INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  TRAGERE LA SORȚI

PLAY-OFF EUROPA LEAGUE // CFR Cluj, FCSB și U Craiova și-au aflat adversarele din play-off-ul Europa League

FCSB
FCSB

Articol de GSP - Publicat luni, 05 august 2019 14:54

Azi a avut loc tragerea la sorți pentru play-off-ul Europa League. CFR Cluj, FCSB și CSU Craiova au fost cele trei echipe din Liga 1 care au participat la tragere.

  • Meciurile din play-off vor avea loc pe 22 și 29 august.

CFR Cluj

Dacă pierde dubla cu Celtic din turul III al preliminariilor Champions League, CFR Cluj va fi cap de serie și va juca împotriva câștigătoarei meciului Sheriff Tiraspol -  AIK Stockholm. Primul meci ar urma să joace acasă.

AIK

AIK a cucerit titlul de campioană a Suediei în 2018, iar acum este pe locul 2, cu 37 de puncte în 18 etape, la egalitate cu Malmo.

Lotul lui Rikard Norling este cotat la 14,83 de milioane de euro. Cel mai valoros jucător este portarul suedez Oscar Linner, 22 de ani, cotat la 1,5 milioane de euro.

Echipa tip: Linner - Mets, Granli, Karlsson - Adu - Lundstrom, Larsson, Elyounoussi, Saletros - Obasi, Goitom

12titluri de campioană are AIK

Sheriff Tiraspol

Sheriff Tiraspol e lider în Moldova, cu 42 de puncte în 16 etape. În 2018 a cucerit al 16-lea titlu de campioană din istorie.Echipa croatului Zoran  Zekic este cotată la 11,78 de milioane de euro. Cel mai valoros jucător este mijlocașul bielorus Yri Kendys, 1,1 milioane de euro. La Sheriff joacă fostul mijlocaș dinamovist, Antun Palic.

Echipa tip: Celeadnic - Belousov, Jack, Lukic, Palic - Anton, Borysiuk, Cojocaru, Hordienko, Palic - Ribeiro

FCSB

FCSB va ajunge în play-off dacă trece de dubla cu cehii de la Mlada Boleslav și va fi cap de serie. Dacă se califică, se va duela cu învingătoarea meciului Ventspils - Vitória Guimaraes.  Turul se va juca în România.

Gigi Becali face două transferuri după ce a văzut tragerea la sorți a play-off-ului Europa League: „De un an spun că am nevoie de ei”

VentspilS

Letonii de la FK Ventspils sunt pe locul 3, cu 31 de puncte în 21 de meciuri, cu 10 mai puțin decât liderul Riga. Lotul este cotat la 5,15 milioane de euro, iar cel mai valoros din lotul lui Dejan Vukicevic este mijlocașul brazilian Joao Ananias, cotat la 700.000 de euro. În echipa letonilor este Jean Sony Alcenat, fundașul dreapta trecut pe la FCSB și Petrolul.

Echipa tip: Makhnovskyi - Alcenat, Helio, Mamah, Mchedlishvili - Palavandishvili, Kazacoks - Aiyegun, Lucas Villela, Serhuchuk - Svarups

Vitória Guimaraes

Echipa antrenată de Ivo Vieira a terminat sezonul trecut pe locul 5. Portughezii vor începe noul sezon pe 11 august. Lotul portughezilor e cotat la 43,68 de milioane de euro. Cel mai valoros jucător este fundașul central Pedrao, 26 de ani, cotat la 5 milioane de euro.

Echipa tip: Miguel Silva - Sacko, Edmond Tapsoba, Pedrao, Rafa Soares - Pepe, Al Musrati - Rochinha, Amoah, Davidson - Guedes

CS U Craiova

Oltenii au o misiune dificilă în turul III al Europa League, unde se duelează cu AEK Atena. Dacă îi învinge pe greci, Craiova se va duela cu învingătoarea meciului Sparta Praga / Trabzonspor. Primul meci se va juca în România.

Sparta Praga

Cehii au câștigat ultima dată campionatul în sezonul 2013-2014, când au bifat titlul cu numărul 33. La Sparta joacă și portarul român Florin Niță (32 de ani). Jucătorii cotați cel mai bine în acest moment sunt mijlocașul Guelor Kanga și atacantul Adam Hlozek, care sunt cotați la 3.5 milioane de euro.

Echipa tip: Niță - Sacek, Stetina, Nhamolnesu, Hanousek - Hasek, Krejci - Plavsic, Kanga, Hiozek - Kozak

40.700.000 €e valoarea întregului lot al cehilor

Trabzonspor

Are șase titluri în palmares, ultimul câștigat în sezonul 1983-1984. Cel mai bine cotat jucător este mijlocașul turc Abdulkadir Omur (20 de ani). Trabzon a terminat sezonul trecut pe locul 4 în Turcia, la 6 puncte în spatele campioanei Galatasaray.

Echipa tip: Cakir - Pereira, Turkmen, Hosseini, Novak - Parmak, Sosa - Ömür, Yazici, Nwakaeme - Rodallega

64.080.000 €e valoarea totală a lotului turcilor

Play-off Europa League

Ruta campioanelor

Macabbi Tel Aviv / Suduva - Dinamo Zagreb / Ferencvaros
Steaua Roșie Belgrad / Copenhaga - Riga / HJK Helsinki
CFR Cluj / Celtic - Sheriff Tiraspol / AIK
Ararat-Armenia - Dudelnage - Nome Kalju
Ludogoreț / TNS - Maribor/Rosenborg
Sutjeska / Linfield - APOEL/Qarabag
Slovan Bratislava/ Dundalk - PAOK Salonic /Ajax
Astana /Valletta - Sarajevo / BATE

Ruta non-campioanelor

Torino/ Shakhtyor - Pyunik/ Wolverhampton
Universitatea Craiova /AEK Atena - Sparta Praga / Trabzonspor 
Legia/ Atromitos -Midtjylland /Rangers
Feyenoord / Dinamo Tbilisi - Norrköping/ H. Beer-Sheva
FCSB/Mladá Boleslav -Ventspils / Vitória SC
AEK Larnaca/ Gent - Rijeka/ Aberdeen (SCO)
Haugesund / PSV - Austria Wien / Apollon Limassol
Luzern/ Espanyol -CSKA Sofia/ Zorya Luhansk
Partizan/ Malatyaspor - Molde/ Aris Salonic
Brøndby/ Braga -Thun / Spartak Moskva
Malm /Zrinjski - Neftçi Baku / Bnei Yehuda
Lokomotiv Plovdiv/ Strasbourg - Vaduz /Frankfurt
Mariupol / AZ Alkmaar - Antwerp/ Viktoria Plzen

Citește și:

Craiova - AEK Atena se vede la TV! Cine transmite meciul + unde se văd CFR Cluj - Celtic și FCSB - Mlada Boleslav

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (36)
1123010001139333
Andrei Filotie  •  05 August 2019, 20:00

..Patronii+ conducerea clubului sint de vina c-au adus cirucuri in locul celor vinduti pe bani grei Cum comunica Papura cu echipa pentru ca de multe ori nu e inteles((vorbeste ca un taran oltean inapoiat ...nu stie sa vorbeaca romineste. El trbuie trebuie sa stie psihologia si pedagogia jucatorului .Are pegatirea?...nu cred

paul801
paul801  •  05 August 2019, 16:40

CFR va fi singura care va juca in grupe, Craiova are adversari prea grei, iar ilegalii aia de fc ficisibi daca i-a batut alaskert, si i-a si dominat clar o repriza in meciul tur, se va opri peste 10 zile, nici macar nu vor juca in play-off.Asa sa ne ajute Dumnezeu! Amin!

fecali_oaia_bipeda
fecali_oaia_bipeda  •  05 August 2019, 16:31

Toti adversarii sunt abordabili, CFR are sanse reale sa ajunga in grupele Champions. Ar fi o performanta NOTABILA dupa anii de “seceta” europeana.

Vezi toate comentariile (36)
Comentează