INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  AS ROMA

VIDEO „Cu cine ai venit din familie?” » Jose Mourinho, discurs emoționant după victoria cu 4-0, de braț cu un debutant de 19 ani: „Copiii țipau, strigau, nimeni nu le dădea drumul la porți”

Francesco D'Alessio (19 ani) a fost convocat de Jose Mourinho la echipa de seniori și a jucat aseară primul meci în tricoul Romei contra lui Servette
Francesco D'Alessio (19 ani) a fost convocat de Jose Mourinho la echipa de seniori și a jucat aseară primul meci în tricoul Romei contra lui Servette

Articol de - Publicat vineri, 06 octombrie 2023 14:55 / Actualizat vineri, 06 octombrie 2023 15:07

Francesco D'Alessio (19 ani) a fost convocat de Jose Mourinho la echipa de seniori și a jucat aseară primul meci în tricoul Romei contra lui Servette (4-0): „La 7, 8 sau 9 ani venea la Trigoria să-i vadă pe jucători la pregătiri. Strigau, țipau, dar nimeni nu le dădea drumul să intre. Era și el printre ei, iar acum evoluează în Europa League, pe Olimpico, în fața a 50-60.000 de fani”.

Pe lângă faptul că este o celebritate printre antrenorii de fotbal, Jose Mourinho știe să intre și sub pielea jucătorilor și să facă gesturi emoționante. Managerul portughez a fost și ieri suspendat și a urmărit meciul cu Servette de la masa presei, dar a vorbit cu reporterii și a intrat în direct cu televiziunile din Italia. 

Antrenorul Romei l-a chemat, la un moment dat, la microfon pe Francesco D'Alessio. Un mijlocaș de 19 ani, căruia i-a oferit debutul absolut la echipa de seniori. Acesta a intrat în minutul 76 înlocuindu-l pe Eduardo Bove (21 de ani).

Lionel Messi, înapoi la Barcelona, în ianuarie? Detalii explozive
SPANIA
Lionel Messi, înapoi la Barcelona, în ianuarie? Detalii explozive

Nimeni nu a deschis poarta până la Jose Mourinho!

„Înainte de toate, lăsați-mă să vă spun o poveste. Vino aici! În vară, înainte reînceperii cursurilor școlare, ne antrenam și am văzut o mulțime de copii, în afara bazei de la Trigoria, care țipau, pentru că voiau să intre înăuntru și să vadă antrenamentul. El era cu noi și zicea «Când eu aveam 7, 8 sau 9 ani, eram acolo și urlam, pentru că doream să fiu înăuntru. Dar niciun antrenor nu mi-a deschis poarta ca să mă lase să intru». 

Eram foarte fericit pentru copii, întrucât eu am deschis-o și le-am dat voie înăuntru. Acum el joacă la Roma, în Europa League, pe Olimpico, în fața a 50-60.000 de fani. Cu familia prezentă pe stadion, mama, tata și sora lui. Nu vreau să zic nimic. Îl las pe el să vorbească", a spus Mourinho.

Francesco D'Alessio: „Mister Jose Mourinho este o legendă a fotbalului”

Și D'Alessio a vorbit, plin de emoție și satisfacție: 

„E sigur că primind aprecierile lui Mister Mourinho e foarte frumos și incredibil. Pentru toți cei care au ales această meserie, Mister e un punct de referință, o legendă a fotbalului. Avându-l aici și lucrând cu el, ascultându-i indicațiile, e ceva maxim. Îmi vine greu să cred că trăiesc așa ceva, să joc în fața familiei, pe un Olimpico aproape plin. Încă nu realizez că nu e un vis, ci realitate. În spatele oricărui fotbalist e familia care face sacrificii și de aceea le dedic acest debut părinților și fratelui".

Citește și: 

După locuința lui Sergio Ramos, și apartamentul lui Radamel Falcao a fost prădat de hoți

L-a angajat Rădoi? Pe cine a adus în Emirate fostul selecționer: o fotografie l-a dat de gol

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează