INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  SLAVIA PRAGA - RANGERS 1-1

Cehii au luat foc după momentul de geniu al lui Ianis Hagi: „Ce-ați fi vrut? Să sar pe el? Ar fi fost la fel de rău”

Articol de - Publicat vineri, 12 martie 2021 16:13 / Actualizat vineri, 12 martie 2021 17:22

Într-o seară dificilă, când jocul a dat rateuri, Ianis Hagi a compensat prin inteligență: „Viteza gândirii lui Hagi într-un moment crucial a deschis calea echipei sale", a remarcat Daily Record. 

Ianis Hagi s-a maturizat. Chiar dacă jocul său nu funcționează câteodată, nu atât de bine pe cât ar vrea Steven Gerrard, tot își ajută echipa. Compensează lipsa reușitelor cu inteligența și, la un moment dat, se poziționează perfect pentru a declanșa o acțiune periculoasă. De gol. Așa a fost și joi, la Praga, când Rangers a făcut egal cu Slavia, 1-1.

Ianis Hagi, o singură dată, dar decisiv

Noua campioană a Scoției era în dificultate, el nu se regăsea deloc pe teren, surprins precum coechipierii săi de intensitatea jocului Slaviei. Și atunci, o singură dată, a ieșit la lumină. A urmărit o minge aproape pierdută și, de pe ultima linie a terenului, a întors-o în fața porții, cu portarul păcălit de pasa lui. Helander a rămas singur, la câțiva metri, numai cu plasa în față. Era imposibil să rateze golul de 1-1.

„S-ar fi dat penalty și aș fi fost suspendat"

Ziariștii cehi i-au reproșat goalkeeperului Kolář că a ezitat în fața lui Hagi, însă nici acuzatul nu știa nici după meci dacă a greșit sau nu. „Dacă iei un gol, primul gând e că ai greșit. Cum aș fi putut proceda? Să fi sărit pe Hagi? Să fi plonjat la picioarele lui? Probabil că l-aș fi faultat și s-ar fi dat penalty, faza tot nu s-ar fi încheiat bine pentru noi. Iar eu aș fi luat cartonaș galben, cum mai aveam unul, aș fi fost suspendat la retur", a declarat Kolář. Antrenorul său i-a sărit în ajutor: "Hagi a fost primul la minge și, din clipa aia, avea un avantaj pe care l-a folosit".

„Limpezime mentală vitală"

Presa scoțiană l-a taxat pentru joc, dar a fost impresionată de modul cum a rezolvat Ianis acțiunea care îi oferă lui Rangers o șansă în plus, cu acel gol marcat în deplasare la 1-1. 

„Viteza gândirii lui Hagi într-un moment crucial a deschis calea echipei sale", a scris Daily Record, la fel ca Scottish Daily Mail, care amintește de o "limpezime mentală vitală". Uneori, când "nu e seara ta și jocul nu îți iese, pierdut în greșeli necaracteristice" (Record), asta te salvează. Și pe tine, și formația ta. Nu a fost seara lui Hagi, dar assistul său a fost esențial.

12 assisturiare Ianis Hagi în acest sezon la Glasgow Rangers, pentru care a și marcat de 7 ori în 37 de meciuri în toate competițiile

6a fost nota lui Ianis Hagi în Daily Record, The Herald, The Scotsman, Evening Glasgow Times, Scottish Daily Mail și The Scottish Sun

„Este o regulă care nu se negociază la Glasgow Rangers. Dacă o minge se apropie de linia de fund, alergi după ea până la capăt. Ianis a făcut ceea ce trebuia. După cum s-a desfășurat jocul, meritam acel gol" 
- Steven Gerrard, manager Glasgow Rangers 

„Hagi nu a închis jocul la compatriotul său Stanciu înaintea golului Slaviei. Dar s-a revanșat cu pasa strălucitoare înapoi pentru Helander, la 1-1" 
- Evening Glasgow Times

Citește și alte știri despre Ianis Hagi și Rangers: 

Transferul carierei pentru Ianis Hagi?! „Sunt cu ochii pe el de când era la Viitorul! Îl va urma pe Gerrard acolo”

VIDEO + FOTO „Vulpoiul” Ianis Hagi, pasă de gol în Slavia Praga - Rangers! Cum i-a păcălit pe cehi

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
imgb
imgb  •  14 Martie 2021, 02:15

Bey Theodor Jumatate...unde-ai terminat matale cele 4 clase ? Sigur, nu vorbesc de liceu .....

imgb
imgb  •  14 Martie 2021, 02:10

Foarte inteligent cocostircu' asta.... ca ta'su !

grid
grid  •  13 Martie 2021, 17:31
Postat de qwes12 pe 12 Martie 2021, 17:03

Câtă școală are cel care scrie articolul? Sa "fii" sarit pe Hagi.sa "fii"gresit...trist GSP.dezamagitor.

A confundat conjunctivul perfect cu conjunctivul prezent. Să sperăm că doar s-a grăbit.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează