INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  TRAGERE LA SORȚI

Și Lugano le-a dat 5 celor de la FCSB! Pe când era în liga a doua :O Câți fotbaliști din cei 23 folosiți mai sunt în lot

Foto: Cristi Preda
Foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat vineri, 25 august 2017 17:47

FCSB este în grupa G a Europa League cu Viktoria Plzen, Lugano și Hapoel Beer Sheva. (Programul complet al meciurilor este AICI!Acum 3 ani, FCSB a fost surclasată de Lugano în cantonamentul de vară, 2-5 după 0-5 în minutul 57. De la bucureșteni au plecat toți cei 23 de jucători folosiți atunci!

Dacă în cupele europene FCSB a încasat 5 goluri de la Stuttgart (2012, 1-5), Manchester City (2016, 0-5) și Sporting (2017, 1-5), una dintre cele mai drastice înfrângeri din amicalele internaționale a suferit-o chiar împotriva adversarei din Europa League. Lugano! Astfel, pe 25 iunie 2014, Lugano a învins cu 5-2 echipa antrenată atunci de Costel Gâlcă. După ce, în minutul 57, elvețienii conduceau cu 5-0!

Lugano juca în liga a doua

Era debutul lui Giedrius Arlauskis la FCSB, portar campion cu Unirea Urziceni, care jucase, între cele două perioade petrecute în țară, la Rubin Kazan.

Elvețienii au început tare, aveau 3-0 la pauză, 5-0 după o oră de joc, iar cel care a redus din diferență a fost Keșeru, cu o "dublă".

Înfrângerea a fost cu atât mai aprigă cu cât Lugano juca pe atunci în liga a doua elvețiană. Cu doar câteva zile înainte, FCSB pierduse împotriva unei alte trupe din eșalonul secund din Țara Cantoanelor. FC Chiasso, 1-2!

Cei 23 de fotbaliști folosiți atunci la FCSB și la ce echipe au ajuns:

Portari: Arlauskis (acum la CFR Cluj), Cojocaru (liber de contract)

Fundași: Gabi Matei (Zira, Azebaidjan), Szukala (liber de contract), Aldea (ultima oară la Oltenița), Pârvulescu (Wisla Plock), Râpă (Pogon Szczecin), Varela (PAOK), Toșca (Betis), Latovlevici (Karabuk), Pham-Huy (FCSB II)

Mijlocași: Neagu (liber de contract), Prepeliță (liber de contract), Mihai Răduț (Lech Poznan), Ad. Popa (Reading), Chipciu, Stanciu (ambii Anderlecht), Cr. Tănase (Karabuk), Vâlceanu (Astra), Târnovan (Botoșani), Grădinaru (Chiajna)

Atacanți: Iancu (liber de contract), Keșeru (Ludogoreț)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (17)
para.para
para.para  •  26 August 2017, 01:08

Lugano nu e singura echipa din liga a 2-a care au umilit pe fcsb, mai sunt si altii tot din Elvetia si tot din liga a 2-a care i-au umilit in oficiale.

fangigi
fangigi  •  26 August 2017, 01:00

Sa alaturi fc5b de scorul de 0-5 e pleonasm!

martinpen
martinpen  •  25 August 2017, 22:32

Cica "de la elvetieni au plecat toti ce 23 folositi atunci de fcsb"... Cina va scrie articolele?

Vezi toate comentariile (17)
Comentează