INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  INTER - VASLUI 2-2

VIDEO Pizza cu gust amar » FC Vaslui a fost la un pas de calificare, dar a scos doar un egal în returul cu Inter

Stanciu şi cel mai important gol din cariera sa, penalty-ul de 0-1
Stanciu şi cel mai important gol din cariera sa, penalty-ul de 0-1

Articol de GSP - Publicat vineri, 31 august 2012 00:00 / Actualizat vineri, 31 august 2012 00:18

Moldovenii au fost la un pas de o calificare istorică, însă neşansa şi experienţa italienilor a împiedicat miracolul pe San Siro.

San Siro s-a transformat aseară într-un Colosseum al şahiştilor. Marius Şumudică şi Andrea Stramaccioni s-au întrecut în mutări-surpriză. Ambii şi-au lăsat armele adevărate să se odihnească şi au înfipt în gazon jucători ce au evoluat mai puţin, spre deloc.

Italianul avea un adăpost liniştitor de 2-0, însă pentru Şumi mutarea părea sinucigaşă fără Sînmărtean, Niculae şi Milanov.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Geniul lui Stanciu şi inspiraţia lui Antal
Agresivi şi cu mult tupeu, "plăieşii" au fost efervescenţi datorită trio-ului Stanciu, N'Doye şi Antal. Şuturi multe, dar necadrate. Iar tupeul excesiv a fost estompat de gazde. Samuel (13) a trimis cu capul în bară, marcîndu-şi teritoriul drept avertisment! Interul fără Sneijder e ca un avion de vînătoare fără pilot. Nici o ocazie şi nici un şut periculos.

Stanciu (33), dirijorul moldovenilor, a aruncat o minge peste Samuel şi Silvestre, Antal a "ciupit" balonul pe lîngă Castelazzi, italianul secerîndu-l: penalty şi eliminare! Puştiul Stanciu a transformat perfect, iar banca de rezerve a Vasluiului s-a transformat în lăcaş de rugăciune.

Marele Inter a tras de timp!
Şumudică a forţat cu Sînmărtean, scoţînd un închizător, Caue. Dar fantezia lui Lucian s-a oprit în ghetele italienilor de fiecare dată, aşa că responsabilitatea şi-au asumat-o fundaşii. Celeban (75) a avut golul în bocanc, însă surescitat de oportunitate a trimis spre Domul din Milano.

Palacio (76) a fructificat un contraatac, dar trei minute mai tîrziu Varela a adus din nou Vasluiul în avantaj: 1-2! Scenariu fantastic pe final, cu Interul trăgînd de timp şi galben-verzii aruncînd cu disperare baloane în careu. Guarin a salvat ruşinea Interului şi a furat minunea minunilor din buzunarul moldovenilor în ultimul minut de prelungiri!

"Păcat, am irosit o şansă uriaşă! Încă nu realizăm ce mare performanţă puteam obţine" (Daniel Stanciu, manager FC Vaslui)

"Am suferit, dar bucuria calificării e mare. Vasluiul a surprins întreaga Italie prin prestaţia sa" (Cristi Chivu, fundaş Inter)

517286-inter-vaslui-2-2.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Momente vesele cu Şumi şi Sălă
Marius Şumudică şi Adrian Sălăgeanu au oferit un dialog extrem de amuzant la conferinţa de presă dinaintea meciului cu Inter! Tehnicianul Vasluiului vorbea despre şansele moldovenilor la întîlnirea de aseară, în timp ce Sălăgeanu părea plictisit şi se scărpina prin păr. La un moment dat, Şumi s-a oprit din vorbit şi l-a rugat şi pe elevul său să spună şi el cîteva cuvinte: "Zi, Sălă!". Fotbalistul însă, parcă nepregătit de intenţia lui Şumudică, a luat o pauză de cîteva secunde: "Păi...ce să zic?". "Păi, nu ştiu, despre meci", a fost replica imediată a antrenorului. :) Vezi secvenţele vesele AICI!

Cinci "grei" nici în lotul lărgit!
În perspectiva meciului de duminică seara de la Constanţa, cu Viitorul, Marius Şumudică a ales să introducă pe teren pe jucătorii care au jucat mai puţin în acest sezon sau deloc. Coman, Milanov, Charalambous, Sînmărtean şi Niculae, ultimul nici în lot, nu au făcut parte din planurile lui Şumi. În schimb, au apărut fotbalişti cvasidebutanţi precum Straton, Cordoş şi Tukura!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (47)
jordash_b
jordash_b  •  31 August 2012, 13:02

si poate citesti si tu mai sumi al .....mele, nu-ti dai seama ca lui porumboiu nu-i trebuie antrenor cu creier, ca nu suporta sa fie contrazis ( idem gigi ), de aia esti la vaslui, esti sclav, mascarici, mapet, cum vrei s-o iei....( numai ia-o odata) :)

jordash_b
jordash_b  •  31 August 2012, 12:59

P.S. ne meritam soarta

stelistu01
stelistu01  •  31 August 2012, 12:42

Cum sa se califice daca nu vor

Vezi toate comentariile (47)
Comentează