INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  REPLICĂ

Prima echipă din Rusia care atacă decizia extremă luată de UEFA & FIFA: „Ne-ați anulat meritele!”

Ca urmare a războiului din Ucraina, FIFA și UEFA au decis excluderea Rusiei din toate competițiile fotbalistice. Astfel, Spartak Moscova, ultima formație rusă prezentă în cupele europene, nu o va mai întâlni pe Leipzig în „optimile” Europa League
Ca urmare a războiului din Ucraina, FIFA și UEFA au decis excluderea Rusiei din toate competițiile fotbalistice. Astfel, Spartak Moscova, ultima formație rusă prezentă în cupele europene, nu o va mai întâlni pe Leipzig în „optimile” Europa League

Articol de GSP - Publicat marti, 01 martie 2022 16:53 / Actualizat marti, 01 martie 2022 16:53

Ca urmare a războiului din Ucraina, FIFA și UEFA au decis excluderea Rusiei din toate competițiile fotbalistice. Astfel, Spartak Moscova, ultima formație rusă prezentă în cupele europene, nu o va mai întâlni pe Leipzig în „optimile” Europa League. Nemții merg automat în sferturile de finală.

Într-un comunicat oficial, locul 9 din Rusia își exprimă dezacordul cu privire la hotărârea luată de FIFA & UEFA. Totodată, gruparea din Moscova îndeamnă la „o atingere rapidă a păcii”.

Lokomotiv Moscova a rămas fără antrenor » Și-a dat demisia în semn de protest
RUSIA
Lokomotiv Moscova a rămas fără antrenor » Și-a dat demisia în semn de protest

Spartak Moscova: „Decizia de a ne exclude din Europa League, foarte supărătoare”

UEFA și FIFA au decis să ne excludă din actuala ediție de Europa League. Asta înseamnă că meciurile noastre din optimile de finală împotriva RB Leipzig nu se vor desfășura. Acest verdict este legat de poziția forurilor europene cu privire la evenimentele recente care au avut loc în Ucraina. 

Decizia luată de UEFA și FIFA, deși așteptată, este extrem de supărătoare. Din păcate, eforturile pe care clubul nostru le-a făcut în Europa League au fost anulate din motive care sunt mult în afara domeniului sportului. Spartak are milioane de fani nu numai în Rusia, ci în toată lumea. Succesele și eșecurile noastre reunesc oameni din zeci de țări diferite. 

Credem că sportul, chiar și în cele mai dificile momente, ar trebui să urmărească să construiască punți, și nu să le ardă. Suntem forțați să ne supunem unei decizii cu care nu suntem de acord. Pentru moment, ne vom concentra pe competițiile interne și așteptăm cu nerăbdare o atingere rapidă a păcii de care toată lumea are nevoie

- Spartak Moscova

Rusia, exclusă din lumea fotbalului

FIFA și UEFA au comunicat ieri decizia finală în cazul echipelor de fotbal ruse, fie ele de club sau reprezentative naționale. Toate vor fi interzise de la orice competiție sportivă, până la noi ordine.

Tot luni, UEFA a anunțat încetarea parteneriatului cu rușii de la Gazprom, cea mai mare companie a lumii în domeniul gazelor naturale și sponsorul Ligii Campionilor. Măsura are efect imediat!

Rusia a fost deposedată și de finala Ligii Campionilor din 2022, eveniment care ar fi trebuit găzduit de orașul Sankt-Petersburg, iar companiile rusești au pierdut contracte importante de sponsorizare cu formațiile din Vestul Europei.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Atac dezlănțuit al presei britanice împotriva președintelui FIFA: „Infantino a fost tras la lumină ca Saddam din gaura lui de șarpe”

Drama unui jucător antrenat de Lucescu » E în Spania, dar familia stă ascunsă în subsol la Kiev!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
remarque
remarque  •  02 Martie 2022, 10:20
Postat de niculaemoromete pe 01 Martie 2022, 18:51

Competițiile sportive sunt organizate în spiritul unui set valori: dacă steagul sub care performezi, la nivel declarativ și faptic, nu împărtășește acele valori, de ce vrei să participi și să câștigi o asemenea competiție? Înțelege. sportivule rus, că este o competiție sportivă, nu o confruntare între sisteme de valori diferite!

foarte bine spus. Din pacate peste tot in lume sportul este pervertit. S-a pierdut o mare parte din esenta competitiilor sportive, din spiritul sportului, din valorile legate de acesta. Cand aremele vorbesc, muzele tac. Desigur nu exista o muza a sportului, dar cumva se poate extrapola maxima.

dinamo_forever_77
dinamo_forever_77  •  01 Martie 2022, 20:08

Daca aveti nemultumiri....spuneti-i lui putin!

elgabri
elgabri  •  01 Martie 2022, 19:52

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează