INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  SCHALKE - STEAUA, JOI, 20:00, PRO TV ŞI LIVETEXT PE GSP.RO ŞI M.GSP.RO

Steaua are nevoie de victorie la Schalke, dar statistica nu o ajută » Istorie neagră contra nemţilor

În tur, Steaua și Schalke au terminat la egalitate, 0-0, la Cluj
În tur, Steaua și Schalke au terminat la egalitate, 0-0, la Cluj

Articol de - Publicat marti, 29 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat luni, 28 noiembrie 2011 22:04

Steaua a cîştigat un singur meci contra echipelor din Germania, acasă, în 1957, la prima sa participare în cupele europene


Dacă vor să prindă primăvara europeană, roş-albaştrii trebuie să bată joi la Schalke o echipă din care vor face parte Raul, Huntelaar şi Farfan. Nu doar numele atacanţilor nemţilor le dau fiori steliştilor, ci şi rezultatele de-a lungul timpului contra formaţiilor din Germania.
În întreaga istorie, roş-albaştrii nu au cîştigat niciodată în deplasare contra nemţilor. De altfel, în 13 meciuri contra unor formaţii din Bundesliga, Steaua s-a impus doar o dată. Victoria datează de acum 54 de ani şi a fost obţinută pe propriul teren. Atunci, roş-albaştrii s-au impus cu 3-1 în primul tur al Cupei Campionilor şi au pierdut cu acelaşi scor în Germania. La rejucare, steliştii au pierdut cu 4-2, meci disputat pe teren neutru.

Maximum 0-0 în deplasare
Cele mai bune rezultate ale steliştilor în deplasările din Germania au fost două remize de 0-0. Prima a fost contra lui Bayern Munchen, în Cupa Cupelor, în 1972, iar cea de-a doua acum şase ani, în Cupa UEFA, contra Herthei.

În afara problemelor cu echipele nemţeşti, echipa lui Ilie Stan mai are de trecut un hop: au trecut doi ani şi două luni de cînd Steaua nu a mai bătut pe nimeni în deplasările din Europa. Se întîmpla în august 2009, atunci cînd echipa pregătită de italianul Bergodi cîştiga contra lui St. Patrick, 1-2, în play-off-ul Europa League.

Preşedinte detectiv
Aviz suporterilor Stelei care au de gînd să aprindă torţe sau să arunce petarde la meciul de joi cu Schalke! Preşedintele nemţilor, Clemens Tonnies, nu tolerează aşa ceva. În timpul derby-ului de la Dortmund (0-2), el a stat incognito în tribună printre fanii propriei echipe şi le-a făcut poze tuturor acelora care s-au dedat la asemenea acţiuni! Fotografiile au ajuns ulterior pe mîna poliţiei, care i-a reţinut pe turbulenţi.

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (4)
cheques
cheques  •  29 Noiembrie 2011, 13:26
Postat de forumeer pe 29 Noiembrie 2011, 05:58

Nu cred ca scoatem nici un punct cu Schalke. Dar asta nu prea conteaza oricum. Trebuie sa nu piarda AEK meciul de acasa cu evreii si suntem in carti.

si mai trebuie si ca Schalke sa castige in Israel. Evident si noi cu AEK

ronaldo666
ronaldo666  •  29 Noiembrie 2011, 13:21

sper sa joace marica k asa mai avem sh noi sanse:))

forumeer
forumeer  •  29 Noiembrie 2011, 05:58

Nu cred ca scoatem nici un punct cu Schalke. Dar asta nu prea conteaza oricum. Trebuie sa nu piarda AEK meciul de acasa cu evreii si suntem in carti.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează