INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  STEAUA - EKRANAS, AZI, 20:30, PROTV ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Se anunţă o grupă incendiară! » Steaua e în urna a 3-a şi doar o minune o poate aduce în urna a doua la tragerea la sorţi de mîine

Articol de - Publicat joi, 30 august 2012 00:00 / Actualizat joi, 30 august 2012 21:54

De această dată, Europa League propune nume mari la startul grupelor, care pot fi adversarele steliştilor: Inter, Liverpool, Lyon, Tottenham, Atletico Madrid, PSV, Napoli


Steaua aşteaptă cu mai multă emoţie şi mai mult interes tragerea la sorţi de vineri, cînd se vor stabili grupele Europa League, decît returul de diseară cu Ekranas. Se pleacă de la 2-0 pentru Steaua, iar Ekranas pare victimă sigură, mai ales că în toată istoria ei europeană nu a reuşit în Liga Campionilor, Cupa UEFA sau Cupa Cupelor să cîştige în deplasare la o diferenţă de 3 goluri.

Greu de urcat
Ce o va aştepta pe Steaua la tragerea la sorţi? Lucrurile nu sînt clare sută la sută, însă cîteva concluzii pot fi trase. În acest moment, trupa lui Reghe se află pe locul 6 în urna a 3-a valorică. Aşadar, are nevoie ca 6 dintre echipele aflate în primele două urne, plus cele din faţa ei în urna a 3-a, să piardă accesul în grupe şi astfel ar urca şi ea în a doua urnă. Va fi aproape imposibil deoarece doar AZ Alkmaar, care pleacă de la 0-1 cu Anji, şi Twente, 1-3 la Bursaspor, par în mare pericol să iasă.

Infern în urna 1
Rămînînd în urna a 3-a, misiunea Stelei va fi infernală în grupe. În primul rînd din cauza faptului că, spre deosebire de alţi ani, acum, Europa League va avea la start multe nume grele ale continentului, obişnuite chiar cu prezenţa în Liga Campionilor. Inter, Liverpool, Lyon, Tottenham, Atletico Madrid, PSV, Napoli, Leverkusen, Fenerbahce, Stuttgart, acestea sînt granzii EL, iar Steaua poate da peste una sau chiar două dintre ele în grupă.

Dacă va avea ghinion, Steaua poate prinde o pereche, din primele două urne, infernală: fie Atletico Madrid cu Napoli, fie Inter cu Fenerbahce, fie Tottenham sau Liverpool cu Napoli. Ultima dată cînd a avut o astfel de pereche s-a petrecut acum doi ani, cînd, într-o serie cu Liverpool, Napoli şi Utrecht, Steaua a terminat doar pe 3.

Coşmarele din urna a 4-a
Chiar şi o grupă cu adversari de valoare medie dintre cei existenţi va însemna ceva foarte dificil pentru Steaua. Un cuplu PSV-Bilbao sau Lyon-Metalist Harkov pare misiune complicată pentru Tănase şi compania. Chiar şi din ultima urnă poate veni un adversar redutabil. Ruşii de la Anji, dacă vor trece de olandezii de la AZ, sau nemţii de la Borussia Monchengladbach, căzuţi din play-off-ul Ligii Campionilor.

Grupa infernală
Inter
Fenerbahce
Steaua
Anji

Grupa medie
PSV
Bilbao
Steaua
Kiryat Shmona

Grupa uşoară
Bordeaux
Basel
Steaua
Academica Coimbra

Meciurile din grupe vor fi pe Arena Naţională
Steaua va disputa diseară returul cu Ekranas în Ghencea, însă toate cele 3 partide din grupe le va susţine pe cel mai mare stadion al ţării. Arena Naţională va deveni disponibilă după 11 septembrie, cînd va găzdui România - Andorra. Faza grupelor în EL va începe pe 20 septembrie şi se va încheia pe 6 decembrie.

Cum arată urnele în momentul de faţă
Urna 1
ATLETICO MADRID
Inter Milano
Liverpool
OLYMPIQUE LYON
Olympique Marseille
Sporting Lisabona
ŢSKA Moscova
PSV Eindhoven
TOTTENHAM
LEVERKUSEN
Bordeaux
Twente

Urna 2
STUTTGART
FC BASEL
Metalist Harkov
PANATHINAIKOS
Athletic Bilbao
FC COPENHAGA
AZ Alkmaar
FENERBAHCE
RUBIN KAZAN
NAPOLI
UDINESE
Club Brugge

Urna 3
APOEL Nicosia
Hapoel Tel-Aviv
Hannover
Lazio
PAOK Salonic
Steaua
Sparta Praga
Rosenborg
Heerenveen
Trabzonspor
Newcastle
Young Boys Berna

Urna 4
Levante
Genk
BORUSSIA MONCHENGLADBACH
Partizan Belgrad
Viktoria Plzen
Dnepr Dnepropetrovsk
HELSINGBORG
ACADEMICA COIMBRA
NK MARIBOR
AEL LIMASSOL
Hapoel Kiryat Shmona
Dila Gori
*Echipele scrise cu bold sînt deja calificate

Sechelariu acuză blat Steaua-FRF
Patronul lui FCM Bacău susţine că juriştii de la FRF împiedică punerea în aplicare a deciziei TAS conform căreia Steaua trebuie să achite grupării moldave 800.000 de euro. "L-am sunat azi pe Mircea Sandu şi mi-a spus că o să vadă cum va rezolva problema. Din punctul meu de vedere, cred că juristul FRF e pe mînă cu Gigi Becali şi de-asta nu se întîmplă nimic, dar Steaua nu va putea scăpa fără să plătească!", a declarat Dumitru Sechelariu.

Matei, antrenament normal
După Andrei Prepeliţă, de ieri şi Gabi Matei s-a întors la şedinţele de pregătire obişnuite. Totuşi, el va putea juca din nou abia în a doua jumătate a lunii septembrie. Singurii din lot ce se antrenează separat sînt Bratu şi Machado, care nu vor putea evolua deloc pînă la finalul lui 2012.

"Nimeni nu e afectat de Gigi"
Reghecampf a explicat ieri cum suportă Chipciu criticile violente venite dinspre Becali. "Nu e afectat absolut deloc. De fapt, nici un jucător de la Steaua nu suferă din cauza afirmaţiilor patronului pentru că, de cele mai multe ori, acesta îi laudă", a spus Reghe. "Chipciu cred că e nebun, doarme pe teren, a avut dreptate Piţurcă să nu-l mai cheme la lot", spusese Becali despre ex-braşovean.

516956-caseta-steaua.jpg

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (33)
andr007
andr007  •  30 August 2012, 22:22
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Asa este, apare aici: statisticifotbal.ro/club_steaua.htm

valy0007
valy0007  •  30 August 2012, 15:40

Tottenham,Brugge,Steaua,Partizan terminam pe 2!!!!

satana666
satana666  •  30 August 2012, 14:06
Postat de coszmin pe 30 August 2012, 11:58

pai astia se lauda ca s-au calificat de 9 ori consecutive in grupe dar ei sunt la cateva puncte de a cadea in urna a 4 a. pentru ca in ultimii 5 ani au vreo 2 victorii in grupe. a fost singura echipa cu 24 de meciuri consecutive fara victorie in competitiile europene ,de la ultima victorie cu dynamo kiev pana au reusit sa ii bata pe amaratii aia de la Utrecht cu japca.in astea 9 calificari consevutive, au vreo 5 victorii in toti cei 9 ani. se poate verifica.singuru lor merit e ca eliminau mereu in preliminarii echipe de pescari,amatori si circari, in rest cand intrau in grupe era jale.

macar steaua a reusit sa se califice nu ca voi dinamovistilor ca nu reusiti sa ajungeti in europa lig pentru voi europa lig si Champions League este doar un vis

Vezi toate comentariile (33)
Comentează