INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  PROPUNERE

Nemții vor să „confiște” Europa League » Propunerea surprinzătoare înaintată de Federația din Germania

Nemții vor să „confiște” Europa League. foto: Getty Images
Nemții vor să „confiște” Europa League. foto: Getty Images

Articol de GSP - Publicat miercuri, 10 iunie 2020 19:19

La fel ca Champions League și alte competiții interne importante, Europa League a fost blocată din cauza pandemiei de coronavirus în faza optimilor de finală. 

Finala Europa League e programată la Gdansk, în Polonia, însă nemții și-ar dori să-și asume în totalitate disputarea fazelor finale din cea de-a doua competiție europeană intercluburi.

Gazzetta dello Sport a scris astăzi despre propunerea surprinzătoarea venită din partea Federației din Germania. Nemții și-ar dori să organizeze fazele finale ale Europa League pe modelul din Liga Campionilor, însă în patru orașe diferite: Köln, Düsseldorf, Duisburg și Gelsenkirchen. 

Champions League se decide în Portugalia

După încheierea campionatelor, Liga va intra în scenă pe 4/5 august. Iar pentru a scurta turneul, programat inițial la Istanbul (a renunțat la organizare în condițiile interzicerii fanilor), se continuă cu „Final 8” și partide în manșă unică în „sferturi” și semifinale. Meciul pentru cupa cu urechi mari va avea loc pe „Estádio da Luz”, de 65.647 de locuri.

UEFA profită de infrastructura oferită de Da Luz (64.000 locuri) și José Alvalade (40.000), arene de 4 stele separate de 2 km (echipele se pot antrena și în baza lui Belenenses). Și plănuiește să împartă egal "sferturile" și semifinalele, meciul pentru trofeu fiind pe stadionul Benficăi. Turneul ar putea fi condensat în doar 11-12 zile, cu campioana stabilită, eventual, pe 22 în loc de 29 august. 

VIDEO. Meci tare în Andaluzia, chiar la reluare! Avancronica derby-ului Sevilla - Betis

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Incredibil! Atletico Madrid cere trofeul Ligii Campionilor dacă restul meciurilor nu se vor juca

Caz incredibil în Bundesliga: a renunțat la abonament deoarece favoriții „au prea mulți fotbaliști de culoare” » Replica oficială a clubului

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează