INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  VIKTORIA PLZEN - PETROLUL 1-4 (1-1 ÎN TUR)

VIDEO Cina cea delicioasă » Supervictorie în faţa cehilor: Petrolul a cîştigat la scor în returul cu Viktoria Plzen, 4-1

Execuția cu care Teixeira a deschis scorul și drumul Petrolului spre play-off
Execuția cu care Teixeira a deschis scorul și drumul Petrolului spre play-off

Articol de - Publicat vineri, 08 august 2014 00:00 / Actualizat joi, 07 august 2014 23:28

”Lupii” i-au muşcat pînă la sînge pe cei de la Viktoria, aseară, la Plzen, după un joc remarcabil ofensiv, dar şi cu beneficiul unui portar cu mîini sigure, Pecanha.

Cu un Mutu strălucitor, cu Teixeira bun precum dulciurile portugheze, cu De Lucas şi la pasa decisivă, şi la finalizare, cu Pecanha adevărat omul-păianjen, Petrolul a avut o primă repriză de excepţie la Plzen. Tocmai acolo unde s-a înclinat Mircea Lucescu, cel mare, anul trecut, cu Şahtior Doneţk, Viktoria ajungînd, în dauna megavedetelor ucrainenilor, în grupele Champions League.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Ingrediente de lux
Ploieştenii şi-au atras calificarea în play-off-ul Europa League după o reţetă de succes prezentată publicului şi-n sezonul precedent. După 1-1, pe "Ilie Oană", prahovenii au muşcat din adversari şi anul trecut, la Arnhem, la fel s-a întîmplat şi aseară în Cehia. Jocul "lupilor", negri, i-a colorat în galben-albastru pe băieţii lui Uhrin junior.

Petrolul a etalat o prestaţie entuziasmantă, de nivel continental, anul acesta forţîndu-se accesul în grupe. Pecanha i-a blocat nemilos pe Bakos şi pe Horvath. De Lucas a centrat şi a dat gol, Mutu la fel, Teixeira are execuţii de chirurg, Tamuz, chiar dacă nu se lipeşte în faţa porţii, se bate pentru balon ca un luptător de gherilă. Nici n-a mai contat că apărarea, în frunte cu Geraldo, a fost prea euforică în faţa lui Pilar la golul care a zdruncinat vreo 180 de secunde moralul petroliştilor.

Nota de plată
Nedumeriţi de ceea ce i-a lovit, cehii au încercat să forţeze o revenire tip minune. Pecanha (55) a mai scos o dată de sub transversală, la şutul deviat de către De Lucas din faţa lui Kolar.

Obişnuiţi cu masa bogaţilor, din Champions League, băieţii de la Viktoria au fost năuciţi de-a binelea de Tamuz (69), care i-a electrocutat după o pasă de fotbalist cu legitimaţie a lui Teixeira.

Finalul a fost relaxant, neaşteptat după turul de la Ploieşti, iar "lupii" privesc înfometaţi spre grupele Europa League. O premieră ce mai are nevoie de încă un adversar ce trebuie răpus în play-off.

4 eşecuri au avut cehii acasă în Europa, doar Bayern, Barcelona, Manchester City şi Fenerbahce cîştigînd la Plzen

7 şuturi pe poartă a avut Petrolul, înscriind de 4 ori. Viktoria a avut 8, a marcat doar o dată

10 goluri au reuşit ploieştenii în cele 4 meciuri de pînă acum în preliminariile Europa League

"Mă aşteptam la o victorie, dar nu la asemenea scor. Încercăm să ajungem în grupele Europa League. Sînt singurul care nu s-a îndoit de Mutu de cînd a venit la Ploieşti. Sîntem mai buni ca-n sezonul trecut" (Dan Capră, patron Petrolul)

"Am trăit periculos dar Răzvan a avut dreptate, experienţa şi-a spus cuvîntul. Dar fără noroc nu se poate. Obiectivul primordial e calificarea în grupele Europa League, nu titlul" (Dan Capră, patron Petrolul)

629228-plzen-petrolul-1-4.jpg

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (24)
cfrmania2
cfrmania2  •  09 August 2014, 18:18
Postat de cipinho79 pe 08 August 2014, 12:26

In Europa toti suntem romani si numai un idiot ar fi ofticat de victoria mare a Petrolului in Cehia. JOs palaria pentru ei, acum hai cu Rapid Viena in play-off si 100% Petrolul intra in grupe

din pacate sunt idioti care se bucura de infrangerea CFR Cluj in EL

grande.balaci
grande.balaci  •  08 August 2014, 14:03

Felicitari ploiestenilor,au echipa valoroasa!!!Bravo!

gica_oboreanu
gica_oboreanu  •  08 August 2014, 12:33
Postat de luciano86 pe 08 August 2014, 11:22

cu lotul care il au acum Petrolul au sanse mari sa castige Liga1... ei si Astra... nu cred noi m-ai apucam Champions League anu asta...

si asta dupa ce au pierdut jucatori de certa valoare: bokila, grozav, hamza, boudjema... si fara investitii foarte mari. este un proiect bun, la care au contribuit, pe rand, rachita, gigi multescu, rednic, contra si acum lucescu jr. modestia lui capra si a intregului staff al clubului este de bun augur. asa'i, obiectivul principal trebuie sa ramane grupele europene, an de an. sa poata juca in fotbalul adevart. si sa nu se uite ca exista si maine, si anul viitor.

Vezi toate comentariile (24)
Comentează