INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  EUROPA LEAGUE

Mircea Lucescu, după a 6-a înfrângere în ultimele 7 meciuri: „Chiar m-am gândit să plec de la Dinamo Kiev”

Mircea Lucescu // Foto: Imago
Mircea Lucescu // Foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 16 septembrie 2022 09:47 / Actualizat vineri, 16 septembrie 2022 10:21

Mircea Lucescu, 77 de ani, admite că s-a gândit să se despartă de alb-albaștri, dar vrea să-i ajute pe jucători. După 0-1 cu AEK Larnaca, Dinamo Kiev e pe ultimul loc în grupa B din Europa League, cu 0 puncte în două meciuri.

Cea mai dificilă perioadă a carierei lui Mircea Lucescu. La 77 de ani, se mută dintr-un loc în altul cu Dinamo. Joacă „acasă” la Lvov în campionat și în Polonia în cupele continentale (la Lodz și Cracovia), la Kiev ajunge rar, are mulți accidentați și, pe acest fundal sumbru, echipa continuă să piardă. 

Mircea Lucescu: „Ar putea fi ultimul meci meci la Dinamo Kiev”

Joi seară, a suferit a 6-a înfrângere (două mingi pe poartă din 11 șuturi) în ultimele 7 meciuri în toate competițiile (o singură victorie, 1-0 cu FC Lvov), golaveraj 4-14. Al doilea eșec în grupele Europa League (0-1 cu AEK Larnaca, după 1-2 cu Fenerbahçe), toate golurile primite din faze fixe, e pe ultimul loc în grupa B. 

Jurnaliștii ucraineni se întreabă dacă va fi demis, iar Luce admite că a vrut să se despartă de alb-albaștri. Pe 28 august, după 0-3 cu Dnipro, antrenorul a fost întrebat dacă Zabarnîi a jucat ultima sa partidă. „Ar putea fi ultimul meci meci aici. Și sunt foarte serios când spun acest lucru”, a răspuns el atunci. 

Psihic, sunt probleme. Am jucat bine, am dominat, dar n-am putut da ultima pasă. Erorile noastre nu sunt tehnice sau tactice, ci sunt cauzate doar de starea psihică.

- Mircea Lucescu, antrenor Dinamo Kiev

Mircea Lucescu: „Le e greu să se concentreze la fotbal”

După 0-1 cu Larnaca, un reporter a fost curios să afle dacă poziția lui s-a schimbat față de 28 august. „O întrebare grea, pentru că situația este foarte grea. La un moment dat, chiar m-am gândit să plec”, a reacționat Lucescu. „Totuși, cineva trebuie să fie cu jucătorii, să-i ajute să depășească aceste clipe dificile. Ne concentrăm pe campionat și Europa League.” 

E păcat că golul lui Buialski, din prima repriză, a fost anulat. M-am uitat și nu am văzut niciun ofsaid la Dubinceak. Chiar și VAR-ul face greșeli.

- Mircea Lucescu, antrenor Dinamo Kiev

A reluat subiectul care îl frământă cel mai mult: „Acum, nu avem o bază de pregătire, nu jucăm acasă, ne mutăm la fiecare trei-patru zile, în timp ce familiile băieților sunt răspândite prin toată Europa. De aceea, le e greu să se focuseze la fotbal. Dar trebuie să mergem mai departe, pentru ca Dinamo să rămână la un nivel înalt. Avem nevoie de rezultate pozitive.” 

E nemulțumit că ia goluri din faze fixe: „Cu Larnaca, din lovitură liberă. Cu Fenerbahçe, după un corner și o aruncare de la margine. Se întâmplă nu pentru că echipa nu joacă, ci din cauza problemelor mentale. Tinerii sunt mai stresați decât cei cu experiență”.

1victorie are Mircea Lucescu la Dinamo Kiev în grupele competițiilor europene: 1-0 cu Ferencvaros, acasă, în Ligă (2020-2021); în celelalte 13 jocuri, a pierdut de 11 ori (golaveraj 6-27)

Mircea Lucescu, în conflict cu unul dintre secunzi 

Un cunoscut jurnalist ucrainean, Igor Burbas, a dezvăluit că săptămâna trecută a existat un conflict la Dinamo Kiev între Mircea Lucescu și unul dintre asistenții săi, fostul jucător Oleg Gusev. Potrivit lui Burbas, antrenorul chiar l-a suspendat câteva zile de la pregătire. Gusev a fost aproape de concediere. Secundul a recunoscut că a greșit, președintele Igor Surkis a avut o discuție cu Lucescu și problema s-a rezolvat. Gusev a stat pe bancă joi seară. 

Mai avem patru meciuri înaintea noastră în grupă. După pauza internațională, unii jucători vor reveni la echipă și vom încerca să arătăm mai bine.

- Mircea Lucescu, antrenor Dinamo Kiev

Lucescu poate zâmbi ironic cât de mult vrea, poate da vina pe adversari, pe teren, accidentări și arbitri, dar jocul său nu mai dă rezultate nici cu AEK Larnaca.

- Football 24, site ucrainean

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

5 lucruri după Sheriff - Manchester United, meciul toamnei pentru estul Europei » Ce au afișat fanii „diavolilor” și cum s-a văzut meciul prin ochii trimisului GSP

Gestul lui Ronaldo după Șheriff Tiraspol - Manchester United » Ce a făcut când un voluntar a venit să se pozeze cu el după meci

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
gazistu
gazistu  •  16 Septembrie 2022, 13:00

asta DE CAND IL STIU, cand pierde, da vine pe oricine, vantul, ploaia, arbitrii, soarele, umbra, temperatura, planetele , etc .. oricine e de vina, numnai el, NU!!! Niciodata nu l-am auzit sa recunoasca, de adversar ca a fost mai bun; el o stie pe a lui .. acum o da ca e razboi, si ca joaca tot in deplasare, si dinalea. pai daca e sa castigi,m castigi si in deplasare, si pe ploaie, pe noroi, pe soare, etc!!

andreas1965
andreas1965  •  16 Septembrie 2022, 11:53

Tot respectul pentru cariera lui ...dar sufera de sindromul "Serena" , nu stie cand sa se si retraga . Parerea mea e ca la 77 de ani , o functie onorifica si consiliere , familia si sanatatea ar trebui sa fie preocuparile de baza . Vremea antrenoratului a cam trecut demult. o simpla parere.

romeverest
romeverest  •  16 Septembrie 2022, 11:19

Cu jucatori normali si Lucescu este un antrenor normal !! S-a terminat epoca lui Ahmetov care-i facea toate placerile si ii cumpara pe zeci de milioane de euro tineri jucatori de talent din Brazilia !!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează