INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  ASTRA - GENK, JOI, 20:00, PROTV, DOLCE1, GSP.RO

Șumudică e pregătit să producă un rezultat de senzație cu Genk: ”Va fi a 8-a minune a lumii”

Daniel Florea (în alb) e așteptat să suplinească dispariția lui Alibec din lotul dunărenilor
Daniel Florea (în alb) e așteptat să suplinească dispariția lui Alibec din lotul dunărenilor

Articol de - Publicat miercuri, 15 februarie 2017 00:00

Șumudică e pregătit să producă un rezultat de senzație mâine, în partida tur cu belgienii: ”Un 1-0 ar fi fantastic, nici un 0-0 nu-mi displace”.

Mâine seară, de la ora 20:00, la Giurgiu, campioana României va întâlni pe Genk în "16"-imile Europa League, iar antrenorul Marius Șumudică a explicat prin intermediul Gazetei Sporturilor ce așteptări le are vizavi de confruntare.

- Domnule Șumudică, mai puteți avea emoții în fața unui meci de Europa League? Chiar dacă vorbim de primăvara europeană, iar adversar este Genk.
- Sincer, nu mă așteptam să ajungem în asemenea moment, fiindcă am avut parte de o grupă foarte grea, cu Roma, cu Plzen și cu Austria Viena, iar în toamnă am avut evenimente la club cât într-o viață de om. E un bonus că vom juca în primăvara europeană, nu avem presiune și trebuie să ne bucurăm de acest meci.

- Ce speranțe aveți?
- Cel mai important lucru e să nu primim gol! 1-0 ar fi fantastic, 0-0 nu mi-ar displăcea. Repet, să nu luăm gol! E clar că pornim cu șansa a doua, chiar dacă vorbim de Genk. Totuși, a vândut în iarnă de vreo 30 de milioane de euro, deci are calitate. Șansele de calificare sunt 40 la sută noi, 60 la sută ei.

- Vi l-ați fi dorit acum pe Denis Alibec?
- Mai întrebi?! Dar eu cred că Buș, Daniel Niculae și Florea vor reuși să compenseze plecarea lui. Se vor ridica la nivelul european.

"Dacă batem Viitorul, suntem în play-off"

- Imaginați-vă că v-ați califica alături de Astra în "optimile" Europa League!
- Ar fi... extraordinar! Ar fi a 8-a minune a lumii!

- Credeți că Astra va avea susținere din tribune?
- Hmm, eu sper. Trebuie să profităm și noi, ca echipă, de acest meci, fiindcă nu se știe când ne mai întâlnim cu primăvara europeană, nu văd în viitorul apropiat așa ceva. Trebuie să profite și microbiștii, cei din Giurgiu, fiindcă au parte de un eveniment de anvergură. Aș fi preferat Național Arena, cred că venea mai multă lume acolo, dar asta e. Terenul e bun la Giurgiu, am avea nevoie de susținerea localnicilor.

- Vă vedeți încheind sezonul la Astra?
- Da, din punctul meu de vedere. Ne leagă acea clauză. Eu sunt în grafic, am realizat tot ce era de realizat.

- Vă mai gândiți și la play-off, la campionat, mai ales după eșecurile lui Dinamo?
- Da, logic. Avem derby cu Viitorul, duminică, dacă învingem, în proporție de 70 la sută vom fi în play-off. Ajunși acolo, suntem capabili de lucruri frumoase, podiumul, de ce nu?!

31.100.000 €a încasat Genk în această iarnă din transferurile lui Ndidi, 20 de ani, la Leicester (17,6 milioane €) și Leon Bailey, 19 ani, la Leverkusen (13,5 milioane €)

7.800.000 €au investit belgienii în achiziții: Pierre Zebli (Perugia, 19 ani, 4 milioane €), Sander Berge (Valerenga, 18 ani, 2 milioane €) și Jose Naranjo (Celta Vigo, 22 de ani, 1,8 milioane €)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
andrei.f
andrei.f  •  15 Februarie 2017, 11:42

Alo, *** dacă scapi cu un 0-3, nici nu-i rău !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

chromophobia
chromophobia  •  15 Februarie 2017, 09:53

Multa bafta Astra !

sexilian
sexilian  •  15 Februarie 2017, 09:28

sa-si puna toti unghia in gat ca pitigoii,SHUMI e singur dar si sigur cel mai bun,are fler si PERSONALITATE......

Vezi toate comentariile (5)
Comentează