INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  NAPOLI - STEAUA, MIERCURI, 15 DECEMBRIE, 22:05, PRO TV ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

VIDEO / Pericol pentru fanii Stelei » Suporterii lui Napoli printre cei mai duri din Europa

Articol de GSP - Publicat vineri, 10 decembrie 2010 00:00

Meciul decisiv pe care Steaua trebuie să-l dispute săptămîna viitoare la Napoli stîrneşte discuţii în ceea ce priveşte deplasarea fanilor "roş-albaştrilor" în Italia. Incidentele de la meciul tur cînd fanii Stelei i-au atacat pe napoletani, i-au făcut pe tifosii italieni să promită răzbunare.

Incidentele în care au fost implicaţi în ultimii ani şi în acest sezon de Europa League, arată faptul că fanii napoletani sunt unii dintre cei mai duri din Europa.

1. Interzişi în deplasare.
Fanii lui Napoli au primit interdicţia de a merge la meciurile din deplasare în 2008, după un meci jucat pe terenul lui AS Roma. Tifosii au ocupat un tren, au refuzat să plătească biletele, l-au devastat şi au intrat în altercaţie cu forţele de ordene cînd au ajuns la Roma.

În stadion, incidentele au continuat, fanii cauzînd pagube totale în valoare de 600.000 de euro. S-a vorbit atunci de faptul că în spatele acestor suporteri s-ar afla Camorra, unul dintre cele mai temute clanuri mafiote din Italia. Vezi video cu fanii lui Napoli de la acest incident!

2. Trei fani ai lui Liverpool înjunghiaţi la Napoli. La meciul de pe teren propriu cu Liverpool, din acest sezon de Europa League, trei fani englezi au fost înjunghiaţi. Tot la această partidă, alţi suporteri au fost atacaţi, însă nu au suferit răni grave. Mai mult, un italian a fost şi el bătut de fanii lui Napoli după ce a încercat să aplaneze conflictul.

3. Lupte de stradă la Liverpool. Fanii lui Napoli au provocat incidente şi în deplasarea de pe Anfield. Înarmaţi cuţite eu au atacat un grup de suporteri ai lui Liverpool după meci.

4. 58 de ultraşi ai lui Napoli cercetaţi pentru incidente dure la un meci cu Parma. Nu mai puţin de şapte grupuri violente de ultraşi sunt suspectate după incidentele care au avut loc în urmă cu doi ani jumătate, la un meci dintre Napoli şi Parma.

TU CREZI CĂ FANII STELEI AR TREBUI SĂ MEARGĂ LA NAPOLI?

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează