INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  BRAGA - AS ROMA 0-2

„Nota 2! Eroare capitală” » Istvan Kovacs, criticat și de presa portugheză: „A avut și alte scăpări”

Record îi impută arbitrului român Istvan Kovacs penaltyul refuzat portughezilor de la Braga, în înfrângerea cu AS Roma 0-2.
Record îi impută arbitrului român Istvan Kovacs penaltyul refuzat portughezilor de la Braga, în înfrângerea cu AS Roma 0-2.

Articol de - Publicat vineri, 19 februarie 2021 11:03 / Actualizat vineri, 19 februarie 2021 12:14

Record îi impută arbitrului român Istvan Kovacs penaltyul refuzat portughezilor de la Braga, în înfrângerea cu AS Roma 0-2. O Jogo remarcă „eroarea capitală la faultul din careul Romei”. Antrenorul Carvalhal îl acuză și pentru primul cartonaș dat ușor lui Esgaio. 

Criticat vehement în țară de Gigi Becali, Istvan Kovacs i-a înfuriat și pe portughezi cu prestația sa din Europa League. Arbitrul român este acuzat de Braga și de presa lusitană, mai ales din cauza unui 11 metri neacordat gazdelor contra Romei (0-2), în debutul reprizei secunde. Record i-a dat nota 2 „centralului", reproșându-i că „nu a sancționat bodycheck-ul lui Ibañez asupra lui Sporar în careul italienilor în minutul 50. Kovács a mai avut și alte scăpări, dar a anulat corect două goluri”.

Portughezii i-au dat 2 lui Istvan Kovacs: „A lăsat de dorit" 

Și O Jogo l-a pus la zid, considerând că a influențat rezultatul jocului: „Într-un meci cu două goluri refuzate pentru ofsaid, Pedro Rodríguez și Mhitaryan, ambele decizii juste, a comis însă o eroare capitală nevăzând faultul clar comis de fundașul oaspeților, nici VAR-ul Munuera nu i-a semnalat nimic. Eliminarea lui Esgaio a fost îndretățită. Un arbitraj care a lăsat de dorit pentru acest nivel”.

Gazzetta dello Sport i-a dat 5 lui Kovacs

Chiar și italienii au recunoscut că românul i-a ajutat. Gazzetta dello Sport l-a notat cu 5 (asistenții Vasile Florin Marinescu 5,5 și Florin Artene 6): „Intervenția lui Ibañez pare de lovitură de 11 metri. Raul Silva merita cartonaș roșu, henț involuntar la Siquiera". 

Kovacs l-a eliminat totuși pe Esgaio (54), pentru două avertismente, antrenorul Bragăi reproșându-i că primul cartonaș a fost dictat prea ușor. „Au fost două formații grozave pe teren și o brigadă de arbitri cu o prestație slabă, în suferință și mult sub calitatea fotbaliștilor. Cred că un astfel de duel merita un arbitraj mai bun!".

Un arbitraj așa înzestrat al domnului arbitru român István Kovács, în «16-imile» Europa League? Așa ceva nu există nici în Sudan, ce să mai vorbim de o competiție europeană. Incredibil! 
- Alexandre Carvalho, directorul de comunicare Braga, pe Twitter

Citește și alte știri de Europa League: 

FOTO Seară bună pentru români în Europa League! Ce au făcut Ianis Hagi, Stanciu, Tătărușanu și Mircea Lucescu

Mircea Lucescu: „Am făcut o greșeală mare și am ratat obiectivul!”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (2)
kensan.gmm
kensan.gmm  •  19 Februarie 2021, 17:14

Un arbitru de o jena absoluta. Nu stiu zau cine il mai tine in arbitraj. Locul lui e la faianta.

1189594351073689
Vladescu Mircea  •  19 Februarie 2021, 13:16

mai bine ati spune CE MECIURI A ARBITRAT RATATUL ASTA NEPARTINITOR ?????? Inventeza penalty , nu vede altele , tipa la jucatori !!!!! Cine are nevooie de asemenea specimene in afara de voi care alegeti campioana dupa bunul plac si alte interese care nu se pot proba !!!! Voi ati distrus fotbalul !!!!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează