INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  MLADA - FCSB

MLADA - FCSB // VIDEO + FOTO Am vizitat Muzeul Skoda din Cehia: 350 de modele cu o istorie fabuloasă

Articol de , - Publicat joi, 15 august 2019 11:58

MLADA - FCSB / REPORTAJ. În Mlada Boleslav, funcționează o adevărată bijuterie dedicată pasionaților de mașini, o expoziție cu o istorie de 125 de ani a uneia dintre cele mai importante mărci auto din lume. 

  • Meciul Mlada Boleslav - FCSB, din turul 3 preliminar al Europa League, va avea loc joi, de la ora 20:00, liveTEXT pe GSP.RO și în direct la ProTV. În tur, cele două echipe au terminat la egalitate, 0-0
  • Andrei Crăițoiu, jurnalistul Gazetei Sporturilor, se află în Cehia (Praga & Mlada Boleslav) de unde transmite cele mai noi informații legate de partida dintre Mlada Boleslav și FSCB;

Vaclav Laurin și Vaclav Klement au fondat o fabrică de biciclete în secolul al XIX-lea, ce avea să producă, în 1905, prima mașină din Cehia! Acum, în Mlada există Muzeul Skoda, ce conține aproape 350 de modele, unele dintre ele cu o istorie fabuloasă. 

"Toate modelele pe care le vedeți sunt depozitate în cele mai bune condiții, iar din când în când acestea intră într-un proces special de revizie. Mașinile expuse sunt cu o mare încărcătură istorică, iar multe dintre ele participă la parade auto cu mașini de epocă, dar și la alte expoziții auto tematice în toată lumea" e mesajul de bun-venit al ghidului. Cea mai veche mașină expusă aici datează din 1906, dar surpriza vine de la o bicicletă construită în 1895!

"Acest brand face Cehia cunoscută în toată lumea, iar cei care ne calcă pragul, de la simpli vizitatori, pasionați, până la celebrități, politicieni sau șoferi profesioniști, rămân impresionați de bijuteriile expuse aici", spune Jow, un tip de 32 de ani din Praga, acum ghid aici.

Muzeul e împărțit în trei zone, numite "Tradiţie", "Evoluţie" şi "Producţie". Prima zonă expune mașini din diferite perioade, a doua prezintă rădăcinile mărcii Skoda, iar cea de-a treia arată în detaliu cum au fost produse modelele Skoda şi cum sunt restaurate în zilele noastre. Vizitatorii văd imagini video, făcând o incursiune palpitantă în istoria mărcii auto, care a fost fondată în 1895 sub numele de Laurin-Klement.

Muzeul Skoda din Mlada Boleslav a avut în ultimii ani peste 1,5 milioane de vizitatori, 60% provenind din Cehia şi Germania.

+32 FOTO

1.800 de metri pătrațieste dimensiunea muzeului, situat la un kilometru nord-est de centrul orașului, imediat lângă uriașa uzină de automobile

1925este anul de înființare al mărcii Skoda, care acum este a doua companie ca mărime după venituri din Cehia, generând venituri echivalente cu 5% din Produsul Intern Brut al țării

PREMIERĂ: Vizitează muzeul cu Google Street! 

Muzeul Skoda este primul muzeu automobilistic din Cehia care oferă un tur virtual prin intermediul Google Street View. Aplicația oferă tuturor utilizatorilor posibilitatea de a se plimba prin muzeu și de a cunoaște arhitectura sălilor de expoziție și de a privi legendarele automobilele istorice, chiar de acasă, din fața calculatorului. 

Cu doar câteva clicuri, puteți ajunge în mijlocul expoziției și descoperi comorile expuse în sălile expoziționale. "Oferim această oportunitate fantastică, extinzându-ne serviciile pentru a facilita accesul din toate colțurile lumii în expoziție, 24 de ore din 24, 7 zile din 7", a declarat Andrea Frydlova, directorul Muzeului Skoda.

Top vânzări mărci auto în 2018, în România

1. Dacia 52.242 unități 
2.. Volkswagen 14.601 
3. Skoda 13.185 
4. Renault 12.523 
5. Ford 9.503 
6. Opel 7.616 
7. Hyundai 6.278 
 

Vezi și: 

MLADA - FCSB // Calul sau oaia? Detalii inedite din Cehia: patronul Mladei Boleslav îl concurează pe Gigi Becali 

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
stelistulbrasov
stelistulbrasov  •  15 August 2019, 17:12
Postat de stelistulbrasov pe 15 August 2019, 17:11

Și eu l am vizitat,acum am ieșit. Superb,ca modelul Skoda... Merg la o terasă ,bere puls,etc,apoi pe stadion....Povestea continuă, Sunt fericit și mă simt bine....

Pils,desigur....

stelistulbrasov
stelistulbrasov  •  15 August 2019, 17:11

Și eu l am vizitat,acum am ieșit. Superb,ca modelul Skoda... Merg la o terasă ,bere puls,etc,apoi pe stadion....Povestea continuă, Sunt fericit și mă simt bine....

Vezi toate comentariile (2)
Comentează