INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  RENNES - CFR CLUJ

RENNES - CFR CLUJ // VIDEO INTERVIU Adrian Păun: „Trebuie să fiu mai calm, altfel am de pierdut” + De ce nu merita convocarea la echipa națională

Articol de - Publicat marti, 22 octombrie 2019 09:41

Adrian Păun (24 de ani) a mărturisit că nu avea de ce să fie convocat de Cosmin Contra la națională și-și asumă eroarea în urma căreia a fost suspendat 3 etape. 

  • CFR Cluj joacă împotriva francezilor de la Rennes, în deplasare, joi, 24 octombrie, de la ora 22:00, în cadrul grupelor Europa League. Partida va fi transmisă pe TV Digi Sport, TV Telekom Sport, Look și liveTEXT pe GSP.ro.

Un oltean a contribuit decisiv la victoria CFR Cluj împotriva echipei Olteniei. Adrian Păun, din Drăgășani (Vâlcea), a fost introdus pe teren în minutul 26, l-a deposedat pe Acka și i-a pasat lui Traore la deschiderea scorului cu U Craiova (2-0), iar la final și juveții, și Dan Petrescu au afirmat public că apariția pe gazon a lui Păun a schimbat tot jocul și a decis victoria ardelenilor. 

Înaintea plecării spre Rennes pentru meciul despre care Dan Petrescu a zis că o remiză sau o victorie ar aduce CFR mai aproape de primăvara europeană, Adiță Păun a oferit un interviu Gazetei Sporturilor. 

- Adi, toată lumea te-a lăudat după meci, tu cum te simți? 
- Era o presiune mare pe noi, trebuia să învingem, bine că am terminat pe primul loc la finalul turului. Mă bucur că am intrat bine în meci, că am făcut ceva ce a ajutat echipa mea, iar dacă și adversarii m-au lăudat, atunci mi-am făcut meseria cum trebuie. 

- Se simțea presiunea după eșecul de la Viitorul? Te întreb fiindcă în 8 din cele 13 etape voi ați fost pe locul 1. 
- Se simte, se simte, mai ales că pierduserăm două meciuri la rând, la Glasgow și la Constanța, iar acest detaliu la CFR nu s-a întâmplat în ultimii ani. 

„Intră și Dinamo în cursă” 

- Cine poate opri CFR Cluj din drumul spre al treilea titlu consecutiv? 
- Mai sunt multe etape, mai sunt multe echipe bune în față. Viitorul, Craiova, chiar dacă a pierdut cu noi, cu siguranță se vor bate la campionat, n-o exclud nici pe FCSB. Nu e doar o echipă care se va lupta la titlu. Văd că şi Dinamo este în ascensiune... 

- Vezi Dinamo luptându-se cu voi? Te întreb fiindcă și George Țucudean ne spunea același lucru. 
- Da, da, la cum au jucat „câinii” în ultimele meciuri, chiar se pot bate pentru primele locuri. Plus că mai sunt două puternice, Astra și Gaz Metan, ce pot încurca pe oricine. 

- Se mai poate o minune în Europa League? 
- Noi sperăm în mai multe minuni. Cred că putem veni cu un punct, cel puțin, dacă nu chiar victoria, din Franța. 

- Te-a dezamăgit că nu ai fost convocat la echipa națională pentru acțiunea cu Feroe și cu Norvegia? Ai apucat să vorbești cu Cosmin Contra? Tot vine la meciuri aici, la Cluj. 
- N-am vorbit cu dânsul. Ținând cont că n-am jucat trei meciuri din cauza suspendării, nu avea de ce să mă cheme, n-am cum să fiu supărat, a fost greșeala mea și mi-o asum. 

„La fotbal se înjură” 

- Ai învățat ceva din acel episod de la finalul partidei cu Astra? Ai avut o reacție dură la adresa arbitrilor și te-ai ales cu 3 etape de suspendare. 
- Pff, mai întrebi? Cu siguranță, am învățat, trebuie să fiu mai calm, fiindcă altfel am doar de pierdut și nimic de câștigat. 

- Vezi România la Euro 2020? 
- Da, cu siguranță. Acel gol luat cu Norvegia în minutul 90 ne-a mai diminuat din șanse, însă cred că vom juca la turneul final. 

- Și tu ai de-a face cu un antrenor vulcanic, Dan Petrescu. Ai auzit să te fi înjurat vreodată? Fac trimitere către episodul cu Cosmin Contra și cu George Pușcaș de la națională? 
- N-aș vrea să comentez acest subiect, a fost tensiune mare pe seama lui. La meci e tensiune, sunt reacții, dar apoi și-a cerut scuze și relația dintre cei doi cred că a rămas bună. 

- Dar la voi se înjură? 
- (râde) La fotbal, fără nervi, fără să se mai scape o înjurătură... Eu n-am văzut sau auzit de vreun fotbalist, de vreun antrenor căruia să nu-i mai scape câte un cuvânt mai altfel. Apoi, dacă toată lumea cade la pace și lasă vorbele acolo, în teren, atunci totul e în regulă.  

1,3 milioane de euroeste cota lui Păun, conform transfermarkt, cea mai mare din punct de vedere personal

6 goluri și 6 assist-uria strâns mijlocașul în acest sezon în 19 meciuri jucate în toate competițiile

8 etapea strâns CFR Cluj, din cele 13 de până acum, pe locul 1 al clasamentului

VIDEO // MATCH PREVIEW RENNES - CFR CLUJ

VEZI ȘI:

DINAMO // EXCLUSIV Dan Nistor nu se teme de meciurile de foc ale „câinilor”: „Vreau să luăm 7 puncte cu Viitorul, Craiova și CFR!”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
cfrinho
cfrinho  •  22 Octombrie 2019, 11:59

Un jucator profund nedreptatit si de Dan Petrescu si de Contra. Tine-te tare, Adi, vine si momentul tau, nu-ti pierde rabdarea!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează