INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  SEMIFINALE

GALERIE FOTO A fost seara Germaniei în semifinalele Europa League » Leipzig și Eintracht Frankfurt sunt cu un pas în finala competiției

Start în semifinalele Europa League » Frankfurt marchează în minutul 1 // foto: Imago +17   FOTO
Start în semifinalele Europa League » Frankfurt marchează în minutul 1 // foto: Imago

Articol de GSP - Publicat joi, 28 aprilie 2022 23:55 / Actualizat vineri, 29 aprilie 2022 16:06

Manșa tur din semifinalele Europa League s-a disputat joi seara. RB Leipzig s-a impus în fața celor de la Rangers, scor 1-0, în timp ce Eintracht Frankfurt a câștigat în deplasarea de pe terenul lui West Ham, scor 2-1. 

  • Returul va avea loc pe 5 mai, de la ora 22:00.
  • Marea finală din cea de-a doua întrecere continentală va avea loc pe 18 mai, la Sevilla, pe stadionul „Ramón Sánchez Pizjuán”. 

Leipzig și Eintracht Frankfurt, pas spre finala Europa League

RB Leipzig și-a adjudecat confruntarea de pe teren propriu, scor 1-0, în fața celor de la Rangers, și este favorită înaintea returului din Scoția. Unicul gol al întâlnirii a fost marcat aproape de finalul jocului, în minutul 85, de Angelino, care, grație reușitei sale, o duce pe Leipzig cu un pas în ultimul act al competiției.

În cealaltă semifinală, Frankfurt a deschis scorul în primul minut de joc, prin Knauff, dar nu a putut păstra avantajul, căci gazdele, după mai multe ocazii irosite, au găsit drumul spre poartă și au marcat prin Antonio (51).

Întoarcerea de la vestiare a reprezentat momentul în care vizitatorii au preluat din nou frâiele jocului, după golul semnat de Kamada (54). 

West Ham nu și-a fructificat ocaziile create, nemții au luat și ei la țintă bara și s-a terminat în cele din urmă 2-1 pentru Eintracht, iar calificarea se va decide săptămâna viitoare, în Germania. 

RB Leipzig - Rangers 1-0

  • Click AICI pentru statistici!
  • A marcat: Angelino 85
  • Stadion: Red Bull Arena Leipzig
  • Arbitru: Benoit Bastien
  • În continuare accidentat, Ianis Hagi nu a fost în lotul campioanei Scoției. Fiul „Regelui” e indisponibil până la finalul sezonului și ar rata inclusiv o eventuală finală a trupei lui Giovanni van Bronckhorst. 

GALERIE FOTO RB Leipzig - Rangers

+2 FOTO

RB Leipzig - Rangers, echipele de start:

RB Leipzig: Gulacsi - Gvardiol, Henrichs, Halstenberg - Laimer, Adams, Klostermann, Angelino - Olmo, Nkunku, Szoboszlai
Antrenor: Domenico Tedesco

Rangers: McGregor - Tavernier, Goldson, Bassey, Barisic - Jack, Lundstram - Aribo, Kamara, Kent - Wright
Antrenor: Giovanni van Bronckhorst

West Ham - Eintracht Frankfurt 1-2

GALERIE FOTO West Ham - Eintracht Frankfurt

+13 FOTO

West Ham - Eintracht Frankfurt, echipele de start: 

West Ham United: Areola - Johnson, Dawson, Zouma, Cresswell - Soucek, Rice - Bowen, Lanzini, Fornals - Antonio
Antrenor: David Moyes

Eintracht Frankfurt: Trapp - Tuta, Hinteregger, Toure - Knauff, Sow, Rode, Kostic - Lindstrom, Kamada - Maury
Antrenor: Oliver Glasner

Preview-ul semifinalelor: toată lumea a sacrificat campionatul pentru Europa League

Rangers, fără Ianis Hagi, are șanse mici să mai câștige titlul în Scoția, iar toată atenția se îndreaptă acum spre semifinalele Europa League. Elevii lui Giovanni van Bronckhorst pleacă cu șansa a doua, însă RB Leipzig nu se află în cel mai fericit moment: nemții au pierdut în campionat, pe teren propriu, un duel extrem de important pentru Top 4, cu Union Berlin, scor 1-2.

„Ciocănarii” și nemții traversează situații similare: și-au sacrificat evoluțiile din campionat pentru a fi la capacitate maximă în Europa League. West Ham are o singură victorie în ultimele 5 etape, dar Premier League pare să fi trecut în plan secund, având în vedere miza uriașă pe care o reprezintă Europa League. Deși a eliminat-o pe Barcelona, Frankfurt nu strălucește în Bundesliga, cu 3 remize și 2 înfrângeri în ultimele 5 etape.

VIDEO Imagini de la antrenamentele lui Giovanni van Bronckhorst la Rangers

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

EXCLUSIV Porumboiu și Crăciunescu sunt siguri că Istvan Kovacs va fi la Mondial + Unde i s-a văzut clasa și cele două calități majore: „Vede diagonala”

Guardiola i-a cerut scuze lui Istvan Kovacs! + Doi foști mari arbitri s-au înclinat în fața românului: „Dovadă de arbitraj extraordinar”

Ianis Hagi dă lovitura » Contract de 100.000 de euro semnat de mijlocașul lui Rangers

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (12)
maxp
maxp  •  29 Aprilie 2022, 13:23

Nu înțeleg cum poate câștiga Frankfurt, în jocul lor nu se vede nimic, sunt dominați meci de meci, dar nici nu poți zice ca se închid extraordinar pe spate, West Ham a avut 3 bare plus alte multe ocazii, efectiv au scăpat cumva fără gol pe final. Declan Rice mi se pare pe drumul spre unul din cei mai mari jucători din istorie, e extraordinar cum se mișcă și cum vede jocul.

maxp
maxp  •  29 Aprilie 2022, 13:18
Postat de Mihnea Iorga pe 29 Aprilie 2022, 08:58

Când echipe pe care Astra Gugu le scotea din Europa an de an, ajung să joace semifinale de cupe europene, e clar că a luat-o la vale rău de tot nivelul Europa League...

Nene, West Ham a jucat cu echipa de rezerve atunci. Nu rezervele de pe banca, ci echipa de Premier League 2. Apoi, au crescut enorm de atunci, o arata și rezultatele din Premier League.

maxp
maxp  •  29 Aprilie 2022, 13:17
Postat de ripensistu pe 29 Aprilie 2022, 11:58

Leipzig se desfiinteaza cind energizantul se va plictisi de jucarie.

Ăștia nu- s ca ai noștri. Nu S-or mai duce în cupele europene, dar de desființat nu se desființează nici dacă ajung în liga a 5-a.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează