INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  RENNES - CFR CLUJ

RENNES - CFR CLUJ // Îngrijorare la adversarii CFR-ului: ar putea avea doi jucători de 16 ani printre titulari! Și eșecurile se leagă!

Articol de - Publicat miercuri, 23 octombrie 2019 13:39

Rennes, adversara CFR-ului din grupele Europa League, are probleme înaintea meciului contra campioanei României. 

  • CFR Cluj joacă joi, 24 octombrie, în deplasare, meciul cu Rennes din cadrul grupelor Europa League. Meciul este programat de la ora 22:00 și va fi transmis pe TV Digi Sport, TV Telekom Sport, Look Plus și liveTEXT pe GSP.ro.

Rennes nu a mai învins din 25 august. „Avem o problemă mentală”, spune căpitanul Da Silva. Antrenorul bretonilor ar putea începe meciul cu adolescenții Bonet și Camavinga 

Francezii au probleme și de lot, nu doar de joc și rezultate. Tocmai s-a accidentat și portarul de rezervă, Romain Salin, cel care a apărat în octombrie, după leziunea suferită de titularul Édouard Mendy la genunchi. 

Antrenorul Julien Stéphan speră ca Mendy, absent la ultimele două meciuri, să poată juca mâine, în fața Clujului. Altfel, va fi obligat să-l folosească pe cel de-al treilea goalkeeper: Pépé Bonet, care are doar 16 ani și opt luni. 

Cea mai mare cotă o are un adolescent

Tehnicianul bretonilor, foarte tânăr și el, doar 39 de ani, ar avea astfel doi fotbaliști de 16 ani în formula de start. Mijlocaș defensiv e Eduardo Camavinga, 16 ani și 11 luni. Puștiul e considerat un mare talent. De altfel, Camavinga are cea mai mare cotă de piață din lotul lui Rennes, potrivit transfermarkt.de: 20 de milioane de euro. 

Născut în Angola, dar având cetățenie congoleză, vrea să joace pentru Les Bleus. Și va obține în curând și pașaportul francez. 

„Adversarii ne-au mâncat la dueluri” 

Însă lipsa de experiență se vede la Rennes. După un start foarte bun, cu trei victorii în primele trei etape (1-0 la Montpellier, 2-1 cu PSG și 2-0 la Strasbourg), formația lui Julien Stéphan nu a mai câștigat niciun meci, în nicio competiție. Nu a mai învins pe nimeni de două luni, din 25 august! Ultima înfrângere, 2-3 cu Monaco, în campionat. 

„În prima repriză, adversarii ne-au mâncat la dueluri”, descrie căpitanul Damien Da Silva jocul de la Monte Carlo, explicând: „Nu sunt probleme fizice, e o problemă mentală. Nu suntem pierduți, dar nu suntem acolo unde vrem să fim”.  

9 meciurila rând fără victorie are Rennes: 5 înfrângeri (4 în campionat, una în EL) și 4 egaluri (3 în campionat, unul în EL)

7 goluria marcat Rennes în ultimele nouă partide în toate competițiile, apărarea sa cedând de 12 ori

„Trebuie să fim uniți. Dacă joacă fiecare pentru el, va fi chiar complicat” - Damien Da Silva, căpitan Rennes 

„Vreau să-i adun pe băieți. Am energie, simt că am forța să opresc această cădere” - Julien Stéphan, antrenor Rennes 

Patron e al treilea cel mai bogat francez 

François-Henri Pinault, 57 de ani, soțul actriței americane Salma Hayek, este proprietarul lui Rennes, preluând clubul de la tatăl său, François (83 de ani), cel care a făcut aproape întreaga avere.  

Potrivit ultimului clasament Forbes, FHP și familia sa au 26,1 miliarde de euro, fiind pe locul 3 printre cei mai bogați francezi și pe 30 în lume.  

VIDEO // MATCH PREVIEW RENNES - CFR CLUJ

VEZI ȘI:  

RENNES - CFR CLUJ // Corneliu Papură șochează: „CFR nu face decât să se apere și să arunce mingi lungi în față. Voi fi fanul lui Rennes”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează