INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  FCSB

Nimeni nu o mai suportă pe FCSB! Două ipostaze inimaginabile surprinse de fotoreporterul GSP Raed Krishan

Nici la Mlada Boleslav nu au fost mulţi români care să o susţină pe FCSB FOTO Raed Krishan
Nici la Mlada Boleslav nu au fost mulţi români care să o susţină pe FCSB FOTO Raed Krishan

Articol de , , - Publicat sambata, 31 august 2019 00:00

FCSB și-a pierdut tot bazinul de suporteri, iar joi, la Guimaraes, sectorul rezervat fanilor roș-albaștrilor a arătat dezolant, în vreme ce la Praga, CFR a avut o galerie fantastică, raport de forțe care era incomparabil în deceniul trecut.

  • Adio fani! Fotoreporterul Raed Krishan a surprins, la 24 de ore distanță una de alta, două ipostaze inimaginabile în urmă cu câțiva ani: galeria numeroasă, colorată și vocală a CFR-ului la Praga versus 34 de fani blazați prezenți la Guimaraes să susțină FCSB.
     

Gigi Becali a dus clubul în cel mai jos punct în care a fost vreodată. Din 2003 și până acum. La poziția din clasamentul Ligii 1 și la eliminarea din cupele europene s-a adăugat în acest sezon încă o lovitură, una care pentru orice club care vrea să se respecte înseamnă un dezastru.

FCSB a fost părăsită aproape complet de suporteri, iar ceea ce s-a întâmplat la cele două meciuri din această săptămână, Slavia - CFR și Guimaraes - FCSB, a confirmat din plin un lucru: gruparea roș-albastră a ajuns a nimănui.


O comparație între cele două, CFR vs FCSB, din perspectiva susținerii fanilor aproape că nici nu se putea face în anii trecuți. Chiar și când CFR câștiga titluri și evolua în Champions League, media de fani a roș-albaștrilor era superioară.

Nimeni nu o mai suportă pe FCSB! Două ipostaze inimaginabile surprinse de fotoreporterul GSP Raed Krishan
34 de fani blazaţi prezenţi la Guimaraes să susţină FCSB

Iar la partidele susținute în deplasare în Europa, mai ales cât timp s-a numit Steaua, echipa a avut parte de un sprijin masiv. Indiferent că s-a jucat în Norvegia, la Stromsgodset, Trondheim sau Oslo, fie că s-a jucat în Cipru, Turcia sau Irlanda, echipa era însoțită de o masă mare de suporteri, proveniți din rândul românilor plecați la muncă în străinătate. 

Acum, FCSB a fost practic singură la Guimaraes. Sectorul rezervat galeriei trupei lui Vintilă a conținut 34 de fani! Nu toți au avut însemne roș-albastre, dar nici măcar unul nu a avut tricou, eșarfă sau un alt produs cu sigla actuală a FCSB-ului, ci cu Steaua și emblema pe care Gigi Becali a folosit-o între 2003 și 2014!

În schimb, CFR a deplasat mulți suporteri la Praga și fanii s-au comportat extrem de zgomotos și ca niște adevărați ultrași. Aproape toți îmbrăcați în tricouri replică ale clubului au scandat non-stop și au și creat spectacol în startul meciului, când au aprins câteva torțe.

Nimeni nu o mai suportă pe FCSB! Două ipostaze inimaginabile surprinse de fotoreporterul GSP Raed Krishan
Galeria numeroasă, colorată și vocală a CFR-ului la Praga

Steaua a uimit Europa pe "Bernabeu"

În urmă cu 13 ani, trupa din Ghencea stabilea un record uluitor pentru cupele europene. Strângea la un meci în deplasare nu mai puțin de 25.000 de suporteri. S-a întâmplat în toamna lui 2006, în grupele Champions League, când s-a jucat partida cu Real Madrid, în capitala Spaniei. Steaua a pierdut atunci, 0-1, cu celebrul autogol al lui Nicoliță, dar prezența impresionantă a fanilor săi a uimit, realmente, întregul continent.

Nimeni nu o mai suportă pe FCSB! Două ipostaze inimaginabile surprinse de fotoreporterul GSP Raed Krishan

Marele "Santiago Bernabeu" colorat în roșu și albastru la meciul Real Madrid - Steaua 1-0, în 2006

Nimeni nu o mai suportă pe FCSB! Două ipostaze inimaginabile surprinse de fotoreporterul GSP Raed Krishan

SPECTATORI / Printre rușinile din play-off

Nu cu mult timp în urmă, FCSB era în topul echipelor care produceau cei mai mulți spectatori într-o etapă din grupele Europa League. S-a întâmplat, de exemplu, la partida cu Copenhaga, în 2012, când au fost 48.700. Acum, la turul cu Guimaraes au asistat doar 4.200, iar asistența respectivă e printre cele mai mici dintre toate de la cele 42 de meciuri din play-off-ul actualei ediții.

MECI / SPECTATORI
Dudelange - Ararat-Armenia 2-1 2.900
FCSB - Guimaraes 0-0 4.200
Linfield - Qarabag 3-2 4.600
Suduva - Ferencvaros 0-0 5.700
Ludogoreț - Maribor 0-0 6.200
 

Fanii au fost și "acționari principali"

Au existat perioade bune în care suporterii constituiau una dintre principalele surse de venit ale clubului. De exemplu, între 2012 și 2014, perioadă în care echipa a înregistrat o medie formidabilă de peste 20.000 de spectatori pe meci, încasările din biletele comercializate la partidele de acasă au fost în jur de 10 milioane de euro!! Adică o medie de 5 milioane de euro pe sezon.

Doar la meciul cu Chelsea (foto jos), din martie 2013, jucat în optimile de finală în Europa League, clubul lui Becali a raportat 2 milioane de euro de pe urma tichetelor. 

Nimeni nu o mai suportă pe FCSB! Două ipostaze inimaginabile surprinse de fotoreporterul GSP Raed Krishan

Atunci s-a depășit cu mult capacitatea stadionului, oamenii au stat inclusiv pe scările de acces în tribune, dar și pe culoarele din spatele inelelor. În actualul sezon, FCSB nu a reușit să-și acopere, cu veniturile din bilete, nici măcar cheltuielie de organizare pentru meciurile considerate acasă.

Mâine, FCSB revine acasă, la Pitești!

Ultimul meci pe care FCSB îl va disputa înainte de întreruperea campionatului, pentru a face loc celor două partide ale României, cu Spania și Malta, în preliminariile Euro 2020, va fi cel cu Viitorul, programat mâine seară. Confruntarea e considerată pe teren propriu, dar se va juca din nou în afara Bucureștiului, la Pitești. Clubul lui Becali a susținut în Trivale, în sezonul Ligii 1 în curs, toate meciurile considerate acasă de până acum. Arena Națională e din nou funcțională, după ce a fost schimbată suprafața de joc, însă primul joc care va avea loc acolo va fi România - Spania. FCSB va reveni pe Arenă abia pe 22 septembrie, la derby-ul cu CFR Cluj.

VEZI ȘI:

CFR Cluj, misiune complicată! Prezentarea adversarelor din grupele Europa League: cum se prezintă Lazio, Celtic și Rennes

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (144)
adriann_
adriann_  •  01 Septembrie 2019, 16:18
Postat de standart pe 31 August 2019, 11:40

Pai e singura permanent atacata de institutiile statului! Toate celelalte grupari sunt sustinute de primarii, de federatie, chiar si de ministere! Poate mai putin Viitorul lui Hagi. De ce e nevoie ca cea mai importanta echipa din fotbalul romanesc sa nu mai existe? Doar ca sa mai ia parandaratu' din "privatizarea csu" generalii de astazi? Ca sa faca burleanu ce vrea? Sa fim obiectivi: a mers spre bine fotbalul romanesc de cand Steaua a fost pusa sub asalt? Nu vedeti ca prin amestecul politicului, la nivel local, central si de federatie, se darama sandramaua?

Poate e atacata de institutiile statului pentru ca de fapt fcsb e o firma creata pentru ca un puscarias sa produca bani pentru el si clanul lui? Poate pentru ca firma fcsb n-are de fapt nici o treaba cu Steaua? ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1442336789396148
Nicolae Nicolae  •  31 August 2019, 19:59
Postat de istet pe 31 August 2019, 18:54

Steaua este una indiferent de cum se numestecastazi. Nu asta este important- dar nenorocirea facuta de acest om bolnav este foartr imåortanta si arata si situatia jalnica a fotbalului romanesc! Acest om de nimic, Becali, trebuie facut sa inteleaga ca nu el este cel mai important din club. Antrenorii si proprietarii nu joaca pe teren, toate succesele sportive si/sau financiare sunt obtinute in primul rand de jucatorii de pe teren. Atotstiutorule nu ai invatat nimic de la soartea lenei si a cizmarului atotstiutor?! Ai uitat?

Nici una nici alta.ia gândește-te,daca Fc sb avea antrenor cu personalitate(ex Multescu) fără ca Oierul sa se bage,nu cumva ar fi fost exact ca la ovidiu?eu zic că da.

1442336789396148
Nicolae Nicolae  •  31 August 2019, 19:54

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (144)
Comentează