INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  EUROPA LEAGUE

Pierdem organizarea finalei Europa League din 2012? Află de ce!

Articol de GSP - Publicat joi, 22 octombrie 2009 00:00

Există riscul ca Stadionul Naţional să nu poată găzdui finala UEFA Europa League, în 2012, dacă Primăria Capitalei nu face comandă şi nu plăteşte, până la sfârşitul anului, un avans de cel puţin cinci milioane de euro pentru acoperişul retractabil, a avertizat viceprimarul Mircea Raicu.

Raicu a precizat că există doar trei firme care produc acest tip de acoperiş şi doar una singură care îl montează, în condiţiile în care, în lume, se mai construiesc în prezent şase astfel de stadioane.

Chiar în cazul în care se face comanda la timp, stadionul tot nu va fi finalizat până în luna ianuarie 2011, aşa cum anunţase primarul general Sorin Oprescu, ci cel mai probabil lucrările se vor termina în aprilie-mai 2011, pentru că municipalitatea a întârziat finanţarea, a mai adăugat viceprimarul Raicu.

În luna octombrie, Primăria Capitalei a semnat actul adiţional prin care Stadionul Naţional va avea acoperiş retractabil, costurile acestuia fiind de circa 20 milioane euro, potrivit edilului-şef Sorin Oprescu. Oprescu a precizat atunci că stadionul este finalizat în proporţie de circa 50%, el putând fi gata până la finele anului viitor.

Edilul şef a mai precizat că, anul acesta, primăria va asigura o finanţare de 85 milioane lei din cele 200 milioane necesare, restul sumei urmând a veni de la guvern. Oprescu a mai spus că o problemă care trebuie rezolvată va fi amenajarea spaţiilor comerciale de la stadion, în acest sens urmând să invite specialişti de la stadionul din Frankfurt, folosit ca model pentru cel din Bucureşti.

O altă problemă este aceea a celor 3000 de locuri de parcare din apropiere, pentru că o parte din terenul pe care ar urma să fie construite cele două parcări turn este privat.

Lucrările la viitorul Stadion Naţional au început în toamna lui 2007, când, după un meci de fotbal România-Albania, a fost demontată simbolic o gradenă. Noua arenă va găzdui, în 2012, finala UEFA Europa League - fosta Cupă UEFA.

NewsIn

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (19)
 •  23 Octombrie 2009, 00:05

Africa de Sud este considerata de noi ca fiind din lumea a treia,dar nu si de cei ce stiu ce are aceasta tara.In primul rand diamantele sunt mai scumpe decat oile noastre.Doar mafia e aceeasi,dar au respect fata de lume.Uitati-va la declaratiile ciobanului.El crede ca angajatii lui sunt precum sclavii.In Africa de Sud cuvantul s.clav a disparut.

 •  22 Octombrie 2009, 23:59

Cu cateva zile inainte am spus ca Primarul a fost doctor si nu se pricepe la constructii.Stadionul Aviva,are deja 80% din acoperis terminat si tot se tem ca nu termin la timp.In Dublin va fi finala UEFA 2011,dar nu cred ca va fi intarziere.La noi,mafia e prea mare si asta ne va costa toata viata.

 •  22 Octombrie 2009, 15:55

Africa de Sud tara de "lumea a treia"... Asta-i cea mai tare faza de azi...

Vezi toate comentariile (19)
Comentează