INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  FCSB

„Blondul de la Bârlad”, căpitanul de 18 ani al lui FCSB » A fost juniorul lui Dinamo și are un vis: „Vreau să fiu mai mare decât Pintilii!”

Ovidiu Perianu (18 ani, mijlocaș central) a fost ales căpitan de staff-ul lui FCSB pentru duelul cu Slovan Liberec din turul 3 preliminar Europa League.
Ovidiu Perianu (18 ani, mijlocaș central) a fost ales căpitan de staff-ul lui FCSB pentru duelul cu Slovan Liberec din turul 3 preliminar Europa League.

Articol de GSP - Publicat joi, 24 septembrie 2020 19:29 / Actualizat joi, 24 septembrie 2020 20:04

Ovidiu Perianu (18 ani, mijlocaș central) a fost ales căpitan de staff-ul lui FCSB pentru duelul cu Slovan Liberec din turul 3 preliminar Europa League.

Din cauza problemelor mari de lot ale roș-albaștrilor, Perianu, în mod normal un jucător care ar fi prins cu greu și banca de rezerve, a fost sigur de postul de titular în duelul decisiv cu cehii. 

Deși Florin Tănase, căpitanul obișnuit al lui FCSB, fusese testat negativ la începutul săptămânii și Pintilii spera să-l folosească azi, ultimul test a fost pozitiv. Astfel, Ovidiu Perianu a devenit o opțiune viabilă și pentru banderola de căpitan, în primul „11” trimis de Petrea în teren fiind nu mai puțin de 3 jucători care au semnat cu FCSB chiar în ziua confruntării cu Liberec: Enache, Caiado și Karanovic.

Fost junior al lui Dinamo

Perianu e un mijlocaș central care abia ce a împlinit 18 ani în luna aprilie. FCSB l-a luat gata format de la un club bucureștean care a început în ultima vreme să producă fotbaliști cu un real potențial. Este vorba despre Regal Sport, o academie care are o colaborare oficială cu Atletico Madrid! Cei de la Regal l-au ochit pe Perianu la Dinamo, unde puștiul ajunsese în 2013.

„La selecționarea copiilor, din 20 câți eram înscriși pentru a da probe la Dinamo, antrenorul le-a zis părinților că rămâne unul singur, «blondul de la Bârlad», adică eu. Erau copii de la Academia Dani Coman, însă doar eu am fost selecționat. Am jucat jumătate de an la Dinamo și apoi cei de la Academie m-au remarcat chiar într-un meci direct", a povestit Perianu, în 2019, pentru Vremea Nouă.

„Vreau să fiu mai mare decât Pintilii!”

După finalul partidei din sezonul trecut cu Gaz Metan Mediaș (1-0), Perianu afirma că vrea să-l depășească pe Mihai Pintilii, fostul căpitan al lui FCSB, în prezent delegatul roș-albaștrilor.

Mă simt bine, dar trebuie să rămân cu picioarele pe pământ, să-mi văd de treaba mea. Pintilii îmi dă sfaturi, mă ajută mult, e mentorul meu, îi mulțumesc cu această ocazie. Îmi doresc să ajung mult mai mare decât el

Ovidiu Perianu (26 iulie)

60.000 de euroa costat-o pe FCSB aducerea lui Perianu de la Academia Atletico Madrid

FCSB - Slovan Liberec » Echipele de start

FCSB (4-3-3): Straton - Enache, Soiledis, Cană, Panțîru - Șut, Simion, Perianu - Caiado, Karanovici Ad. Petre
Rezerve: Udrea, R. Ion, Pantea, Horșia, Botezatu, Oct. Popescu, Ardelean
Antrenor: Toni Petrea

Slovan Liberec (4-2-3-1): Nguyen - Koscelnik, Kacharaba, Tijani, Mikula - Beran, Hromada, Mara, Peaek - Helal, Mosquera
Rezerve: Knobloch, Jugas, Rabusic, Matousek, Rondic, Fukala, Chalus
Antrenor: Pavel Hoftych

Citește mai multe știri de actualitate:

FCSB, aproape de o nouă lovitură! Gigi Becali, discuții pentru un câștigător al Cupei Africii

DJURGARDEN - CFR CLUJ, liveTEXT de la 20:00

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
424897461037738
Nicu Valentin Vasiliu  •  25 Septembrie 2020, 13:23
Postat de oumuamua pe 25 Septembrie 2020, 00:03

O sa fii un alt ratat gigist!

cati ani ai prietne ??

parpalache
parpalache  •  25 Septembrie 2020, 06:20

Si Annamaria ramane in fcsb!Ea a fost cea mai buna jucatoare!Ea s-a milogit la finul Contra- sa-i dea dezlegare lu Straton pentru fcsb- si tot ea a sarit si i-a dat stapanului, cei mai buni doi jucatori de la Hermanstadt!S-o pupe in tatuaj!

oumuamua
oumuamua  •  25 Septembrie 2020, 00:03

O sa fii un alt ratat gigist!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează