INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  OSMANLISPOR - STEAUA 2-0

Reghe, "demis" în direct la TV » Cum și-a umilit Becali antrenorul: de acum se bagă și la tactică, nu doar la primul 11

Reghecampf a rămas fără o parte din atribuții după eșecul cu Osmanlispor
Reghecampf a rămas fără o parte din atribuții după eșecul cu Osmanlispor

Articol de - Publicat sambata, 17 septembrie 2016 00:00

Becali l-a călcat în picioare ieri, la DigiSport, pe antrenorul său, căruia i-a transmis că de aici înainte îi va face şi tactica, nu doar primul 11.

Eşecul de la Ankara aruncă în aer situaţia de la Steaua. Practic, la mai puţin de 12 ore de la terminarea jocului din Turcia, Gigi Becali a dat afară antrenorul. Reghecampf e în continuare, în acte, tehnician al roş-albaştrilor, însă după atacul violent de care a avut ieri parte, antrenorul nu mai decide mare lucru la echipă.

Gigi a "ieşit" la tablă

Patronul a intrat în direct la DigiSport, iar declaraţiile sale au fost de fapt un atac lansat într-o singură direcţie: Reghecampf. A început prin a-i reproşa în mod direct modul în care a gândit strategia de joc pentru confruntarea cu Osmanlispor.

"Asta e echipă care să ne bată? S-a întâmplat să ne bată pentru că... aşa s-a întâmplat. De fapt, vă spun şi de ce. Fiindcă a greşit Reghe, asta în primul rând! El a crezut că joacă 3-4-3, dar a jucat, de fapt, 5-1-3-1. Când joci ce a jucat el, tot timpul trei jucători nu participă la joc. Fundaşii ăia centrali nu participă. Când joci cu patru nu participă doi, dar ai opt în plus. Noi nu aveam centru de greutate, nu aveam coloana vertebrală a echipei. Nu avea decât un mijlocaş central, pe Bourceanu" a fost analiza tactică a lui Gigi.

Ce îi mai rămâne lui Reghe de făcut

Apoi, Becali a anunţat public că Reghecampf nu mai are voie nici să joace tactica pe care o gândeşte. Aceasta va fi tot a patronului, aşa cum e şi alcătuirea formaţiei de start. A spus-o tot Becali, ieri, răspicat: "Nu se mai greşeşte echipa de acum, că eu nu stau ca să dorm, că de aia sunt proprietar! Nu componenţa primului 11 m-a nemulţumit, ci cum au fost ei distribuiţi pe teren. Dacă îl juca pe Aganovici mijlocaş central nu era nicio problemă. Dar spune-i lui Aganovici să stea în centru, ca să am coloana, că dacă am coloana ruptă nu pot să joc fotbal!".

Traduse, vorbele lui Becali înseamnă că atribuţiile lui Reghecampf au fost diminuate dramatic. Practic, ceea ce îi va mai rămâne tehnicianului va fi să conducă şedinţele de pregătire, unde patronul n-a avut niciodată pretenţia să participe.

Becali are dreptate: s-a jucat un sistem halucinant

Ceea ce a spus ieri patronul Stelei, despre modulul tactic arătat de echipa roş-albastră, e acoperit de realitatea aşezării pe care a avut-o vicecampioana României la Ankara. Reghe a folosit 3 stoperi, Tamaş, Moke şi Toşca, în faţa lor l-a postat pe Bourceanu, iar pe benzi, la mijloc, Enache şi Aganovici aveau şi rol ofensiv, şi defensiv şi pe care Becali i-a considerat, pe bună dreptate, mai degrabă fundaşi. Apoi, veneau alţi 3 mijlocaşi ofensivi, Popa, Boldrin şi De Amorim, iar în faţă, ca atacant, Golubovici. Pe scurt, un original 3-3-3-1!

Aşezarea Stelei joi seară
Niţă - Tamaş, Moke, Toşca - Enache, Bourceanu, Aganovici - Popa, Boldrin, De Amorim - Golubovici

De ce se pricepe la fotbal :)

După ce l-a umilit în direct, Becali a argumentat şi de ce are capacitatea de a decide inclusiv ce tactică să joace echipa sa.

"Cât de prost şi de dobitoc să poţi fi să activezi 15 ani într-o activitate şi să nu înveţi nimic? Înseamnă că eşti prea prost, iar eu prea prost nu sunt. Poate or zice unii că nu mă duce mintea, dar chiar idiot să fiu 15 ani într-o activitatea şi să nu învăţ nişte lucruri?!

Iar când ai inteligenţă şi ai har, poţi să prinzi mai repede ca specialiştii. Eu am învăţat de la Hagi aşa: prima dată trebuie să formezi coloana vertebrală, centrul de greutate. Cei doi fundaşi centrali să fie puternici, cei doi mijlocaşi să fie puternici şi atacantul să fie puternic şi după aia construieşti", a mai declarat Becali la DigiSport.

S-a păcălit şi în primul mandat

Nu e prima dată când Reghecampf încearcă să inoveze şi să surprindă cu un sistem total ieşit din comun faţă de ce era obişnuită echipa. În primul an din precedentul mandat, la meciul cu Stuttgart de la Bucureşti, Reghe a aşezat echipa în sistemul 3-4-3, deşi până la acel meci se jucase numai 4-2-3-1 sau 4-4-2.

Rezultatul? În minutul 31 era 4-0 pentru nemţi. Moment în care Reghecampf a fost obligat să renunţe la strategia lui: a scos un stoper, l-a introdus pe Mihai Costea şi a revenit la un modul cu 4 apărători. Ultimele 60 de minute s-au terminat egal, 1-1. Final, 1-5!

L-a copiat pe Pep

Un alt lucru care a surprins în maniera lui Reghecampf de a crea o tactică pentru echipa sa a fost la derby-ul cu Dinamo, din acest sezon. Meciul s-a jucat la câteva zile după eşecul, 0-5 cu Manchester City.

Antrenorul Stelei s-a inspirat din ce a văzut la Guardiola şi în Derby de România a încercat să-l copieze pe Pep: le-a cerut celor doi fundaşi laterali, Enache şi Momcilovici, să intre mult în centru şi să devină mijlocaşi centrali. Şi de această dată, ideile lui Reghe n-au produs nimic: Steaua n-a reuşit să-şi bată marea rivală. S-a terminat 1-1.

Moke, titularizat de Gigi

Chiar şi alcătuirea primului 11 la Ankara a fost influenţată în mod direct de Becali. Moke a jucat stoper fiindcă a fost dorinţa expresă a patronului. Gigi a avut această dorinţă după ce Dumitru Dragomir i-a transmis, public, dar şi în discuţiile dintre ei, că "dacă Steaua îl pune pe Moke fundaş central, atunci îl va vinde pe o sumă-record".

În România, Moke a evoluat numai mijlocaş central. Mai mult, în Spania, la Burgos a evoluat tot mijlocaş central şi chiar al doilea atacant în câteva partide. Dar nu stoper, însă Reghecampf s-a conformat şi l-a titularizat ca stoper.

Moke la Voluntari

Sezonul Meciuri jucate Meciuri ca stoper Meciuri ca mijlocaş central
2015-2016 15 - 15
2016-2017 6 - 6

Deţine umilinţele istorice

Cu Reghecampf antrenor, Steaua a înregistrat cele mai ruşinoase 3 înfrângeri acasă, în cupele europene:

Sezonul Competiţia Meciul
2012-2013 Grupe Europa League Steaua - Stuttgart 1-5
2013-2014 Grupe Champions League Steaua - Chelsea 0-4
2016-2017 Play-off Champions League Steaua - Manchester City 0-5

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (96)
caminero
caminero  •  18 Septembrie 2016, 20:38
Postat de sadiku pe 17 Septembrie 2016, 12:36

Greu la deal fara magarii ( Avram si Gaman )

Păi stai, nu era Luțu măgarul de călărit și Duckadam măgarul de samar?!? parcă așa a fost la muntele Athos ... :D :D :D

ares2024
ares2024  •  17 Septembrie 2016, 20:05

Bv. reghe, *** !!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

gametable08
gametable08  •  17 Septembrie 2016, 19:17

Umilinte istorice e clar ca jurnalistul e dinamovist cand te bate o echipa cu un buget de 20 30 ori mai mare aia nu mai este umilinta,este un adevar .am batut chelsea despre asta de ce nu se aminteste? pai chelsea ce buget are? e cum ai pune sa se intreaca un bmw cu o dacie.umilinte istorice :)) vai de capul vostru.

Vezi toate comentariile (96)
Comentează