INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  CSMS IAȘI - HAJDUK SPLIT 2-2

VIDEO + FOTO A scăpat calificarea în plasă! CSMS Iași a ratat victoria în ultimul minut al prelungirilor după o gafă incredibilă a lui Grahovac: 2-2 cu Hajduk Split

Articol de , - Publicat vineri, 15 iulie 2016 00:00

Elevii lui Napoli au pierdut lamentabil victoria, aseară, după 2-0 la pauză şi ocazii imense ratate. Grahovac, după minuni între buturi, a scăpat mingea-n poartă la ultima fază.

Iaşiul a deschis curajos şi vibrant sezonul european al formaţiilor româneşti. Însă a încheiat la fel de româneşte, frustrant, după ce-a avut meciul şi, poate, calificarea în mână. 

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Degeaba i-au scandat fanii numele lui Grahovac, din portarul brav până-n minutul 90+4 s-a transformat în groparul speranţelor moldovenilor, la prima participare în cupele continentale.

Şi ce frumos era...

Două goluri în numai patru minute au curentat un Hajduk bont şi cu o defensivă bolovănoasă. Andrei Cristea şi Gianmarco Piccioni au profitat de apărătorii croaţilor ce păreau a-şi fi făcut veacul la "Bolta Rece". Italianul s-a descotorosit de Cosici, centrând de manual pentru reuşita lui Cristea (19), letal şi la 32 de ani.

Apoi, Vasile Gheorghe a dat o pasă măiastră, Piccioni (23) l-a făcut pierdut pe Nizici, iar Iaşiul era-n carnaval. Antrenorul croaţilor l-a acuzat pe asistentul Voituk de nesemnalizarea unui ofsaid la italian, elevii lui, mulţi juni neprihăniţi, erau năuciţi de atacurile românilor la care nu se aşteptau, fiindcă ei credeau că Iaşiul doar se va apăra.

La o palmă de KO

Napoli poate fi şi elegant, îi stă mai bine decât în trening. Iar echipa a împrumutat stilul tehnicianului. În afara unei ocazii mari a lui Fran Tudor (25), şut înşelător, rezolvare dificilă a lui Grahovac, şi a cornerelor în cascadă fără niciun efect, croaţii au avut mare noroc în faţa furiei moldovenilor.

Andrei Cristea (35), dezlănţuit, a fost la câteva palme de a da KO "haiducilor" disperaţi, după o fază impresionantă. Alte raiduri ale alb-albaştrilor au împins adversarul în faţa porţii. La ultima fază a primei părţi, Ţigănaşu l-a salvat şi pe Grahovac, şi pe români.

Din erou a ajuns gropar

Euforie generală, băieţii lui Napoli au fost cu ochii la valurile braziliene din tribune, iar nou-intratul Ohandza (47) i-a pedepsit Frăsinescu şi pe moldoveni. Gazdele nu se mai gândeau cu cât vor bate Steaua în prima etapă, respirau precipitat în faţa ferocităţii haiducilor înrăiţi de propriul antrenor, ce spumega pe margine.

Iaşiul juca tactica lui Napoli, toţi-n apărare şi năvală pe contraatac. Ce naiba o fi fost în mintea lui Piccioni (64), şi-a făcut greşit paşii în faţa golului ce trebuia să fie iminent într-o asemenea fază?! Ciucur îi pusese mingea pe tavă, după o "deschidere" a lui Cristea.

Frăsinescu (65) a plasat bine mingea cu capul, dar Stipica n-a adormit. Kozulj (76) era să oprească valurile carnavalului, după o lovitură liberă aproape perfectă. Dan Roman (84) ar fi putut creşte cota speranţei pentru returul de foc de la Split, însă a şutat telefonat.

Pusnik a tot spus în ultimele zile: "Nu există eşecul în vocabularul meu". Iar croaţii au egalat la ultima fază, prin Said, un alt fotbalist aruncat în luptă de tehnician, prăbuşindu-i pe moldoveni, după ce Grahovac salvase incredibil echipa cu două minute mai devreme.

"Mi-e greu să-mi măsor cuvintele în aceste momente. Am început extraordinar meciul, probabil datorită entuziasmului, dar din păcate nu am reușit să câștigăm"
Andrei Cristea, atacant CSMS

"Mergem să ne jucăm șansa până la capăt, important este că echipa a fost aplaudată și că Iași iese cu capul sus după prima partidă din cupele europene"
Florin Prunea, președinte CSMS

"Ei ne-au făcut un cadou, noi am facut două, iar în ultimul minut am făcut o greșeală copilărească"
Nicolo Napoli, antrenor CSMS

"Mi-a plăcut mâncarea românească, mai ales sarmalele. Cred că m-am îngrăşat cu un kilogram aici. Nu-s matematician sau gambler ca să vă dau procentele de calificare acum"
Marijan Pusnik, antrenor Hajduk

4calificări are Hajduk Split din tot atâtea dueluri europene cu echipele româneşti, croaţii eliminând U Craiova, Steaua, Dinamo şI Urziceni, până la confruntarea cu Iaşiul

csms hajduk 2 2

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
helioglobalus
helioglobalus  •  15 Iulie 2016, 14:11

Pute a blat , 1 pauza x final, cel putin 15 cota. In retur 2 pauza, 1 final, cota 25, toata lumea fericita, mai ales Prunea din Bangladesh.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează