INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  AJAX - STEAUA

VIDEO Pericolul lui Ajax vine în banda noastră slabă! » Extrema stîngă a "lăncierilor" a făcut show în meciul cu Feyenoord, 3-0

Viktor Fischer, tînărul danez de 18 ani, a înscris primele sale goluri la Ajax într-un +2   FOTO
Viktor Fischer, tînărul danez de 18 ani, a înscris primele sale goluri la Ajax într-un "clasic" cu Feyenoord // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 21 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 20 ianuarie 2013 22:16

Aripa daneză, 18 ani, a înscris două goluri, terorizînd defensiva adversă. Pe cine va alege Reghecampf fundaş dreapta să-l marcheze pe Fischer?

Viitorul nu sună deloc bine pentru stelişti. Au o mare problemă pe flancul drept al apărării, nu se ştie nici acum cine va juca pe 14 februarie la Amsterdam, iar Ajax are o extremă stîngă ce scoate flăcări pe nări cînd porneşte vijelios în atac. Şi nici că-i pasă lui Viktor Fischer de strategia de pustiire a antrenorilor adverşi.

VIDEO: Vezi AICI golurile meciului!

"Vînaţi-i! Fiţi brutali dacă e nevoie! Nu-i lăsaţi să joace!", le-a cerut Ronald Koeman apărătorilor săi de la Feyenoord. Dar mai trebuia să-l şi prindă pe puştiul danez, care face ravagii pe tot frontul de atac al "lăncierilor".

Sprintul letal
Ieri, duşmanii de moarte din Rotterdam au început tare, cu presing avansat, şi derbyul părea dificil pentru Ajax. Însă a fost suficientă o lansare excelentă în minutul 7 a lui Moisander, la firul ierbii, între fundaşul dreapta şi stoperul-dreapta al rivalilor, pentru ca Fischer să scape cu uşurinţă de marcajul paznicului Janmaat şi să sprinteze irezistibil în careul oaspeţilor. A driblat cu mare uşurinţă şi goalkeeperul, deschizînd scorul. 1-0.

Jucaţi simplu!
Şi atenţie stelişti: nu vă complicaţi în apropierea propriului careu! Mathijsen a întîrziat o clipă degajarea, iar Fischer era acolo, la 16 metri, perpendicular pe poartă. L-a blocat pe Mathijsen, şi-a potrivit mingea şi, deşi aflat în unghi, a tras direct. Rist exterior cu dreptul pe colţul scurt, surprinzîndu-l pe Mulder. 2-0, minutul 40.

Nici 60 de secunde mai tîrziu, Viktor pătrundea din nou năvalnic în suprafaţa de pedeapsă. Numai că şutul său cu stîngul din 8 metri a ocolit poarta!

Ultimul gol, tot un danez
A fost înlocuit cu o jumătate de oră înainte de final. Spectacolul Fischer se încheiase. Nu şi show-ul danez. Eriksen a centrat puternic şi cu efect la prima bară, Siem de Jong n-a atins balonul, dar l-a păcălit pe Mulder. 3-0 (62).

Ultima parte a reliefat şi o desincronizare a defensivei roş-albe. Van Rhijn l-a faultat în careu pe Boetius, fiind eliminat pentru două "galbene" (64). Însă Feyenoord n-a marcat nici atunci. Vermeer a apărat penaltyul şi Ajax a rezistat. Avansînd în clasament la un punct de liderul Twente. Al treilea titlu consecutiv e aproape.

S-a fisurat acoperişul de pe ArenA din cauza zăpezii
Un incident neaşteptat în minutul 88. Acoperişul stadionului din Amsterdam (închis ieri din cauza vremii nefavorabile) s-a fisurat chiar deasupra tribunei în care se află şi băncile de rezerve, zăpada prăbuşindu-se peste antrenori, jucători şi spectatori (foto 3). - Vezi VIDEO!

Speriat, Ronald Koeman, antrenorul lui Feyenoord, a fugit la vestiare, apoi s-a întors, cînd a realizat că pericolul a trecut. Frank de Boer a rămas la marginea terenului, deşi era ca un om de zăpadă. Arbitrul Van Boekel, debutant la "clasic", a oprit meciul doar un minut.

"A fost cel mai frumos meci al meu în Olanda. Dar tot nu sînt mulţumit. Aş fi putut face hat-trick. Am fost neglijent la acţiunea ce a urmat golului de 2-0, ar fi trebuit să marchez şi atunci. Am tras pe lîngă" (Viktor Fischer, aripă stîngă Ajax)

"Avem mare încredere pentru a doua parte a sezonului. Vom creşte în joc ca echipă, acesta a fost doar începutul" (Siem de Jong, căpitan Ajax)

"Ajax poate să joace mult mai bine decît în acest meci cu Feyenoord. Vom ajunge departe" (Frank de Boer, antrenor Ajax)

"Ajax a jucat calm şi a făcut alegerile corecte în timpul meciului. A fost mai puternică decît noi pe toate posturile" (Ronald Koeman, antrenor Ajax)

40 la sută a fost posesia lui Ajax ieri, în derbyul cu Feyenoord

12 şuturi la poartă au adunat "lăncierii" (9 au fost cadrate)

10 lovituri libere au avut jucătorii lui Frank de Boer ieri

5 cornere a dictat arbitrul Van Boekel pentru Ajax

1 singură dată au fost prinşi în ofsaid roş-albii

4 cartonaşe galbene (De Jong, Alderweireld, Van Rhijn, două) şi unul roşu (Van Rhijn) a primit echipa din Amsterdam

50 de victorii are Ajax acasă împotriva lui Feyenoord în campionat, marcînd 134 de goluri în "clasic" la Amsterdam

Top 3 Olanda
1. Twente 41p (35-14)
2. PSV 40p (61-21)
3. Ajax 40p (45-20)

Ajax vs Feyenoord
Vermeer - Van Rhijn, Alderweireld, Moisander, D. Blind - Schone (63 Veltman), C. Poulsen, Eriksen - Boerrigter (77 Enoh), S. de Jong, Fischer (60 Babel)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
flavoneus
flavoneus  •  21 Ianuarie 2013, 10:32

Forza Ajax!!!

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  21 Ianuarie 2013, 06:35

E mai bun Iancu decat fischer ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează