INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  RAPID VIENA - FCSB, JOI, 21:30, PRO TV, GSP.RO

RAPID VIENA - FCSB // UEFA a anunțat cine va arbitra: un profesor de religie

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 22 august 2018 09:19

FCSB înfruntă joi, în Austria, Rapid Viena în play-off-ul Europa League. Meciul începe de la 21:30, liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe Pro TV. 

UEFA l-a delegat la turul din Austria pe scoțianul William Collum, 39 de ani.

"Willie", așa cum este strigat în Scoția, a apărut pe lista federației din țara natală în ianuarie 2000. A început arbitrajul de la numai 13 ani, iar în 2004 a fost promovat în prima categorie. Din 2006 este arbitru FIFA. Șase ani mai târziu a urcat în categoria Elite.

După un meci din 2012 în Cupa Ligii între Celtic și Kilmarnock, 0-1, "centralul" meciului de joi seară dintre Rapid Viena și FCSB a primit amenințări cu moartea prin e-mail. Poliția a preluat cazul și a făcut o anchetă pentru depistarea persoanelor. S-a descoperit că una dintre ele era chiar o elevă de la o școală la care el preda!

Collum e profesor de religie la Cardinal Newman High School din Bellshill. "Sunt o persoană creștină. Nu cred că cineva îmi poate pune la îndoială vreodată onestitatea", spune William.

În ultimul sezon de Champions League, Collum a primit meciuri importante de la UEFA: Napoli - Feyenoord, Barcelona - Olympiakos sau Bayern Munchen - Sevilla. În plus, s-a aflat la centru și la un superamical, partida Germania - Spania. Collum acordă, în medie, patru cartonașe galbene pe meci și un penalty la patru partide.

1 singur meci internațional al celor de la Rapid Viena a mai condus până acum Collum, în turul 3 preliminar al Champions League: Rapid - Ajax 2-0, în sezonul 2015-2016

Partide "românești" conduse de Collum

Citește și: Mihai Stoica trage un semnal de alarmă înaintea plecării în Austria: "Măcar asta merităm și noi!"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
andrei.f
andrei.f  •  22 August 2018, 11:09

Arbitrul popă, adversarii, tot creştini, oare cu cine va ţine ăl de sus ? Gigi, eu zic să pui să joace jucătorii la nivelul salariului, e mai sigur !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează