INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  SLAVIA - RANGERS 1-1

Slavia Praga - Rangers 1-1. VIDEO + FOTO În stilul Del Piero: Nicolae Stanciu, gol fantastic! Ianis Hagi a dat pasă de gol

FOTO: Facebook @SKSlaviaPrahaFotbal +9   FOTO
FOTO: Facebook @SKSlaviaPrahaFotbal

Articol de - Publicat joi, 11 martie 2021 20:00 / Actualizat joi, 11 martie 2021 23:43

Slavia Praga și Glasgow Rangers au remizat, scor 1-1, în turul optimii de finală din Europa League. Nicolae Stanciu (27 de ani) a marcat un gol superb, iar Ianis Hagi (22 de ani) a pasat decisiv la reușita scoțienilor.

Nicolae Stanciu, gol fantastic! Un șut din colțul careului mare, în diagonală, în plasa laterală. Ianis Hagi i-a răspuns cu assist pentru Rangers într-un derby al românilor, arbitrat de Ovidiu Hațegan

Nicolae Stanciu și Ianis Hagi, protagoniști în Slavia - Rangers

Nu avem echipe în primăvara continentală, nici nu vor fi prea curând, dar jucători sunt. Stranieri în formă, care se remarcă în Europa League și care ne dau speranțe pentru națională. Putem începe bine preliminariile Mondialului din 2022. Debutăm acasă, contra Macedoniei de Nord (25 martie), continuăm cu Germania, trei zile mai târziu, tot pe Arena Națională. Și încheiem această triplă întâlnire în Armenia, chiar la sfârșitul lunii.

Inteligentă alegere, extraordinară execuție

La tragerea la sorți a "optimilor" EL, nu ne gândeam că vom asista la o asemenea confruntare, la Slavia - Rangers. Pe teren, duel între Stanciu și Hagi, "tricolorii" momentului. Ianis tocmai a ieșit campion al Scoției, primul său titlu în carieră, Nico sprintând detașat pe locul 1, spre încă un triumf în Cehia, al treilea consecutiv al roș-albilor, al doilea al românului. Și, culmea!, sunt arbitrați de români: Hațegan la centru, Gheorghe și Marinescu la linii, plus Kovacs al 4-lea oficial. Primul meci al lui Hațegan după trei luni de la scandalul din 8 decembrie, la PSG - Bașakșehir. Lipsesc Șovre (nedelegat) și Colțescu (suspendat de UEFA până pe 30 iunie).

Slavia începe mai bine, mult mai bine. Cu un joc de pase în viteză, vertical, în atac și foarte agresiv în apărare, surprinzându-i total pe albaștri.

Stanciu e în mijlocul tuturor acțiunilor. Liber pe tot frontul ofensiv, playmakerul conduce echipa pragheză, o trage după el și apare mereu la finalizare, în căutarea atingerii decisive, pasă sau șut. Și ce șut! Prima minge pe poartă a meciului e al lui. Inteligentă alegere, extraordinară execuție. Primește balonul la colțul careului mare, în stânga, îl aranjează și trage imediat, la colțul lung, în stilul Del Piero. Perfect, în plasa laterală, aproape de vinclu. McGregor, goalkeeperul lui Rangers, nici nu mai plonjează. Doar privește stupefiat traiectoria uluitoare. 1-0, Slavia (7).

+5 FOTO

Ce assist, Ianis!

Oaspeții par sedați, fără reacție în fața avalanșei Slavia. Ianis nu se dezmeticește, depășit de rapiditatea cu care se mișcă și combină adversarii și afectat de agresivitatea fundașilor. Hațegan lasă jocul să prindă aripi, nu fluieră tot, doar când e nevoie.

În minutul 34, din nou Stanciu. Aproape la fel ca la gol. Însă nu mai primește pasă, ia el mingea, fentează doi albaștri și șutează cam din aceeași poziție. Vizează tot colțul lung, trasorul nu este însă la fel de bine calibrat. Puțin pe lângă bara a doua.

La 2-0, s-ar fi rupt probabil jocul. Nu a fost 2-0 și se face 1-1, iute. Iar Hagi se dezmorțește în sfârșit!, urmărește excelent un balon aproape mort, îl ajunge chiar pe linia de fund și întoarce ideal în fața porții, pe lângă goalkeeperul gazdelor, Kolar. După un asemenea assist, Helander nu mai trebuie decât să împingă mingea în plasă, din doi metri. 1-1 (36).

Nico dă replica (38), testându-l pe McGregor. Un șut-centrare cu mult efect din corner, gata să-l păcălească pe scoțian.

Stanciu, ciocnire genunchi în genunchi

Nu s-a mai înscris, nici la sfârșitul primei reprize, nici după pauză, deși ocazii au fost de ambele părți. "Tricolorii" nu au mai influențat jocul. Ianis a fost înlocuit de Steven Gerrard în minutul 63, cu Arfield, Stanciu speriindu-ne puțin mai târziu (66), când s-a ciocnit genunchi în genunchi cu Morelos, "bivolul" columbian al lui Rangers. Mijlocașul a suferit, dar a jucat mai departe, strângând din dinți. Nu a părut să mai simtă dureri la genunchiul stâng, cel lovit. Totuși, antrenorul Jindřich Trpišovský l-a schimbat în minutul 76, cu Lingr.

Fault la marginea careului. Hațegan n-a dat nimic

O fază controversată în minutul 87. În momentul în care Hațegan credea deja că totul s-a terminat, Helander l-a faultat pe Provod la marginea careului, cehul căzând în suprafața de pedeapsă. "Centralul" nu a dictat nimic. Și a fost doar corner.

1-1, la final. Hagi și Rangers sunt avantajați de acest egal cu gol marcat în deplasare. Dar să nu uităm: În "16-imi", Slavia a învins-o pe Leicester cu 2-0 în Anglia, după 0-0 acasă. Nimic nu e pierdut pentru Stanciu și colegii săi. 

+5 FOTO

9goluri a marcat Nicolae Stanciu la Slavia în toate competițiile în 2020-2021, două în Europa League (are și 6 assisturi)

12pase decisive a reușit Ianis Hagi în acest sezon la Rangers, 3 în Europa League; are și 7 goluri

Slavia Praga - Rangers 1-1

Slavia Praga - Rangers, echipe de start:

Slavia: Kolar - Bah, Kudela, Zima, Boril - Sima, N. Stanciu, Holes, Provod, Olayinka - Kuchta 
Rezerve: Kovar, Vagner, Deli, Tecl, Dorley, Hromada, Masopust, Lindr, Visinksy
Antrenor: Jindrich Trpisovsky

Rangers: McGregor - Patterson, Goldson, Helander, Barisic - Kamara, S. Davis, Aribo - I. Hagi, Morelos, Kent
Rezerve: McLaughlin - Ughelumba, Itten; Zungu, Wright, Stewart, Roofe, Simpson, Arfield, King
Antrenor: Steven Gerrard

Stadion: Sinobo, Praga 
Arbitru: Ovidiu Hațegan, România

VIDEO. Cele mai tari goluri din „șaisprezecimile” Europa League

Citește și alte știri din fotbalul european: 

Mircea Lucescu nu e văzut cu șanse mari la câștigarea Europa League: „Sunt echipe mai bune, nu e așa ușor”

Ce a vrut să spună Kylian Mbappe despre Messi? Postarea francezului i-a dus pe fani în extaz

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (75)
right_wing_resistance_romania
right_wing_resistance_romania  •  12 Martie 2021, 08:39
Postat de Ioan Miron pe 12 Martie 2021, 08:19

Oare pina cind il mai ridicati in slavi pe acest Hagi? Chiar nu se vede ca nu joaca nimic. Traieste numai din amintirea lui taica-sau.

De unde pana unde Hagi nu joaca nimic? Stii sa numeri? 12 assist-uri + 6 goluri = 18 goluri pentru Rangers pentru ca Hagi a fost in teren. Iar aici nu se pun o gramada de pase care au pus alti jucatori sa paseze decisiv. Hagi este aproape la nivelul lui Stanciu daca comparam cifrele. Fireste, Stanciu are avantajul experientei, insa Ianis are 22 de ani. Faptul ca unii dintre voi va asteptati ca Hagi sa semene cu Gheorghe Hagi si sa inscrie din foarfeca cu calcaiul, este o porcarie. Ianis este un jucator de alt profil. Aseara i-a scos pe Rangers din mizerie, la fel cum a facut-o si in turul precedent, participand la toate cele 3 goluri pana sa iasa din teren. Nationala Romaniei se bucura de doi mijlocasi ofensivi de valoare medie la nivel international. Stanciu si Ianis Hagi. Tine de Radoi sa-i joace pe pozitiile lor si sa nu-l mai puna pe Stanciu inchizator si Ianis in centrul terenului.

nosiop
nosiop  •  12 Martie 2021, 08:23
Postat de ssilvio. pe 12 Martie 2021, 08:17

Cat de mult sa te injosesti ca dinamovist, sa strigi "Forza Steaua"? :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Umilinta voastra nu are limite =))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Forza Steaua! Învingeți FC FCSB II!

1273332022847136
Ioan Miron  •  12 Martie 2021, 08:19

Oare pina cind il mai ridicati in slavi pe acest Hagi? Chiar nu se vede ca nu joaca nimic. Traieste numai din amintirea lui taica-sau.

Vezi toate comentariile (75)
Comentează
Close