INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  RAPID - LEGIA VARŞOVIA, JOI, 22:05, PROTV ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Rapid şi Legia se vor reîntîlni într-un meci european, la Bucureşti, după exact 40 de ani: "I-am zăpăcit, uitaseră drumul spre vestiar"

Articol de , - Publicat miercuri, 19 octombrie 2011 00:00 / Actualizat marti, 18 octombrie 2011 23:22

Rică Răducanu şi Liţă Dumitru, ambii pe teren în 1971, rememorează partida la finalul căreia alb-vişiniii s-au impus cu 4-0


Coincidenţă stranie înaintea partidei de joi! În urmă cu 40 de ani, la doar o zi distanţă, meciul de acum se dispută pe 20 octombrie, acela a fost pe 19, Rapid o întîlnea pe Legia Varşovia la Bucureşti, pe fostul "23 august", pe locul actualului Naţional Arena. Rapidiştii se aflau la al patrulea sezon în cupele europene, iar meciul conta pentru turul doi al Cupei UEFA.

Conduşi de pe bancă de Bazil Marian, giuleştenii i-au spulberat atunci pe polonezi, cîştigînd cu 4-0, după ce în minutul 30 tabela arăta deja 3-0! Golurile Rapidului au fost reuşite de Daniel Ene şi Sandu Neagu, ambii cîte o dublă.

Rică Răducanu, driblerul :)
"I-am luat tare de la început, îi ameţiserăm, nu mai ştiau de ei. Îmi aduc aminte că meciul a fost atît de uşor că puteam să le dăm şi 10. În repriza a doua, eu începusem să driblez, i-am ridiculizat, şi voiam să urc la cornere să dau gol, dar nu m-a lăsat nea Marian. La final, nu găseau vestiarul. Am vrut să facem schimb de tricouri cu ei, dar cînd au văzut ce bumbac prost era şi că sigla era prinsă cu ac de siguranţă, ne-au lăsat cu mîna întinsă. În retur, la ei, am tremurat puţin. În minutul 10, eram conduşi cu 2-0 şi asta din cauza mea. Îmi dăduse masorul cu Revulsin şi mă ardea în zona inghinală, săream în poartă ca un maimuţoi. Bine că s-a terminat aşa", şi-a amintit Rică Răducanu.

Colegul său de atunci, Liţă Dumitru, rememorează: "Aveam superechipă atunci, o eliminaserăm pe Napoli. Păcat că apoi am dat de Tottenham, ne-au bătut şi în Anglia, şi la Bucureşti".


"După ce am eliminat-o pe Legia, începuserăm să visăm. Ne-a prins Tottenham şi ne-a omorît. Fanii noştri erau optimişti şi înaintea meciului scandau: «Vrei, nu vrei, tot te-nham!». Degeaba!"
Liţă Dumitru, fost mijlocaş Rapid

"Joi, aş fi mulţumit şi cu un 1-0 pentru că Rapidul nu mai are oameni de gol. Dacă ar juca acum Sandu Neagu, Dumnezeu să-l ierte!, aş fi sigur că-i batem pe polonezi la scor"
Rică Răducanu, fost portar Rapid

"Nu vreau să-mi amintesc acel meci. Am luat trei goluri uşoare în prima jumătate de oră şi antrenorul m-a schimbat în minutul 32. A fost un adevărat coşmar!"
Jan Tomaszewski, portarul de atunci al Legiei

Echipa Rapidului de atunci:
Rică Răducanu - Ion Pop, Sandu Boc, Culae Lupescu, Gh. Codrea - C. Dinu, Ion Dumitru, Năsturescu, D. Ene - Sandu Neagu, Angelescu (Codreanu, 30)
Antrenor: Bazil Marian

Playtech: Doliu în lumea fotbalului. A murit electrocutat în baie, din cauza telefonului mobil


Comentarii (19)
shumi.gol
shumi.gol  •  20 Octombrie 2011, 02:23
Postat de vladutz13 pe 19 Octombrie 2011, 08:23

mama nene, numai mesajele analfabetilor sunt votate??? nici nu mai stiu care sunt ironice, si care sunt de-a binelea :)) Eu sunt stelist, dar sper sa fie scorul la fel si joi... o sa incerc chiar sa merg pe stadion

Sa ne sustii echipa.

shumi.gol
shumi.gol  •  20 Octombrie 2011, 02:23
Postat de vladutz13 pe 19 Octombrie 2011, 08:23

mama nene, numai mesajele analfabetilor sunt votate??? nici nu mai stiu care sunt ironice, si care sunt de-a binelea :)) Eu sunt stelist, dar sper sa fie scorul la fel si joi... o sa incerc chiar sa merg pe stadion

Toate-s ironice, daca alea se pot numi ironii, dar e unul singur cu mai multe conturi, sunt sigur. Te asteptam pe stadion sa ne sustii.

shumi.gol
shumi.gol  •  20 Octombrie 2011, 02:19
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Dar nu vezi ca aceste comentarii sunt cele mai votate? Asta arata cam ce nivel de educatie al oamenilor este prin tara noastra.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează