INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  STEAUA - SCHALKE

Interviu halucinant cu Thomas Giordano, oficial al UEFA: "Aşa ceva n-am mai întîlnit!"

Articol de - Publicat vineri, 09 septembrie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 09 septembrie 2011 01:27

Unul dintre oamenii importanţi ai forului european a dialogat aseară cu GSP şi s-a arătat şocat de faptul că se cere amînarea pentru că s-a rupt un gazon nou, dar şi că Gigi Becali a anunţat deja că partida cu Schalke s-a amînat


Tocmai pentru că ieri au circulat foarte multe informaţii, multe dintre ele anunţate de Gigi Becali ca fiind sigure, una dintre ele fiind că UEFA a decis deja amînarea jocului cu Schalke 04 pentru 21 septembrie, Gazeta a căutat să lămurească lucrurile direct la UEFA.
GSP i-a telefonat aseară lui Thomas Giordano, cel care coordonează toată activitatea media la UEFA.

- Domnule Giordano, vă sunăm în legătura cu problema stadionului Naţional Arena...
- Bună ziua. Da, ştiu ce se întîmplă. De dimineaţă, UEFA a trimis la Bucureşti un inspector specializat pe probleme de gazoane ca să vadă exact care e situaţia. După ce a vizitat arena, după ce a discutat şi cu reprezentanţii federaţiei, a făcut un raport complet pe care deja l-a trimis înapoi aici, la Nyon, prin fax.

- Şi care a fost concluzia?
- Una clară şi anume că meciul Steaua - Schalke nu se poate disputa pe Naţional Arena în data de 15 septembrie pentru că nu permite gazonul. Imediat, UEFA a solicitat Stelei să propună un alt stadion pentru a juca meciul în altă parte.

- Dar, dar...
- Staţi un pic că n-am terminat. Am intrat pe diverse site-uri de sport din România, din moment ce situaţia era una extrem de complicată şi am rămas uluit cînd am văzut că patronul Stelei, Gigi Becali, deja a anunţat că meciul s-a amînat. Ne-am amuzat pentru că nici vorbă de aşa ceva, nu s-a luat nici o decizie. Nici măcar nu ştiu de vreo cerere a Stelei de a se amîna!

... După o pauză de două ore, Thomas Giordano a revenit cu un telefon.

- Bună seara, Thomas Giordano sînt, de la UEFA, tocmai ce am primit solicitarea Stelei de a juca pe 21 septembrie. Incredibil, nu-mi aduc aminte ca o echipă să fi solicitat vreodată amînarea unui meci pentru că un gazon nou pus s-a deteriorat! S-au amînat meciuri din alte cauze, dar din acest motiv chiar nu-mi aduc aminte.

- Şi se va amîna?
- Va decide Departamentul Competiţii în cursul zilei de vineri. Dacă Schalke nu acceptă, e exclus să amînăm! Dacă nemţii sînt de acord, avem nevoie şi de acceptul televiziunilor, după care se ia decizia.


E a doua oară cînd şocăm UEFA :)
Nu e pentru prima dată cînd îi punem în dificultate pe cei de la UEFA. În urmă cu două săptămîni, după ce Steaua şi Rapid s-au calificat în grupe şi Oţelul a anunţat şi ea că va evolua pe Naţional Arena, GSP a sunat la UEFA pentru a aflat dacă e posibil ca 3 echipe să joace pe aceeaşi arenă. "Lăsaţi-mă să mă interesez că aşa ceva nu cred că e posibil", a răspuns în prima fază Thomas Giordano, după care a revenit: "Aşa e, toate 3 vor evolua pe acelaşi stadion, e o premieră pentru noi, nu s-a mai întîmplat aşa ceva, va trebui să facem un program special să nu se suprapună jocurile, adică toate să aibă meci acasă în aceeaşi etapă".

I-am putea şoca a treia oară :)
Lista cazurilor şocante pentru UEFA în ceea ce priveşte România ar putea fi completată dacă Gigi Becali şi-ar pune în aplicare avertizarea făcută ieri la adresa Oţelului. "Dacă eu plătesc gazonul nou şi Marius Stan nu-mi dă partea lui de bani, atunci după fiecare meci al nostru, scot iarba şi să joace Oţelul pe nisip în Champions League!", a declarat Becali.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (61)
infos
infos  •  09 Septembrie 2011, 14:47

stai sa vezi ce-ti mai pregatim pe viitor! ;-))))))))))))))))))))))))))))

vlahcon
vlahcon  •  09 Septembrie 2011, 14:09

Ce e socant pt UEFA la noi e firesc, chiar banal de normal!!! Cand aceeasi firma reuseste sa distruga un meci cu ajutorul unui gazon in.fect,plin de nisip(Romania-Danemarca 2:5),a doua oara se apeleaza tot la ei,e clar intocmai ca lumina zilei ca in situatia data,e vorba despre INCOMPETENTA crasa,BATAIE DE JOC fata de CONTRIBUABILUL si cetateanul roman plus lipsa MAXIMA de PROFESIONALISM! Daca populatia acestei tari nu se trezeste la realitate...va ajunge la sapa de lemn...motivul fiind naivitatea de care da dovada,de o rabdare iesita din comun care in cazul altor natiuni s-a evaporat si nu mai exista! (grecii) Stadion extraordinar,gazon prost,suporteri nemultumiti!Vina e a primariei Buc.FRF

caluser
caluser  •  09 Septembrie 2011, 13:41
Postat de dac.impielitzat pe 09 Septembrie 2011, 02:21

GSP numai prostii faceti! Unde a zis Becali ca UEFA a amanat meciul? Niciodata nu a spus asa ceva. A explicat foarte clar omul ca cel trimis va face o recomandare si mai mult ca sigur ce zice ala asa va face si UEFA. Dar voi imbecili si incapabili sa ascultati un om, fie el cat de simplu asa cum este si Becali, aveti caltz in cap si nu puteti sa reproduceti propozitii si idei simple. Ati postat numai tampenii pe site si pe la televiziunea voastra de 2 lei, la fel cum ati facut si cu barfa legata de Sapunaru (Becali va spusese clar ca sa verificati ce "a auzit el") . Ce sa mai zic cand vorbeste Dinu sau altii care se exprima la alt nivel fata de Becali. Atunci pentru voi e rocket sc

bine spus,exact asta am vrut sa spun si eu

Vezi toate comentariile (61)
Comentează
Close