cea de la capitolul salarii. Budescu și Keșeru cumulează un câștig impresionant pentru Liga 50.000 de euro net pe lună. Cei doi puști sunt foarte departe. Ei câștigă împreună în jur de 10.000 de euro lunar. 

În vara lui 2020, Popescu și Stoica practic nu existau la FCSB. Primul a explodat în toamna anului trecut, când a profitat de absențele din lot cauzate de coronavirus, în vreme ce Ianis Stoica s-a remarcat în acest sezon, mai ales atunci când FCSB a apelat la el pentru a bifa legea FRF privitoare la jucătorul U21, în partidele în care Tavi a fost accidentat. 

Veteranii FCSB au fost ocoliți la națională, puștii au fost convocați

Și aici există un contrast vizibil. La ultimele acțiuni ale loturilor naționale, de la jumătate acestei luni, Budescu și Keșeru n-au fost băgați în seamă de Mirel Rădoi. În locul lor au fost preferați în ofensivă nume precum Ivan, George Pușcaș, Ianis Hagi și Florin Tănase. 

În schimb, Popescu și Stoica l-au convins pe Florin Bratu să-i selecționeze la U21, în ciuda faptului că ei sunt cu o generație sub cea care e acum eligibilă pentru tineret. Amândoi au și fost folosiți în amicalul cu Italia, din deplasare, unde România a pierdut, scor 2-4

147e locul ocupat de Octavian Popescu în topul celor mai bine cotați fotbaliști din lume născuți în 2002, primii 3 în această ierarhie sunt Pedri și Ansu Fati (ambii Barcelona) și Camavigna (Real Madrid), în vreme ce Ianis Stoica e pe poziția 360

Mai multe știri despre FCSB: 

Planul lui Gigi Becali, dacă suporterii cumpără clubul FCSB: „Hagi a avut dreptul, dar eu nu?!”

Tudorel Stoica, ironic cu FCSB: „Vrea pe Ghencea? De ce nu joacă pe Giulești, că e tot din bani publici!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
vasileroaita
vasileroaita  •  26 Noiembrie 2021, 13:15
Postat de aress123 pe 26 Noiembrie 2021, 10:14

Daca te uiti peste umar, se vede insolventa...si putin in urma falimentul.

Tu te uiti in gura lui Becali si Meme?! N-ai televizor acasa?!?

mdionis
mdionis  •  26 Noiembrie 2021, 10:46

Statistică făcută de un diletant absolut. Din moment ce minutele jucate de Keșeru și Budescu au fost net mai puține, realizările lor în teren trebuiau scalate în proporție cu minutele jucate pentru a le putea atribui o semnificație, altfel comparăm mere cu mașini de cusut.

965157786852203
Catalin Arhire  •  26 Noiembrie 2021, 10:34

Budescu si Keseru sunt jucatori de "background" , care tin echipa la mijlocul terenului si ofera suport pntru cei din fata lor ... tinerii sunt foarte buni dar fara "mosnegii" astia nu fac nimic !

Vezi toate comentariile (6)
Comentează