INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  AUSTRIA VIENA - ASTRA 1-2

VIDEO Genii » Astra a întors scorul la Viena și se poate califica chiar și dacă pierde cu Roma

Alibec s-a bătut şi aseară cu fundaşii adverşi, scoţând cartonaşul roşu la Grunwald
Alibec s-a bătut şi aseară cu fundaşii adverşi, scoţând cartonaşul roşu la Grunwald

Articol de GSP - Publicat vineri, 25 noiembrie 2016 00:00

Fotbaliştii supertehnici ai campioanei României au strălucit şi la Viena. Astra nu are nevoie s-o bată pe Roma. Chiar dacă încheie meciul cu italienii la egalitate sau pierde, merge mai departe dacă Austria Viena nu câştigă în Cehia.

Cât de bun e Alibec? Şi ce efect are un contract chinezesc asupra lui Budescu? Vedetele strălucitoare şi megatehnice ale Astrei sunt ca nişte copii care au trecut la niveluri superioare în jocuri pe calculator.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Golurile de la centrul terenului şi execuţiile fantastice sunt mai simple în campionatul din România. La Viena, atacanţii boemi se încadrează într-un plan tactic cu care Şumudică luptă pentru un 0-0. Astra se apără cu opt jucători plus Budescu şi Alibec.

În câţi atacă e mai greu de calculat, pentru că giurgiuvenii nu prea au ocazia să treacă de centru cu balonul sub control. Câteva faze fixe oferă speranţe. Săpunaru îl dă la o parte pe Budescu şi strică o lovitură liberă de la 20 de metri cu un şut mult peste poartă.

Echipa cu cel mai tehnic cuplu ofensiv din România e "la ciupeală" în Austria, apărătorii Săpunaru, Geraldo şi Oros au cel mai mult de muncă. Şumudică are noroc că austriecii nu deţin "alibeci şi budeşti", nimeni de la gazde nu-şi imaginează vreo fază care să nu fie anticipată. Mingea scoasă la margine şi centrare sau verticalizare pentru vârful nigerian Kayode sunt reţetele pe care Austria le repetă insistent.

Dintr-un corner respins, vienezii primesc şansa să mai centreze o dată, Holzhauser îi plasează perfect balonul în faţa porţii lui Rotpuller şi stoperul uitat de fază în careul Astrei face 1-0.

"Şumudică are ceva, o şmecherie, ceva ce nu citeşti în cărţi. El are meciul în cap dinainte să înceapă", zisese Panduru în pauză la Dolce. Antrenorul campioanei confirmă strategia prestabilită cu o mutare decisivă, fundaşul Oros înlocuit cu atacantul Florea.

Românii forţează cu toată distribuţia un gol care să le permită calcule şi pentru ultima rundă. Grunwald îl agaţă pe Alibec cu o alunecare din spate şi ia al doilea "galben". Cu avantaj pe tabelă şi fără căpitan, austriecii coboară şi absorb presiunea disperată a trupei din Giurgiu.

Alibec protejează frumos mingea, reţine baloanele cu uşurinţa unui vârf şi tehnic, şi puternic. Denis iuţeşte un atac care se transformă într-o magie, devieri cu Budescu şi cu Teixeira încheiate cu şut al lui Alibec, scos slab de portarul Hadzikici.

Florea apare la timp pentru 1-1! Budescu mai inventează ceva. Dă o pasă de 25 de metri, Florea sprintează şi e trântit în careu de Filipovici. Penalty pe care-l transformă Costică.

Florea e actor principal în scenele desenate de Alibec şi de Budescu. Rezerva marcatoare şi rezervele de vise ale lui Şumudică. Astra se poate califica! Are nevoie să producă în faţa Romei acelaşi rezultat pe care-l face Austria Viena la Plzen. Primăvara se va decide cu Roma.

Şanse mari de calificare!

Astra are mai multe avantaje înaintea ultimei runde. În primul rând, două puncte peste Austria Viena, 7 faţă de 5. Românii au nevoie să înregistreze acelaşi rezultat în ultima etapă precum austriecii, care se vor deplasa la Plzen. Formaţia lui Şumudică îşi permite şi să piardă, dacă vienezii nu vor învinge în Cehia.

Alt avantaj important: Roma, adversarul din runda a 6-a, va veni, în mod normal, cu o formulă alcătuită din rezerve. Italienii sunt calificaţi de pe primul loc şi partida din România îi prinde preocupaţi de campionat, unde au programate jocuri cu Lazio, cu patru zile înaintea deplasării de la Giurgiu, şi cu Milan, la patru zile după.

"Ne-am trezit ca boxerii, în repriza a doua. Nu ne considerăm calificaţi, e posibil să ne bată Roma, iar Austria să câştige la Plzen"
Denis Alibec, atacant Astra

"Ar fi frumos să avem două echipe în primăvara europeană, Astra şi Steaua. Doar că Steaua mi se pare că are şanse mai mici, e greu s-o bată pe Villarreal"
Denis Alibec, atacant Astra

Cifrele meciului

Austria Parametru Astra
61% Posesie 39%
5 Cornere 3
5 Şuturi la poartă  15
2 Şuturi pe poartă 5

austria viena astra 1 2

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
10153200311781203
Zoltan Szabo  •  25 Noiembrie 2016, 14:17

Felicitari Astra, dar de aici pana la "Genii" e cale luuunga. Adica, Astra nu face nimic cat sunt 11 la 11. Eliminare la austrieci si deja sunt genii. Iara exageram fara sa gandim. La ce dracu' de ajuta sa avansam. Again, nu iau din meritele victoriei (elminarile fac parte din joc), dar genii?

braveheartro
braveheartro  •  25 Noiembrie 2016, 13:41
Postat de jack_the_stripper pe 25 Noiembrie 2016, 10:41

Te doare, sexi... Abia asteptai sa umpli paginile cu aberatiile tale de liga a 5-a... Na, ca ti-a dat Tamas cu putina-n cap!

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1581870215401957
Andronic Popovici  •  25 Noiembrie 2016, 11:08

comentariu de bun simt si foarte corect ,vedeti ca se poate si fara trimiteri si comparatii cu echipa vesnic laudata . Bravo GSP

Vezi toate comentariile (5)
Comentează