INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  NAPOLI - STEAUA, 15 DECEMBRIE, 22:05, PROTV ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Italienii ameninţă deja pe internet şi vorbesc despre "românii ţigani, un neam de rahat!" » Românii riscă enorm la Napoli!

Articol de , - Publicat joi, 28 octombrie 2010 00:00

Steaua va avea 3.000 de bilete pe " San Paolo" şi a primit deja multe cereri din partea suporterilor.

Românii din Italia, precum şi fani ai roş-albaştrilor din Bucureşti au cerut deja tichete pentru meciul de la Napoli, de la mijlocul lunii decembrie. Deplasarea lor în "Cizmă" se anunţă una cu grad de risc extrem de ridicat, din cauza reacţiei pe care tifosii peninsulari au avut-o deja pe site-urile lor.

Suporterii echipei lui Cavani şi a lui Lavezzi s-au aprins şi din cauza incidentelor care s-au produs cu ocazia partidei tur, de la Bucureşti. Acum patru săptămîni, pe Ghencea, românii şi napoletanii s-au războit cu torţe, cu petarde şi au încercat să rupă gardul despărţitor.

"O rasă de ţigani!"
Dar mesajele pe care italienii le transmit pe forumuri ale fanilor lui Napoli şi pe pagini de facebook special create developează adversitatea pe care ei o arată faţă de români, pe care îi numesc "o rasă de rahat", "neam de ţigani de rahat". Ultraşii au mai descoperit şi un alt motiv pentru un război cu românii: "Steliştii sînt înfrăţiţi cu Roma. Mulţi dintre ei vin la meciuri în tricouri ale Romei". Gruparea din Capitală e cel mai mare rival al lui Napoli, mai urîtă decît sînt Milan, Inter şi Juventus.

Cer protecţie maximă
Oficialii Stelei ştiu deja că există risc de incidente la meciul de pe 15 decembrie, aşa că vor solicita protecţie sporită pe toată durata deplasării echipei în Italia. De asemenea, dacă ameninţările italienilor vor continua o dată cu apropierea partidei, şefii din Ghencea se vor adresa UEFA şi-i vor cere forului european să monitorizeze cu atenţie duelul.

Roş-albaştrii cred că pericolul ar fi chiar mai mare dacă partida, ultima din grupă, va fi decisivă pentru calificarea în faza următoare a Europa League.

30.000 de euro a fost amendată Steaua pentru incidentele din tur

1.500 de napoletani
s-au aflat pe Ghencea acum trei săptămîni

MM: "Nu mergeţi la Napoli!"
Fostul manager al trupei din Ghencea, Mihai Stoica, are un mesaj clar pentru suporterii roş-albaştri: "Fac un apel la fanii Stelei: nu trebuie să meargă la Napoli! Ar fi un gest foarte inteligent din partea lor să urmărească meciul de la Bucureşti şi să nu încerce să ajungă pe stadionul <San Paolo>! Am mai mulţi prieteni acolo şi credeţi-mă că ştiu despre ce vorbesc".

Ziariştii italieni: "La Bucureşti a fost coşmar!"
Fotoreportarul cotidianului italian Corriere dello Sport, Pietro Mosca, a dezvăluit, după partida de la Bucureşti, pe care a văzut-o din trubunele stadionului din Ghencea, că a trecut prin momente de coşmar. "Am fost victimele unei violenţe gratuite care i-a şocat pe toţi fanii napoletani. După ce am plecat cu un taxi de la stadion, am oprit la un semafor, unde maşina a fost atacată de mai mulţi stelişti înarmaţi cu sticle şi bîte. Persoana care era cu mine în taxi a stat trei ore la spital pentru îngrijiri medicale. La aeroport ultraşii ne-au aşteptat din nou, dar am fost apăraţi de poliţie", a povestit Mosca.

60.240 e capacitatea stadionul "San Paolo". La precedentele partide de acasă ale italienilor au venit 27.897 (la 0-0 cu Utrecht), respectiv 52.910 (la 0-0 cu Liverpool)

Englezii au fost băgaţi în spital
Chiar dacă n-au avut parte de ameninţările care sînt deja transmise în direcţia fanilor Stelei, suporterii lui Liverpool au făcut cunoştinţă cu ultraşii lui Napoli. Aceştia din urmă i-au atacat chiar în centrul oraşului pe englezi. Trei susţinători ai "cormoranilor" au fost înjunghiaţi şi au avut nevoie de spitalizare. Forţele de ordine au reţinut trei napoletani, toţi cu antecedente. Meciul s-a jucat acum o săptămînă.

Un milion de români în Italia
Comunitatea românească este extrem de bine reprezentată în Italia. Conform datelor Ministerului de Externe, la 1 ianuarie 2010, existau 953.000 de români în Italia, ceea ce înseamnă peste 20 la sută din totalul cetăţenilor străini rezidenţi în Peninsulă! Comunitatea românească e urmată de cea albaneză (472.000) şi de cea marocană (433.000). În Italia sînt aproximativ 4,3 milioane de cetăţeni străini.

"Acasă" peste tot în Europa
De fiecare dată cînd a evoluat în deplasare în cupele europene, Steaua  fost susţinută de mulţi români. Mai ales în ţările cu comunităţi mari de români, gen Spania, Italia, Steaua a impresionat prin numărul mare de fani pe care i-a avut în galerie.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (95)
catlin13
catlin13  •  29 Octombrie 2010, 23:26

gsp de c nu publici si comentariul cand scriu despre cei 2 jurnalisti.sitte de nimic.va aparati intre voi pt minciunile p care le scrieti in articole?voi instigati suporterii la violenta.asta e adevarul.FORZZA STEAUA....HAI ROMANIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

catlin13
catlin13  •  29 Octombrie 2010, 23:20

gsp-ul lui peste.cenureaza exact c nu trebuie.veniti baieti la meci ca nu va fi niciun razboi.auzi ...roma rivala de moarte a lui napoli...c tampenie pot inventa unii.steaua-dinamo e mult mai incins in tribune si p strazi decat cele 2 echipe italiene.spun asta pt ca am fost la ultimul meci dintre napoli si roma si nu au fost nici un fel de probleme.napoletanii nu m sunt ca acum 10 ani in urma.asa ca nu bagati in seama acest articol d 2 centi care nu face decat sa ne injuram noi intre noi romanii

catlin13
catlin13  •  29 Octombrie 2010, 23:02

dan udrea si remus nu stiu cum....2 jurnalisti de tot rahatul care nu fac decat sa instige la violenta nu numai siporterii stelisti ci pe majoritatea romanilor prin cuvintele false p care le-au scris in articol.nu va fi nici un fel d rafiuala intre nimeni insa cu siguranta va fi spectacol"atat in tribuna cat si p teren".eu locuiesc in italia de ani buni,iar in napoli am foarte multi prieteni si nimeni nu vorbeste utat de niciun roman.asa ca nu luati in seama acest articol.va astept la

Vezi toate comentariile (95)
Comentează