INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  FENERBAHCE - STEAUA, AZI, 22:05, PROTV

Steaua a făcut puncte pentru România, dar nu şi pentru ea » Adio, urna I din 2011

Bogdan Stancu, Romeo Surdu, Steaua
Bogdan Stancu, Romeo Surdu, Steaua

Articol de - Publicat joi, 05 noiembrie 2009 00:00

Steaua a pornit în acest sezon încă din turul doi preliminar al Ligii Europa, reuşind o serie impresionantă de şase victorii consecutive, calificîndu-se în faza grupelor.

PUNCTE DOAR PENTRU ROMÂNIA
Cele şase puncte obţinute de echipa antrenată pe atunci de Cristiano Bergodi nu ajută însă Steaua. De ce? Punctele obţinute în preliminarii nu se vor adăuga la cele coeficientul echipei, fiind adunate doar la cel de ţară.

"Roş-albaştrii" au obţinut pînă acum doar două puncte, după egalurile cu Şerif Tiraspol şi Twente şi sînt aproape de o eliminare din grupe. Dacă la începutul sezonului, Steaua se afla pe locul 32 în clasamentul coeficienţilor pe echipe în ultimii cinci ani de zile, aceştia au căzut pe locul 38 în acest moment.

COEFICIENTUL SEMIFINALEI DISPARE
Adevărata problemă a steliştilor va veni începînd cu sezonul 2011/2012, primul în care punctele obţinute prin calificarea în semifinalele Cupei UEFA nu vor mai conta.

Dacă Steaua este eliminată fără a mai face un punct va începe următorul sezon aproape poziţia 70, cu peste 30 de locuri mai jos decît anul acesta, şi cu un coeficient de aproximativ 21 puncte, faţă de 42,681 cu cît a luat startul în acest sezon.

CE ÎNSEAMNĂ ACEST LUCRU?
Steaua ar avea şanse infime să mai prindă prima urnă din Europa League, dar ar rămîne în cărţi pentru urna a treia în Liga Campionilor. Totul se poate schimba dacă Steaua reuşeşte să o scoată la capăt în această grupă în care adversari îi sînt Fenerbahce, Twente şi Şerif. Acest lucru ar fi avantajos şi pentru coeficientul de ţară.

În şaisprezecimi, echipele vor fi împărţite în două urne. Prima va fi formată din echipele care au cîştigat grupele Europa League, plus cele mai bune patru echipe de pe locul trei din Liga Campionilor. Urna a doua va fi formată din locurile doi din Europa League şi cele mai slabe patru echipe de pe locul trei din Liga Campionilor. Din optimi nu vor mai exista capi de serie, toate echipele fiind plasate într-o singură urnă.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
chris_gali
chris_gali  •  06 Noiembrie 2009, 01:44

f adevarat , rusinoase rezultate , umilitoare !!...dar mai umilitoare mi s-au parut comentariile transmisiilor TV in care fotbalistii romani erau umiliti si ironizati de catre comentatorii de 2 lei care nu au ce cauta la un post de televiziune !..comentariu nu inseamna umilirea si jignirea jucatorilor chiar daca-si dau cu stangu`n dreptu` ...nu e problema lor !!!...ce-i mai ridicau in slavi comentatorii de pe pro tv pe turci si ce-i mai umileau pe ai nostrii !!!...niste ja-vre !!!

 •  06 Noiembrie 2009, 00:07
Postat de pe 05 Noiembrie 2009, 17:14

sunteti niste mizerii stelistilor

iar tu esti un b_o_u.

 •  05 Noiembrie 2009, 18:54

DA STEAUA TOT TIMPUL FACE PUNCTE DUPA LINGAII DE LA GSP NICI GOL NU A DAT IN TREI MECIURI ,PROBLEMA E CITE O SA PRIMEASCA ASTAZI SPER SA IA VREO 4 .DAR VA CISTIGA UEFA LEAGUE HA HA HA .CIOBANU NU VEDE CA NU ARE DECIT OLOGI IN ECHIPA .O ECHIPA DE 2 BANI CARE E MEDIATIZATA DE ACEST POST MIZER SI SUB MEDIOCRU ,CU ZIARISTI DE 2 BANI CA GRADINESCU ,BUZARIN SI ETC NUMIT GSP.SPER SI AZI SA FACA PUNCTE .FENER-STEAUA 5-0 HA HA HA SA VAD CE M-AI LATRATI

Vezi toate comentariile (6)
Comentează