INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  MLADA BOLESLAV - FCSB//

MLADA BOLESLAV - FCSB // Meci capital pentru FCSB! Echipa roș-albastră e la 3 meciuri de o sumă URIAȘĂ » Își poate asigura bugetul pe un an

Articol de - Publicat miercuri, 14 august 2019 17:45

FCSB va juca joi, de la ora 20:00, contra cehilor de la Mlada Boleslav, meci decisiv pentru calificarea în play-off-ul Europa League. O calificare în grupe ar produce venituri de peste 10 milioane de euro, indiferent dacă adversarii vor fi de mare calibru sau dacă FCSB va avea o serie la îndemână și va reuși să ajungă chiar și în primăvara europeană

  • Mlada Boleslav - FCSB se joacă joi, de la ora 20:00. Meciul va fi liveTEXT și foto pe GSP.RO și în direct pe ProTV. În tur, scorul a fost 0-0
  • Dacă trece de Mlada, FCSB va juca în play-off-ul Europa League cu învingătoarea meciului Ventspils (Letonia) - Vitória Guimaraes SC (Portugalia). În tur, portughezii au câștigat cu 3-0

„Nu mă interesează acum deloc campionatul. Tot ce mă interesează e Europa League”. Gigi Becali are un singur obiectiv în această vară și a sacrificat total debutul Ligii 1. Scopul este ajungerea în grupele celei de-a doua competiți de pe continent. De fapt, ținta lui Becali este rețeta financiară foarte bună pe care FCSB și-ar asigura-o dacă ar trece de Mlada Boleslav și, ulterior, de Guimaraes. 

Prezența în grupele Europa League ar produce încasări care ar acoperi întreg bugetul clubului pe un an! Practic, atingerea fazei grupelor ar asigura 3,2 milioane de euro: 280.000 de euro pentru calificarea în play-off și 2.920.000 de euro pentru accesul în grupe. 

Alte două surse importante de venit.

Prima: cota de market pool. Care ar putea să atingă și 3,5-4 milioane de euro dacă FCSB va fi singura formație din România în grupele continentale. A doua: echivalentul financiar pentru locul ocupat în noul clasament al coeficienților, calculat de UEFA. Iar FCSB ar miza pe 2-2,5 milioane de euro. 

Apoi, indiferent cum va arăta componența grupei din care va face parte, FCSB ar produce alte milioane bune de euro. Dacă se va respecta cât de cât calculul hârtiei pentru turul 3 și play-off, atunci FCSB ar fi în urna a 3-a la tragerea la sorți pentru stabilirea grupelor.

2 milioane de euroa fost pierderea financiară a FCSB-ului pe 2018, an în care echipa a ratat calificarea în grupele europene

VARIANTA UNEI GRUPE HORROR

Manchester United
Borussia Monchengladbach
FCSB
Torino

Nume mari, încasări mari!

În prima urnă valorică sunt niște nume mari și foarte mari. Practic, echipe de Champions League. Exemple: Manchester United, Sevilla, Arsenal, AS Roma, Lazio. Dacă și din urnele 2 și 4 vor veni adversari de calibru, atunci șansele pentru atingerea unuia dintre primele două locuri, care duc în "16-imi", ar fi infime. În schimb, rețeta financiară din bilete ar fi putea să fie una formidabilă. Se va juca pe Arena Națională, care se va redeschide în septembrie, astfel că 3 meciuri cu oponente de top ar putea însemna chiar și 2,5-3 milioane de euro încasări. Ceea ce s-ar apropia, ca venit total, de 12 milioane de euro!

VARIANTA UNEI GRUPE UȘOARE

Basel
APOEL Nicosia
FCSB
Dudelange

Nume mici, puncte multe și primăvară europeană

Există însă și posibilitatea unei grupe ușoare, chiar foarte ușoare. Și atunci, perspectiva ar fi cu totul alta pentru calificare. Un parcurs asemănător cu cel de acum 2 ani, când s-au bifat 10 puncte și locul 2, ar atrage 2,9 milioane de euro, bonificația UEFA pentru puncte și pentru accesul în "16-imile" competiției. Ceea ce ar însemna, ca venit total, tot în jur de 12 milioane de euro! 

6,3 milioane de eurosunt încasările sigure pe care FCSB mizează în actualul sezon, extra participare europeană: 2,7 milioane drepturi TV, 2,6 milioane vânzarea lui Benzar și Morais și 1 milion de euro de la sponsori

Până acum s-a ales cu 500.000 de euro

Pentru cele două calificări reușite în fața lui Milsami Orhei și Alașkert, FCSB va încasa din partea UEFA o jumătate de milion de euro. 240.000 de euro sunt pentru că a trecut de turul 1 preliminar, iar 260.000 pentru accederea în turul 3. Doar pentru deplasarea în Armenia, costurile suportate de FCSB au fost de peste 100.000 de euro, mare parte din acest efort financiar fiind pentru închirierea unui charter. 

Ultima calificare a produs aproape 15 milioane

Acum două sezoane, FCSB a reușit să ajungă în grupele Europa League și chiar să atingă primăvara europeană. Atunci, FCSB a jucat play-off-ul de Champions League, cu Sporting. L-a pierdut, dar a încasat 3 milioane de euro. Plus alte 2,4 milioane pentru accesul în grupele Europa League. Unde a avut un parcurs foarte bun, a strâns 10 puncte și s-a calificat mai departe de pe locul 2. Bonusurile pentru aceste performanțe au însemnat aproape 3 milioane de euro. 

50%e procentajul de prezențe în grupele europene pentru FCSB în precedenții 4 ani: a lipsit în 2015 și în

În plus, cum FCSB a fost singura echipă din România în grupele acelui sezon european, cota de market pool a fost una bună: 3 milioane de euro. La toate aceste venituri s-a adăugat rețeta din vânzarea biletelor. Doar la partidele cu Sporting și Lazio încasările au depășit 2 milioane de euro, iar totalul veniturilor de pe urma spectatorilor a fost în acel sezon de peste 3 milioane de euro. În total, în jur de 15 milioane de euro, o dată și jumătate cât însemna atunci bugetul anual al clubului lui Gigi Becali. 

Citește și:

Cehii au urmărit-o pe FCSB: „Jucătorii de la FCSB mai au un avantaj, acela că nu mai pot să fie surprinși!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (68)
107456520566405
Terminhater Terminhater  •  15 August 2019, 12:23

Doamne ferește să se califice diseară echipa cu multe consoane ! ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ray51
ray51  •  15 August 2019, 10:28

Nimic despre tactica si strategia grupului de fotbal numit FCSB in intalnirea de joi seara. Numai DUMNEZEU face jocurile???

selby
selby  •  15 August 2019, 05:24
Postat de Dan Dumitrescu pe 15 August 2019, 03:58

Nu vi se pare ca prin calculele astea vindeti pielea ursului din padure? De aici rezulta ca ati baut apa dupa Bekali care se vede deasupra tuturor ca orice *** ce-si respecta statutul. Interesant ca asemenea socoteli nu ati prezentat si in cazul CFR-ului care se afla deja in grupele EL indiferent de rezultatul dublei cu Slavia.

Jurnalistii GSP au bias-uri gigiste. Majoritatea articolelor sunt despre FC FCSB / Gigi sau, chiar dacă e vorba de celelalte echipe, aceștia sunt pomeniți măcar o dată. Totodată GSP prezintă numai părțile pozitive, variantele de succes pt FC FCSB (cam ce îi place lu' nea Gigi să citească). Cam ciudat, ținând cont că falimentul e o variantă mult mai realistă decât accederea în grupele EL. Totuși vorbim despre o echipă dezorientata, fără antrenor, care joacă de colo-dincolo, pe unde apucă, proaspăt dezbrăcată de identitate, nume și palmares... La Mortal Kombat ar fi momentul de "finish him!". În GSP ni se prezintă "grupa morții" și câți bani va face Gigi. Performanțe sportive? :)) O necunoscuta pt FC FîCîSîBî.

Vezi toate comentariile (68)
Comentează