INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  RAPID - HEERENVEEN (ÎN TUR: 0-4), AZI, ORA 21:30, ÎN DIRECT PE DIGISPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Istoria se repetă » Sabău a pierdut vestiarul, dar Copos le transmite jucătorilor că nu va schimba antrenorul prea curînd

Ovidiu Sabău este susţinut în continuare de Copos
Ovidiu Sabău este susţinut în continuare de Copos

Articol de - Publicat joi, 09 august 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 08 august 2012 20:53

La Timişoara, Sabău a pierdut vestiarul tot după doar o lună, însă atunci a reuşit să-l recîştige cu ajutorul lui Alexa.

Nu e prima oară cînd Ovidiu Sabău a ajuns să fie contestat de jucători! Antrenorul s-a mai aflat într-o situaţie asemănătoare şi în sezonul 2009-2010, pe cînd o pregătea pe Poli Timişoara. Ca şi acum, pe vremea aceea tehnicianul avea acelaşi discurs: "Nu sîntem pregătiţi, jucătorii sînt obosiţi, trebuie să remediem din mers".

În plus, timişorenii erau supăraţi că Marian Iancu îl lăuda pe antrenor, dar îi critica pe ei. Totuşi, pînă la urmă, Sabău a reuşit să iasă cu bine în urma unei discuţii cu "cărţile pe faţă" cu elevii săi. Un rol important l-au avut Dan Alexa, căpitanul de atunci al trupei de pe Bega, dar şi Bourceanu şi Contra, alţi doi jucători importanţi în vestiar.

I-a băgat în şedinţă
Ieri, fostul internaţional a procedat la fel şi cu rapidiştii, pe care i-a convocat la o discuţie, iar lucrurile par să se fi reglat. "Să nu credeţi că vă învinuiesc pe voi! Nu e aşa! Pur şi simplu, plătim din cauza ploii cu care ne-am confruntat în Scoţia! Nu e vina voastră, nici a mea şi nici a conducerii! Trebuie să rămînem uniţi şi să ajungem cît mai repede la forma optimă!", a fost discursul antrenorului, care, la fel ca şi în toamna lui 2009, se bucură şi acum de sprijinul căpitanului.

Daniel Pancu şi-a afirmat încă de la început admiraţia pentru Sabău: "Pentru mine e al doilea fotbalist al României, după Hagi! E o onoare să lucrez cu el".

Sprijin şi de la Copos
George Copos a reacţionat după materialul de ieri din Gazeta Sporturilor şi spune într-o scrisoare deschisă că e exclus să schimbe antrenorul, indiferent dacă jucătorii îl mai vor sau nu: "Dacă Ioan Ovidiu Sabău are zilele numărate în Grant, atunci anunţ că numărul acelor zile va fi foarte mare. Deci, sprijin total pentru el! Văd clar că la Rapid există jucători care nu vor trofee, nu vor performanţă şi par deja epuizaţi, deşi campionatul abia a început, în ciuda salariilor mari, poate chiar exagerat de mari, pe care le primesc. Astfel, fotbaliştii care vor confirma aşteptările vor rămîne, ceilalţi vor merge să se plîngă în altă parte. Nici un jucător fără dorinţa de victorie şi de trofee nu va avea zile nici bune, nici multe, la Noul Rapid!".

"Am făcut o analiză cu jucătorii, pentru ca ei să vadă că sînt motive obiective pentru care arătăm rău. Mă bucur că nu se joacă acum meciul cu Dinamo, băieţii vor avea 2-3 zile în care să se odihnească" (Ovidiu Sabău, antrenor Rapid)

511304-rapid-heerenveen-caseta.jpg

"Vrem o minune"
Deşi majoritatea jucătorilor sînt pesimişti cu privire la şansele de a o elimina pe Heerenveen, Ovidiu Sabău consideră că alb-vişiniii mai pot spera la o calificare în play-off-ul Europa League: "E foarte greu, dar nu imposibil! Lor le-a ieşit totul în meciul tur, acum poate fi rîndul nostru. Putem prinde o zi foarte bună, în care să alergăm mult şi să marcăm repede. E nevoie de o minune, aşa e, dar avem şanse teoretice. Indiferent ce va fi, trebuie să ieşim cu capul sus din competiţie şi pentru asta avem nevoie de o victorie". În tur, olandezii s-au impus cu 4-0!

11 absenţi
Giuleştenii se confruntă cu probleme mari de lot înaintea întîlnirii din această seară. Sabău nu se va putea baza pe 11 jucători: Pancu, Grigore, Burcă, Abrudan, Wallace, M. Constantin sînt accidentaţi, Renan Silva, Codrea, Pavlovici, Figueiredo, Pecanha n-au drept de joc, ei nefiind trecuţi pe lista UEFA. În plus, Milisavljevici e incert, după ce a acuzat probleme musculare. În aceste condiţii, diseară în lot sînt şanse să fie prezent Herea pentru prima oară în acest sezon. Chiar şi aşa, rapidiştii vor avea doar şase rezerve!

Iar cu tribunele goale?
După ce la meciul cu Poli Iaşi au fost doar 1.500 de suporteri în tribune, situaţia s-ar putea repeta şi în această seară, pe Naţional Arena. Pînă ieri, la ora 17:00, la casele de bilete de la stadionul Giuleşti se vînduseră doar aproximativ 100 de tichete! Suma totală a biletelor vîndute de luni, de cînd au fost puse în vînzare, fiind puţin peste 500! Punctele de vînzare de la Arena Naţională vor fi deschise şi azi, pînă la ora de start a partidei. "Refuz să cred că există un boicot al fanilor. Cei care fac asta nu sînt rapidişti adevăraţi", a spus preşedintele Constantin Zotta.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (27)
terminatorul3
terminatorul3  •  09 August 2012, 14:29

Vreți o minune ? Păi ce , deseară este invierea ?

gemminy55
gemminy55  •  09 August 2012, 14:14
Postat de maccarone2006 pe 09 August 2012, 14:03

In locul vostru n-as fi atat de pesimist,un gol marcat repede,de catre Rapid poate crea presiune si-i poate face pe olandezii sa se precipite.. Parerea mea e ca calificarea nu e jucata,sincer mi-as dori sa faceti un meci asemanator cu cel facut de noi la Liberec... Bafta.

frumos gand domnule!dar,realitatea e departe,,,avem un fotbal foarte modest ca valoare!ce sa avem sperante?mai ales la 0-4?!si cu olandezii!daca erau finlandezi sau luxemburghezi mai era ceva dar,,,,oricum sunt eliminati si daca vor cistiga ,cred ca olandezii nu se forteaza si daca va fi 2-o la un moment dat tot ar mai avea timp de relaxare si la 3-o,ca sa dai 5 la olandezi,,,,peste 50 de ani!

gemminy55
gemminy55  •  09 August 2012, 14:06
Postat de remy0201 pe 09 August 2012, 12:45

Singura sansa a lui Copos e sa-i dea afara pe tori cei care nu au valoare de Rapid, nu dau nume dar stiu ei care sint.Cu 40% din salariile lor poti aduce jucatori tineri de valoare care pot creste. Noi am fii deacord sa sacrificam un an sau chiar 2 daca am vedea un proiect clar si bine pus la punct, o strategie de viitor care ne poate da speranta macar ca in viitorul apropiat vom avea echia. De ani de zile ne mintim pe noi insine si avem aceleasi rezultate. Pacat ca Copos nu are curajul sa ia taurul de coarne si sa atate ca este un lider !!!! Asa cum a fost la UTC !!! LOL

si care ar fi jucatorii aia tineri cu valoare?! aiurea!COPOS e visator de ani buni si ii recomand sa se trezeasca urgent!poti sa aduci saptaminal antrenor nou ca jucatorii is varza !nu joaca nimic spectaculos,parca sunt trase la indigou toate pasele,si au si aerul de vedete!cu conceptiile astea cu figurilwe ce le au in cap,sigur nu vor cistiga nici un meci ,doar patronii romani au metoda sa schimbe antrenorii dar,de ce nu jucatorii?ei joaca pe teren,degeaba le urla antrenoru cum sa joace ca ei tot nu asculta,si atunci ei trebuie schimbati,parerea mea!eu unu nu vad ceva bun la steaua sau rapid frectie la picior de lemn,si steaua a adus tot urziceniu in ghencea si cea facut?un rahat pe bat

Vezi toate comentariile (27)
Comentează