INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  CORESPONDENȚĂ DIN CEHIA

MLADA - FCSB // Calul sau oaia? Detalii inedite din Cehia: patronul Mladei Boleslav îl concurează pe Gigi Becali

Articol de GSP - Publicat joi, 15 august 2019 11:31

MLADA - FCSB // Josef Dufek, patronul cehilor de la Mlada Boleslav, este pasionat de cai, participă cu ei la concursuri ecvestre, dar este și șeful unei companii de construcții cu sute de oameni în subordine.

  • Meciul Mlada Boleslav - FCSB, din turul 3 preliminar al Europa League, va avea loc joi, de la ora 20:00, liveTEXT pe GSP.RO și în direct la ProTV. În tur, cele două echipe au terminat la egalitate, 0-0
  • Andrei Crăițoiu, jurnalistul Gazetei Sporturilor, se află în Cehia (Praga & Mlada Boleslav) de unde transmite cele mai noi informații legate de partida dintre Mlada Boleslav și FSCB;

Josef Dufek este Gigi Becali al cehilor de la Mlada Boleslav! Pasiunea pentru echipă și dragostea pentru culorile alb-albastre l-au făcut să-și construiască o vilă în apropiere de oraș, cam la 20 de minute de mers cu mașina. Omul de afaceri e căsătorit și are două fete. 

Echipă cu 3 milioane buget

Pe lângă faptul că este principalul finanțator al celor de la Mlada Boleslav, Josef Dufek este și coproprietarul companiei de construcții Gema. Pasiunea pentru fotbal s-a materializat în 2001, atunci când a preluat conducerea echipei de fotbal, iar cea mai bună performanță a acestuia cu echipa a fost înregistrată în 2006, când a terminat pe poziția secundă. 

Chiar dacă echipa lui are un buget de 3 milioane de euro pe an și nu se poate compara cu Slavia, care are 46 de milioane buget, Dufek are planuri mari în viitor. Vrea să ajungă din nou în grupele unei competiții europene, iar echipa sa să se bată pentru titlul de campioană a Cehiei.

Participă la concursuri

Dacă Gigi Becali este pasionat de oi, fiind crescut într-o familie în care asta era principala activitate, omologul său din Cehia, de la Mlada Boleslav, este pasionat de cai! Are o mulțime de cai foarte, foarte scumpi, de care are grijă personal și cu care participă la evenimente ecvestre. 

MLADA - FCSB // Calul sau oaia? Detalii inedite din Cehia: patronul Mladei Boleslav îl concurează pe Gigi Becali

Josef Dufek și unul dintre caii săi preferați

MLADA - FCSB // Calul sau oaia? Detalii inedite din Cehia: patronul Mladei Boleslav îl concurează pe Gigi Becali
  • Becali s-a afișat de multe ori mânând oile pe străzile din Pipera

În 2015, acesta a participat alături de un exemplar de-al său la un concurs pe care l-a câștigat, premiul fiind de 24.000 de euro. Herghelia acestuia are aproape 20 de cai, iar marea lor majoritate participă la concursuri.

"Fotbalul a fost o pasiunea de-a mea și chiar am jucat fotbal. Mereu am fost un lider, căpitanul echipelor în care jucam. Fie că jucam fotbal în școală sau, mai târziu, la facultate. Fotbalul m-a învățat foarte multe, inclusiv cum pot să gestionez o companie" 

"Compania mea este ca un club de fotbal în care trebuie să fiu atent și implicat. Mlada Boleslav este în inima mea! Tot timpul și energia mea sunt dedicate acestui hobby și am făcut multe sacrificii pentru a strânge fonduri pentru echipă" 

"Toată lumea, mai devreme sau mai târziu, investește cu gândul să câștige bani. Sportul este o oportunitate excelentă! Întotdeauna mi-am dorit performanțe extraordinare din partea subordonaților mei și am impus recompense extraordinare și alte beneficii pentru ei" 

"Sunt o persoană care trăiește sub presiune, dar oferă performanțe maxime. În construcții am învățat cum se lucrează sub presiune și cum să gestionezi o mulțime de responsabilități" - Josef Dufek, patron Mlada Boleslav

A fost în tribunele de la Giurgiu 

Patronul celor de la Mlada nu a putut rata, în urmă cu o săptămână, deplasarea din România. "De 19 ani merg cu echipa peste tot, pentru că sunt foarte pasionat de fotbal. Un patron adevărat e întotdeauna lângă echipă, să-i simtă pulsul. Dacă sunt mereu lângă ei, îi întăresc mental", a spus Josef Dufek înaintea meciului tur. 

Acesta însă e diferit total de Gigi Becali: "Să mă bag la echipă? Niciodată! Eu stau în tribună. Nu e treaba mea, mai ales că nu mă pricep. Facem ședințe și ne consultăm, dar nu mă bag la echipă și nu-i spun antrenorului ce are de făcut"

Vezi și:

VIDEO Vergil Andronache e categoric: „Am sacrificat totul pentru acest meci” + Ionuț Vână: „Să arătăm că suntem cea mai bună echipă din România” 

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (16)
839217949507304
Alexandru Platon  •  15 August 2019, 16:35

Josef Dufek respect! Respect si pentru cehi in general,...integri, muncitori,..retinuti, ( deci "reci"). Cei din Moravia sunt mai putin retinuti, un fel de ardeleni de-ai nostri,... I-am cunoscut cu multi ani in urma si imi pare rau ca nu am putut sa leg relatii ( limba ceha mi s-a parut un pic cam grea ,.desi am facut 2 ani de rusa si unele cuvinte se aseamana fonetic). RESPECT CEHIA.

1000833093403035
Bolon Yokte  •  15 August 2019, 15:10

Cehul e om serios își știe lungul nasului! Nu se baga unde nu se pricepe! În schimb ciobandante de makidonia&albanez le știe pe toate băi fratiwear! Și ăsta e motivul pt. care FCSB sa dus în cap acum! Și se va mai duce, cît timp Jj va fi principal la echipă! Cum a zis Pițurcă? Jiji *** e antifotbal ! Adică nu știe nimic! e praf!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

2373090662702614
Constantin Mosnegutu  •  15 August 2019, 14:21

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează