INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  ADVERSARE

CFR Cluj, misiune complicată! Prezentarea adversarelor din grupele Europa League: cum se prezintă Lazio, Celtic și Rennes

Articol de GSP - Publicat vineri, 30 august 2019 15:06

CFR Cluj a avut ghinion la tragerea la sorți de astăzi din Europa League. Ardelenii vor da piept cu Lazio Roma (Italia), Celtic Glasgow (Scoția) și Rennes (Franța), într-una dintre cele mai echilibrate grupe din competiție. 

  • Prima etapă din faza grupelor este programată pe 19 septembrie, în timp ce ultimul meci va avea loc pe 12 decembrie.
  • Primele două echipe din fiecare grupă se califică în șaisprezecimile de finală ale Europa League, în primăvară.

CFR se revede cu Celtic, echipă pe care a eliminat-o în turul III al preliminariilor Ligii, urmând să se mai dueleze cu Lazio, deținătoarea Cupei Italiei, și cu Rennes, care în ediția trecută din Europa League a fost eliminată cu greu de Arsenal în optimi (3-4 la general).

25, 90 de milioane de eurovalorează lotul CFR-ului, conform Transfermarkt

Prezentarea adversarelor: 

Lazio

Lazio a terminat sezonul trecut din Serie A pe locul 8, însă și-a salvat sezonul după cucerirea Cupei Italiei. Lazio este deținătoarea trofeului, pe care romanii și l-au trecut în palmares, cu Ștefan Radu în teren, în urma unei finale cu Atalanta, 2-0.

Cotată pe Transfermarkt la 298,55 milioane de euro, Lazio are în componența lotului câțiva jucători de mare valoare, cum ar fi portarul albanez Thomas Strakosha (cotat la 20 de milioane), fundașul Acerbi (cotat la 12 milioane), fundașul brazilian Luiz Felipe (cotat la 10 milioane), mijlocașul Luis Alberto (cotat la 28 de milioane de euro) sau atacantul Joaqin Correa (cotat la 20 de milioane de euro). Liderul incontestabil al lui Lazio e însă atacantul Ciro Immobile, cel care valorază nu mai puțin de 40 de milioane de euro. 

Lazio, una dintre echipele de tradiție ale Italiei, a fost înființată în 1900 și joacă pe legendarul stadion Olimpico. În Europa League, Lazio a fost o prezență constantă în ultimii ani, însă niciodată nu s-au apropiat de fazele finale ale competiției, abordând meciurile mai mult cu echipa de rezerve. 

Italienii revin în România după aproape doi ani, ultimul duel cu o echipă românească fiind în 2018, când au eliminat FCSB din șaisprezecimile de finală (5-2 la general). 

Echipa-tip: Strakosha - Luiz Felipe, Acerbi, Radu - Lazzari, Milinkovic Savic, Parolo, Alberto, Lulic - Immobile, Correa 
Antrenor: Simone Inzaghi

Celtic

Celtic, echipa care domină cu atâta autoritate fotbalul din Scoția, a fost eliminată din turul III al preliminariilor Champions League chiar de către CFR Cluj, dar caută acum revanșa.  

Scoțienii au două pericole majore în echipă: Primul e Odsonne Édouard, vârf, 21 de ani, francez născut în Guyana. Adus ca înlocuitor al lui Moussa Dembélé (plecat la Lyon), tânărul pentru care i s-au plătit lui PSG 10,3 milioane s-a adaptat rapid la Glasgow. Și are 34 de goluri în 81 de meciuri la alb-verzi. 

Al doilea pericol e Leigh Griffiths, care poate juca aproape orice post în faza de atac a scoțienilor. În vârstă de 28 de ani, acesta a trecut printr-o depresie cruntă.

Lotul echipei antrenate de Neil Lennon este cotat la 77,90 de milioane de euro. Cel mai valoros jucător este atacantul Odsonne Edouard, cotat la 7,5 milioane de euro

Echipa-tip: Bain - Elhamed, Ajer, Simunovic - McGregor, Brown, Ntcham, Forrest -  Christie, Edouard, Griffiths
Antrenor: Neil Lennon

Rennes

Rennes e una dintre echipele solide din Franța, iar acest lucru s-a văzut și în Europa. Anul trecut, francezii au fost eliminați cu greu de Arsenal în optimi (3-4 la general).

Anul trecut, Rennes a cucerit Cupa Franței chiar în fața colosului Paris Saint-Germain, după o finală câștigată în urma loviturilor de departajare. 

Rennes se mândrește cu un lot cotat de Transfermarkt la 117,45 de milioane de euro. Portarul Mendy valorează 9 milioane de euro fiind unul dintre cei mai bine cotați jucători ai echipei. Un alt fotbalist periculos este francezul Benjamin Bouriegeaud, cotat la 12 milioane de euro, aceeași cotă pe care de piață pe care o are și senegalezul M'Baye Niang.

Echipa-tip: Mendy - Traore, Da Silva, Gelin, Morel, Maouassa - Bouriegeaud, Camavinga, Grenier - Del Castillo, Niang 
Antrenor: Julien Stephan

Vezi și: 

GRUPE EUROPA LEAGUE // CFR Cluj joacă împotriva lui Lazio Roma, Rennes și Celtic Glasgow. Rotariu înfruntă Manchester United

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (27)
902361936563358
Schene Lucian  •  31 August 2019, 01:11

Cel mai valoros jucator de la Lazio e defapt Milinkovic Savic... un mic Zidane xD

1401192300199411
Daniel Irimescu  •  30 August 2019, 22:22
Postat de saliceanu pe 30 August 2019, 20:15

Exact gandirea asta paguboasa ne'a adus unde ne'a adus. Cultura rusinii. Sa'ti fie cica rusine ca incerci ceva!.... Suntem *** Europei pt ca gandim asa. Altii se educa...mental, fizic, emotional, si cand cresc mari la cap au curajul sa se bata cu echipe serioase. Ai nostri se bat cu propriile frici.

Bine bai Werner. Ti se va indeplini visul. Vei avea guvernul tau Dupa zeci ani. Mii de km de autostrazi de calitate. Sieg !

saliceanu
saliceanu  •  30 August 2019, 20:15
Postat de Daniel Irimescu pe 30 August 2019, 16:50

Cfr macar 4 puncte sa faca in grupa capitalista .chiar daca nu ajunge in primavara macar sa nu iasa cu 2 puncte sa se faca de rusine

Exact gandirea asta paguboasa ne'a adus unde ne'a adus. Cultura rusinii. Sa'ti fie cica rusine ca incerci ceva!.... Suntem *** Europei pt ca gandim asa. Altii se educa...mental, fizic, emotional, si cand cresc mari la cap au curajul sa se bata cu echipe serioase. Ai nostri se bat cu propriile frici.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (27)
Comentează