INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  UEFA

UEFA a dictat sancțiunile luate după meciul din Europa League dintre Arsenal- FC Koln. Ce sancțiune au primit nemții

Articol de Cristian TomaJURNALISPORT - Publicat marti, 31 octombrie 2017 12:12

UEFA anunțat sancțiunile în cazul incidentelor petrecute la meciul dintre Arsenal Londra și FC Koln, 3-1.

Clubul de fotbal german, FC Koln a fost sancționat de UEFA cu o amendă 60000 de euro și interdicția de a avea fani la meciurile din deplasare din Europa pe o perioadă de 2 ani.

De asemenea, formația din prima ligă germană a mai fost somată să îi contacteze pe cei de la Arsenal în termen de 30 de zile pentru repararea prejudiciilor cauzate de suporterii săi la acel meci.

Deși a fost acuzată inițial în temeiul articolului 38 din Regulamentul UEFA privind siguranța și securitatea, deoarece scările au fost blocate în secțiunea suporterilor echipei oaspete, Arsenal Londra nu a fost sancționată disciplinar în niciun fel de UEFA.

Forul european a deschis o procedură disciplinară după meciul dintre Arsenal Londra și FC Koln, din Liga Europa, care a avut loc pe 14 septembrie, partidă contând pentru prima etapă a grupei H a Ligii Europei și încheiată cu victoria londonezilor scor 3-1.

Partida a fost amânată cu o oră deoarece stadionul Emirates a fost luat cu asalt de 20.000 de fani germani, majoritatea neavând bilete, formația antrenată de Peter Stöger primind doar 2.900 de bilete pentru acea partidă.

De asemenea, poliția locală a anunțat că fanii echipei oaspete au aprins torțe, au aruncat cu fumigene și au produs și alte daune minore. Clubul german a cerut atunci scuze lui Arsenal pentru probleme create de fanii săi.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează