INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  RAPID VIENA - FCSB, JOI, 21:30, PRO TV, GSP.RO

RAPID VIENA - FCSB // Nicolae Dică scoate asul din mânecă! Așa ar putea arăta primul "11" în meciul din Austria

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat miercuri, 22 august 2018 09:00

FCSB înfruntă joi Rapid Viena în play-off-ul Europa League. Nicolae Dică are în plan să înceapă meciul de mâine cu puştiul de 19 ani Olimpiu Moruțan în locul suspendatului Florin Tănase.

  • Rapid Viena - FCSB e joi, de la 21:30, liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe Pro TV.

Trei mari absenţe va avea FCSB în turul cu Rapid Viena, de mâine, din capitala Austriei. Momcilovici e acidentat, iar Morais şi Tănase sunt suspendaţi. În privinţa postului de fundaş stânga, Dică a rezolvat repede dilema.

De fapt, l-a ajutat Gigi Becali. A fost cumpărat Alexandru Stan, care a şi fost folosit în acea poziţie la meciul cu Sepsi, tocmai pentru a bifa 90 de minute înaintea debutului în Europa League în tricoul roş-albastru.

Moruţan în spatele lui Gnohere

Mult mai greu de ales e înlocuitorul lui Florin Tănase. Iar Dică pregăteşte titularizarea lui Olimpiu Moruţan! Prestaţiile constant bune pe care fostul mijlocaş al Botoşaniului le-a avut în tricoul FCSB l-au determinat pe antrenor să ia extrem de serios în calcul ca el să fie prezent în garnitura de start. În plus, s-ar plia perfect pe un eventual joc de contraatac mâine seară.

A jucat în toate meciurile

Moruţan e singurul fotbalist de câmp din lot care a jucat în absolut toate cele 9 meciuri oficiale ale sezonului. A fost de numai 3 ori titular şi de două ori integralist, dar în restul jocurilor a fost introdus pe parcurs.

Niciun alt fotbalist nu deţine acest record, Planici şi Tănase, care jucaseră până la ultima etapă de Liga 1 toate partidele, au absentat la confruntarea cu Sepsi: sârbul a fost menajat, iar atacantul a fost accidentat. 

Fără el, FCSB marchează greu!

E tânăr, n-are experienţă, n-a jucat multe meciuri ca titular, iar integralist a bifat numai două confruntări, dar cifrele randamentului FCSB în cele 9 meciuri de până acum indică în mod clar că atât timp cât a lipsit din echipă Moruţan, trupa lui Dică a avut dificultăţi majore în a schimba tabela. Iar raportul minutelor jucate de Moruţan versus cele în care Moruţan n-a fost în echipă e aproape egal: 417 vs 393! Iar diferenţa de goluri e mare: 70% din cele 20 de reuşite au venit cu Moruţan în teren!

FCSB cu Moruţan pe teren: un gol la 30 de minute

FCSB fără Moruţan: un gol la 65 de minute

5goluri a produs Moruţan în tricoul FCSB: a marcat de 3 ori şi a oferit două assisturi

1 e numărul jucătorilor de 19 ani din lotul lui Rapid Viena, stoperul turc Mert Muldur, care în sezonul trecut a bifat două meciuri, iar în cel actual are tot două jocuri

Există şi varianta Florinel Coman

Dacă Dică va renunţa la ideea de a-l titulariza pe Moruţan, ar putea apela la varianta Florinel Coman în primul "11". În acest caz, Teixeira ar trece în mijlocul terenului şi ar evolua în spatele lui Gnohere, în vreme ce Coman ar juca în banda stângă. E puţin probabil însă să se ajungă la această strategie în condiţiile în care Dică l-a folosit duminică pe Coman toate minutele în confruntarea cu Sepsi, în timp ce oamenii de bază, pe care îi pregăteşte pentru confruntarea cu Rapid Viena, fie au fost menajaţi, fie au evoluat câte 45 de minute.

Cum ar putea arăta echipa la Viena:

Bălgrădean - R. Benzar, Planici, Bălaşa, Al. Stan - Pintilii, L. Filip - Man, Moruţan, Teixeira - Gnohere

Vezi și: Mihai Stoica trage un semnal de alarmă înaintea plecării în Austria: "Măcar asta merităm și noi!"

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (20)
cipinho79
cipinho79  •  22 August 2018, 18:00

mi-e greu sa cred ca FCSB va pierde cu Rapid Viena, din ce i-am vazut sunt mult mai putin agresivi decat croatii si mai putin tehnici, chiar daca in campionat inscriu mult, e doar fiindca in Austria se dau de la 3 goluri in sus pe meci, iar in turul precedent au avut norocul sa joace tot cu o echipa dintr-un campionat bogat in goluri, cu Slovan care ia frecvent 1-2 goluri pe meci de la aproape oricare echipa din campionatul slovac.

2062987317304056
Marcel Cluj  •  22 August 2018, 13:14

Aveti o valoare acolo si care e si in forma....MORUTAN ....... si va bateti joc de el ca sa il scoateti pe tusa ! pai daca va da 2-3 calcaie si braziliene va umple un stadion de 55.000 de locuri si voi continuati sa jucati cu jucatori care fug de minge ??????

cetateanul_surmenat
cetateanul_surmenat  •  22 August 2018, 13:04
Postat de Danut Ognean pe 22 August 2018, 12:10

infrangere placuta fcsb-eilor

Bai *** ***, voi cu cine jucati din postura de campioni ai play out-ului? Cu Knatspirnuffelag? Iar ne-ai aratat ce poti, de-aia esti unitatea de masura....

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează