INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  ASA TG. MUREȘ - ST. ETIENNE 0-3

VIDEO+FOTO Prea buni, prea fotbalişti » ASA Tg. Mureș a fost transformată aseară în carne de gulaş de spectaculoşii jucători ai lui St. Etienne, 0-3

Articol de - Publicat vineri, 31 iulie 2015 00:00

Practicînd un fotbal estetic şi marcînd goluri frumoase, St. Etienne a transformat misiunea mureşenilor pentru retur într-una imposibilă

Ce-ţi spui, ca fotbalist, atunci cînd e clar că porneşti cu şansa a doua într-o confruntare? O rugăciune, diverse cuvinte motivaţionale, iarbă pe sub tricou, chestii de genul acesta. Într-o epocă guvernată de cifre, tot mai mult şi mai mult, în care valoarea de piaţă a Facebook, de exemplu, e mai mare decît cea a României, sorţii le-au scos în faţă mureşenilor o echipă de tradiţie cu un buget de cel puţin 10 ori mai mare. Cu legi financiare precise, cu plăţi la zi, cu o droaie de fotbalişti cu legitimaţie.

Click aici pentru VIDEO!

Gol european

Parcă la ai lor mingea a circulat mai cursiv decît la ai noştri, de aceea au ajuns mai lesne la poartă, în poziţie de finalizare. Iar la un astfel de meci, cînd Axente (14) n-a putut din cîţiva metri să împingă mingea-n poartă, după o acţiune prelungită, adversarul, cel cu matematica făcută ca la carte, te doboară. După cîteva raiduri de control, cu o rapiditate şi o lejeritate debordante pe benzi, francezii au dat lovitura: Diomande (24) a predat o lecţie de lovire a balonului, ştiind să-l acopere într-atît încît să se ducă unde a vrut stăpînul. Cu o linie mediană cu mulţi defensivi, care nu şi-au asumat în prima parte rolul ofensiv, elegantul Miriuţă a fost nevoit să regîndească teoria dinaintea partidei, "un 0-0 ar fi extraordinar, un 1-0 formidabil". Se simţea lipsa fanteziei, a unui Bumba, a unui Voiculeţ.

Plăcut ochiului

Axente (27) a căutat colţul scurt şi sus, dar a găsit un mare aut. Hamouma a ajuns uşor la finalizare, în două rînduri, o dată a dat-o în transversală, bine că a fost risipitor, iar Stăncioiu pe fază. Messieurs Gradel, Clement şi Diomande au urcat fără probleme, viaţă grea pentru Golanski, Bejan şi ceilalţi. Gorobsov, Mureşan, N'Doye şi Brandan n-au reuşit să taie apetitul ofensiv al verzilor, iar Axente şi Jazvici s-au transformat în şomeri în multe momente ale primei părţi. S-a jucat estetic. Ca orice echipă franceză, St. Etienne nu bubuie mingile, nici cînd e presată, iar ASA a încercat, uneori, chiar a abuzat, prea multe combinaţii. Francezii au avut şi momente de virtuozitate cu balonul colorat. Şutul sănătos şi nervos al lui Golanski (55) a dat speranţe, însă Ruffier a parat.

O seară. Atît

Prea lăudată în campionat, apărarea ardeleană a fost permeabilă, în aşteptarea ploii, însă atacanţii lui St. Etienne s-au întrecut în "floricele". A debutat şI Ramiro Costa, vîrful argentinian, care era să înscrie un gol de onoare la ultima fază. Seara a devenit neagră. Din aproape în aproape, întrecîndu-se în şuturi, Hamouma (75 şi 83) a scos la suprafaţă două bijuterii de goluri, a mîngîiat mingea cu ambele picioare, iar aceasta a fost supusă. St. Etienne a avut totul aseară. ASA a avut o seară a debutului, care pare să fie şi ultima, acasă, în Europa, la Tîrgu-Mureş. Chiar: ce-ţi spui, ca jucător, cînd intri pe teren, la retur, la scorul de 0-3?

caseta

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (22)
ottonelu
ottonelu  •  31 Iulie 2015, 11:22
Postat de Nicolae Cojocaru pe 31 Iulie 2015, 10:14

Pe NET citim tot felul de gogomănii dar un titlu mai inept, mai mitocănesc decât cel de aici rar vezi.

In Ardeal se mănâncă mai mult gulaș, decât tochitură. :)))))

ion_ciobanu
ion_ciobanu  •  31 Iulie 2015, 10:42
Postat de boss.alb.rosu pe 31 Iulie 2015, 10:03

dinamo are experienta in cupele europene,tot timpul a jucat ca o echipa mare.

Da, 17 Nentori Tirana fiind un exemplu în acest sens.

us27mereusuperiori
us27mereusuperiori  •  31 Iulie 2015, 10:30

Asa se intampla cand cei mai buni jucatori ai clubului sintetic *** au fost accidentati: Istvan Kovacs si clujeanul Miclos Naghy!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (22)
Comentează